27.8.2009

Arvokasta jalkapalloa

Minä pidän urheilusta. Tai tarkemmin sanottuna, minä pidän liikkumisesta, se pitää pääni kasassa ja kropan edes jonkinnäköisessä kunnossa. Mutta penkkiurheilijaa minusta ei saa. Jääkiekko, yleisurheilu, mäkihyppy, hiihto, Formulat... haukotuttavaa katsottavaa.


Mutta jalkapalloa katson. En seuraa mitään liigaa tai joukkuetta (vielä), mutta arvokisojen ja maaotteluiden aikaan minut löytää todennäköisimmin television äärestä seuraamasta herkeämättä vihreällä kentällä pyörivää pientä palloa. Jalkapallo on kuningaslaji, aivan omaa luokkaansa joukkuelajien keskuudessa. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Eilen Karhumies ja minä menimme Helsingin Olympiastadionille katsomaan kun Suomen naiset veivät Hollannilta naisten EM-kisojen alkuerien lohkovoiton tuloksella 2 -1. Tämä oli ensimmäinen "varsinainen" jalkapallo-ottelu, jota olen ollut katsomassa paikan päällä, kentän laidalta. Mukaan ei siis lasketa niitä teini-iän futisvuosina vietettyjä lukuisia vaihtopenkiltä seurattuja otteluita :-D. Se oli hienoa. Se tunnelma, se hieno peli, se Suomen maajoukkueen asenne, se Stadionilla vallinnut hieno henki.

Sinne on päästävä uudestaan.

Kuvassa Suomelle kaksi maalia tehnyt Laura Österberg-Kalmari. Kuva Ilta-Sanomien sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Olen jo pitkään haaveillut futismatsista livenä, kiva kuulla noin positiivisia kokemuksia! Mustakaan ei saa penkkiurheilijaa mitenkään, ei nappaa yhtään.

    VastaaPoista
  2. Nooruska: Meillä ei ole kotona koskaan oikein katsottu urheilua, vaikka harrastettu sitä kyllä on. Karhumies taas on aika kova penkkiurheilija. :-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails