5.8.2009

Reality bites

Televisiosta tulee tänä iltana Reality bites, X-sukupolven klassikkoelokuva jonka "kaikki" kävivät aikoinaan katsomassa. Kuten aikalaisensa Singles ja Sleep with me, leffa peilasi 1990-luvun kaksi- ja kolmikymppisten perheettömien aikuisten elämää heidän yrittäessään löytää paikkaansa maailmassa.


Nyt tulee tunnustus. Kun näin Reality bites -elokuvan ensimmäistä kertaa silloin aikoinaan elokuvateatterissa, en pitänyt siitä. Minusta elokuva oli aika mitäänsanomaton, ärsyttäväkin. Rasittava, jopa. Ja toisin kuin joka toinen teini-ikäinen tyttö tuohon aikaan (tai siltä minusta ainakin tuntui), en voinut sietää Winona Ryderia. Hänen piipittävä, söpöilevä äänensä ja ylimakea olemuksensa oli minusta käsittämättömän kamala. Hän oli aivan kamala Bram Stokerin Dracula -elokuvassa ja teki jo valmiiksi hirveästä Viattomuuden aika -elokuvasta vielä hirveämmän. Olen ruvennut lämpeämään tälle näyttelijättärelle vasta viime vuosina, kun häneen on tullut hieman rosoa ja särmää.

Tänä iltana ajattelin kuitenkin istua television ääreen ja katsoa, josko aika olisi tehnyt tehtävänsä ja sen suoma etäisyys saisi minut näkemään elokuvan uudessa valossa. Onhan se kuitenkin katsaus omaan teini-ikääni, vaatteineen ja musiikkeineen kaikkineen.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi11:28

  Tämä leffa on niiiiin ihana ;O) Tulee niin ihanat fiilikset ja paluu teini-aikaan että aijai, pitäähän tämä katsoa!!

  VastaaPoista
 2. Juu tätä ei voi ohittaa tänään!

  VastaaPoista
 3. Ei kyllä kolahtanut vieläkään. Musiikkia ja muita juttuja oli hauska fiilistellä, mutta muuten minusta elokuva oli aika tylsä.

  Aina ei voi voittaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails