21.7.2009

Scarlett

Sen jälkeen, kun olin katsonut Tuulen viemää viime viikolla päätin katsoa myös eilen alkaneen minisarjan Scarlett, joka perustuu Alexandra Ripleyn kirjoittamaan jatko-osaan. Olen nähnyt sarjan joskus vuosia sitten, mutta en muista siitä muuta kuin että Timothy Dalton oli mielestäni komeampi kuin Clark Gable.


Ensimmäisen osan perusteella sarja on varsin kelvollinen. Ei tietenkään läheskään yhtä loistelias kuin Tuulen viemää -elokuva, mutta silti alkuperäiselle tarinalle ja alkuperäisille henkilöille uskollinen. Siitä en kuitenkaan pääse yli enkä ympäri, että minusta Scarlettin ja Rhettin suhde on aikamoista myrkkyä ja minulle jotenkin käsittämätön. He eivät voi olla yhdessä, sillä siitä seuraa vain myrskyisää tuhoa, mutta he eivät voi olla erikseenkään sillä loppujen lopuksi he ovat ainoat jotka voivat sietää toisiaan. Mitään tavoittelemisen arvoista tässä suhteessa ei ole, mutta onhan se kaikessa myrskyisyydessään aika tunteita nostattavaa tavaraa.

Olen myös sitä mieltä, että Scarlett on hahmona huomattavasti paljon mielenkiintoisempi ja samaistuttavampi kuin juoppo, sovinistinen ja ilkeä Rhett. Kaikki haluavat hillitä ja suitsia Scarlettia koska hän ei käyttäydy senaikaisten ahtaiden normien mukaan, ilmankos nainen välillä räjähtelee ja iskee alistajilleen takaisin. Rhett puolestaan ilkeilee ja juopottelee koska hän voi tehdä niin. Aika vastenmielistä käytöstä minun mielestäni.

3 kommenttia:

  1. Itse katsoin mm. sinun innoittamanasi Tuulen viemää ihan tässä eilen ja toissapäivänä, mutta kun yritin heti perään katsoa Scarlettia, se ei oikein onnistunut eikä iskenyt. Johtui varmaan siitä, että tuo elokuva on kuitenkin niin paljon parempi. Tuulen viemää -ajatuksistani on sen sijaan tulossa piakkoin postaus.

    VastaaPoista
  2. Mulla oli nää Scarletitkin joskus VHS:nä, mutta kun vaihdoin leffat DVD:hin, niin ei ole tullut Scarlettia ostettua. Kiva katsoa se telkusta nyt taas. Dalton on yksi kestosuosikeistani ja tehnyt unohtumattomia rooleja mm. Rochesterin ja Heathgliff´n...Ainoa mitä en tahdo tässä sarjassa kestää on Joanna Whalley....voi kun sais alkuperäisen Scarletin tähän ;o)

    VastaaPoista
  3. Minusta Joanne Whalley taas on ihan OK Scarlettina. Katsotaan, miten sarja tästä etenee.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails