15.6.2009

Tunge positiivinen ajattelu hanuriisi, kierrän kriisiryhmänne kaukaa

Positiivisuuslista on kehitteillä, mutta ensin on saatava pari juttua pois mieltä kaivamasta.

Minua ottaa aivan tajuttoman rajusti päähän työpaikkamme nettirajoitukset. Ne eivät ota päähän ainoastaan siksi, että ne joissain tilanteissa rajoittavat työntekoa ja ovat suora työnantajan epäluottamuslause työntekijää kohtaan vaan erityisesti siksi, että ne ovat myös epäjohdonmukaisuudessaan suoranainen vitsi.

Me esimerkiksi pääsemme Ylen, Nelosen ja MTV3:n sivuille, mutta emme SubTV:n sivuille. Voimme luke Matin ja Mervin uusimmat käänteet MTV3:n viihdesivuilta ja Seiskan sivuilta, mutta iltapäivälehtiä emme pääse lukemaan. Ulkomaisia juorulehtia voi selata melkein niin paljon kuin sielu sietää, Perez Hiltonit kehiin vaan!

Blogeja voi lukea, mutta niiden tekstejä ei voi kommentoida eikä niiden kuvia nähdä. Paitsi jos kuvat on julkaistu Photobucketin kautta. Koska ilmeisesti esim. Flickr on paholaisen kätyri internetissä mutta Photobucket ei. Ja jos blogi on julkaistu WordPressin kautta, sitä pääsee sekä lukemaan että kommentoimaan. Mutta ainoastaan jos se on julkaistu käyttäen WordPress -alustaa. Jos blogi sijaitsee WordPressin omalla palvelimella, pääsy on kokonaan estetty.

Keskustelupalstoille pääsy riippuu kokonaan palstasta. Television Without Pityn foorumit ovat täysin vapaasti selattavissa ja siellähän minä tuhlailen aikaani välillä ihan piruuttani. Facebookista ja henkilökohtaisista sähköposteista on turha haaveillakaan ja YouTube nyt on muutenkin Pelsepuupin oikea käsi, ties mitä kouluammuskelijoita sun muita vandaaleja siellä liikkuu.

Minä otan tätä asiaa sitkeästi puheeksi joka käänteessä, pomoni ja koko osastomme on aivan yhtä kettuuntunut näihin rajoituksiin, mutta koska rajoitusten poistamiseen tarvitaan johtoryhmän jäsenen lupa ja johtoryhmän jäsenet ovat aina jossain muualla kuin missä heidän pitäisi olla (eli tässä tapauksessa takaamassa minun pääsyäni Facebookiin), niin ketutus jatkuu.


funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures


Toinen ärsytyksen aiheuttaja on aiheuttanut minussa ärsytystä jo hieman yli 20 vuotta. Joskus enemmän ja joskus vähemmän.

Olisikohan tietyn kansanosan pikkuhiljaa aika ymmärtää seuraavat asiat:
 • Kaikki inhimilliset negatiiviset piirteet eivät ole suomalaisia erityispiirteitä.
 • Ruotsi ei ole enää millään tavalla Suomea mitenkään olennaisesti edellä. Missään asiassa. Lauseiden aloittaminen sanoilla "Kun jo Ruotsissa tehdään näin" tai joillakin sen variaatioilla ei ole merkki puhujan kansainvälisyydestä ja edelläkävijyydestä. Vaan täysin päinvastoin.
 • Edellinen pätee myös "Maailmalla toimitaan näin" ja "Euroopassa tämä on jo yleistä" -tyylisiin ilmaisuihin ja niiden variaatioihin. Usein ne eivät edes pidä paikkaansa. Ja ei, baijerilaisen Facebook-frendisi havainnot Suomesta viime kesän reilireissun perusteella eivät ole yleispätevää todistusaineistoa.
 • Oman kansallisuutesi häpeäminen siksi, että pari maanmiestäsi/-naistasi käyttäytyy huonosti tai joku poliitikko tekee tyhmän päätöksen, on asia jonka sinun tulisi selvittää itsesi ja psykologisi kanssa. Älä joka tapauksessa avaudu siitä minulle, senkin säälittävä, nolo idiootti.
 • Suomalaisten ihmisten, asioiden, tuotteiden yms. häpeäminen ja halveksuminen lähtökohtaisesti siksi, että ne ovat suomalaisia, ei tee sinusta trendikästä maailmankansalaista. Se tekee sinusta teennäisen idiootin.
 • Jos olet suomenkielinen, mutta päättänyt käyttää esim. englantia pääasiallisena kommunikointikielenäsi Suomessa suomalaisten kanssa kuvitellen että se tekee sinusta hienomman ihmisen (joka siis tekee sinusta lähtökohtaisesti idiootin), niin pidä hyvä ystävä huoli siitä ettei se ole tankeroenglantia. Sillä mikäli sinulla nyt on pakottava tarve esittää jotain mitä et ole, niin olisi kohteliasta kanssaihmisiä kohtaan tehdä se tavalla, joka ei puolestaan aiheuta heissä häpeää.

pet
see more Lolcats and funny pictures

Johan helpotti! Nyt on taas vähän parempi olo. ;-)

3 kommenttia:

 1. Otsikkosi jo herätti hymyn naamalle, sillä rakastan tuota biisiä! Se alkaa tuon tuostakin pyöriä päässä, mutta on jännä että kun sitä tarpeeksi renkuttaa niin vitutuskin monesti vähän helpottaa ;-)

  Kuulostaa aika oudoilta nuo teidän nettirajoitukset. Olisi todella masentavaa, jos työnantaja rajoittaisi facebookkailua tai nettailua työaikana ;-) Meillä ei toistaiseksi mitään rajoituksia ole.

  Olen kanssasi samoilla linjoilla siitä, että ottaa päähän kun osa suomalaisista edelleenkin kuvittelee, että me oltaisiin jotenkin huonompia tai jälkijunassa kuin muut maat, tai että kaikki suomalainen olisi lähtökohtaisesti huonompaa kuin muu tai että Suomessa pitäisi puhua englantia suomalaisillekin. Suomi on ihana kieli, jota pitää vaalia, Suomi on jännä ja eksoottinen maa, josta tulee hienoja asioita ja *jopa* ihmisiä ;-)

  VastaaPoista
 2. enpä uskalla ikinä enää kommentoida blogiisi mitään...hui..

  VastaaPoista
 3. Paivi: Ismo Alanko rulettaa. Loistava biisi, ja olet ihan oikeassa siinä että sen jälkeen kun sitä on kuunnellut, niin vitutus todellakin helpottaa.

  Mikaela: No höh, en minä aina tällainen ole. Ainoastaan silloin kun jokin asia ottaa päähän.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails