13.8.2009

Tuulahdus menneisyydestä

Täydensin eilen töissä Deezerin soittolistojani, kun en valitettavasti voi asentaa Spotifyta työkoneelleni, ja satuin poimimaan sieltä pari W.A.S.P:in kappaletta kuunneltavakseni. Kävin sitten Wikipediassa lukemassa yhtyeestä enemmänkin ja löysin sitä kautta tieni Parents Music Resource Centerin "Filthy Fifteen" -listalle. P.M.R.C. on 1980-luvulla perustettu järjestö, jonka ansiosta muun muassa levyjen kansissa näkyy nykyään niitä "Parental advisory" -tarroja. He olivat 1980-luvulla kovia moralisoimaan ja tuomitsemaan sekä kertomaan, miten rock-musikki korruptoi mielemme.

Filthy Fifteen -lista oli minulle tavallaan ennestään tuttu, kyllähän Princen "Darling Nikki" -biisin moraalittomuus ja yleinen turmeltuneisuus tiedetään. Hyvänen aika sentään, sehän kertoo seksuaalisesti aggressiivisesta naisesta. Pitäähän sellaista paheksua!

Ymmärrän kyllä, että väkivaltaan yllyttävät kappaleet ovat moraalisesti kyseenalaisia, mutta muuten lista on minulle suuri kysymysmerkki.

Sieltä löytyvät esim. Madonnan "Dress You Up" -kappale ja Cyndi Lauperin loistava "She Bop". Dress You up -biisistä saa seksuaalisen ja turmelevan She Bop kertoo masturbaatiosta, jos oikein sanoja kuuntelee. Tämä siis aiheuttaa turmelusta? En tajua. Hulluja nuo amerikkalaiset.

Tässä teille sen kunniaksi sitä turmelusta oikein olan takaa. She Bop, You Bop, He Bop, I Bop, We Bop, They Bop.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails