10.8.2009

Lepää rauhassa, John Hughes

Nettipimennon vuoksi olen toivottoman myöhässä, mutta tämä uutinen pysäytti hieman:

Kukaan ei ole onnistunut vangitsemaan teini-ikäisenä olemisen syvintä olemusta yhtä hyvin kuin John Hughes. Hän nukkui pois torstaina 6.8.2009. Miehen käsikirjoittamat ja ohjaamat Vaihdetaan vapaalle, Ferris, Pretty in Pink ja The Breakfast Club ovat kestosuosikkejani ja etenkin The Breakfast Club -elokuvasta huokuva nuorten turhautuminen teini-iän typeriin sosiaalisiin rooleihin ja käytösmalleihin puhuttelee minua.


Hughesin elokuvista puhuttaessa nousee aina esiin yksi mielipidekysymys, eli olisiko Pretty in Pinkin Andien pitänyt valita rikas poika Blane vai paras ystävä Duckie? Elokuvassahan Andie päätyy yhteen Blanen kanssa ja minusta tämä oli oikea ratkaisu. Andie rakasti Duckieta ystävänä, ja sellaisina he sopivat toisilleen parhaiten. Ja hei, Duckie päätyi yhteen Kristy Swansonin kanssa joten eipä hänellekään huonosti käynyt!

Nyt taitaa olla aika kohdistaa katseet kohti Amazonin nettikauppaa ja ostaa sieltä viimein ne hyllystä puuttuvat Hughes-elokuvat. Joukossa on muutama, jota en ole koskaan edes nähnyt.


6 kommenttia:

 1. Niin totta, mulla taitaa löytyä suurin osa noista leffoista, ostin joskus jonkun paketin missä noita oli kasa ;O) Ja melkeinpä ihaninta noissa leffoissa on se musiikki, ainakin näin jälkikäteen katsottuna ne tuo ihan hillittömiä nostalgia-viboja...

  VastaaPoista
 2. Musiikki on näissä parasta, se on ihan totta. Mutta jotenkin myös se koko fiilis, mikä näistä elokuvista huokuu. Se sellainen, jossa uskalletaan sanoa että teini-ikä on oikeasti aika syvältä, kaikille. Mutta kuitenkin jaksetaan mennä eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Minun pitäisi varmaan päivittää itseäni Hughesinkin suhteen. Jostain syystä en nuorena nähnyt läheskään kaikkia niitä Hughes-leffoja, joita kaikki luokkakaverini fanittivat... Minä vaan katselin jotain ihan muuta :) mutta Breakfast Club on hyvä!

  PS. Anzi - bongasin sinut vahingossa facebookista, mutta en vielä uskaltanut laittaa friend requestia... Ottaisitko sinä edes blogituttaviasi fb-kavereiksi? :)

  VastaaPoista
 4. Paivi: Miten sinä minut Facebookista löysit? Sen profiilin pitäisi olla tästä ihan erillään.

  No, joka tapauksessa kyllä hyväksyn blogituttuja kavereiksi. On niitä siellä jo 2 kpl, tosin yhden heistä olen tavannut ihan oikeassa elämässä.

  VastaaPoista
 5. Ihan vahingossa satuin facebookin blogiapplikaatiossa törmäämään blogiisi ja sinulla näytti siellä olevan sama profiilikuva kuin täällä, joten blondikin osasi laskea 1+1 :) Laitoin itseni sinne(kin) blogisi lukijaksi, joten sieltä löytyy!

  VastaaPoista
 6. Ai vitsi, olin ihan unohtanut että olin laittanut tämän blogin sinnekin! Ehkä poistan sen sieltä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails