15.9.2009

Lepää rauhassa, Patrick Swayze

Patrick Swayze on kuollut 57-vuotiaana.

Näyttelijä menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen, Swayze taisteli haimasyöpää vastaan kaksi vuotta.

Patrick Swayze oli oman varhaisteini-ikäni suuria ihastuksen kohteita, sellainen ihana haavemies jonka perään huokailtiin tyttöjen kanssa ja jonka takia kestettiin huonojakin elokuvia.

Swayze nousi kuuluisuuteen elokuvassa Dirty Dancing - Kuuma tanssi, mutta minä muistan hänet parhaiten Bhodina loistavassa toimintaelokuvassa Point Break. Sen elokuvan kaivan vieläkin välillä hyllystä katsottavaksi, sillä se kuuluu niihin harvoihin toimintaelokuviin jotka ovat kestäneet ajan hammasta.

Myös aikoinaan ihastuttanut Ghost on jäänyt mieleen. En tiedä, miten suhtautuisin elokuvaan nykyään, varmaan aika huvittuneena. Katsoin taannoin myös ensimmäistä kertaa Patrick Swayzen tähdittämän Road House - kuuma kapakka -elokuvan. Se on näkökulmasta riippuen joko todella kamala tai todella hauska. Joka tapauksessa se on maailman toiseksi homoin elokuva Top Gunin jälkeen.

Lepää rauhassa, Patrick Swayze, jäämme kaipaamaan.

Tässä nostalgiannälkäisille Swayzen esittämä ihana She's Like The Wind elokuvasta Dirty Dancing:

4 kommenttia:

 1. Minulla oli aina joku ihmeellinen antipatia Swayzea kohtaan (johtuu varmaan osaksi siitä, etten minä koskaan lämmennyt Dirty dancingille...), mutta silti on ikävä kuulla hänen kuolemastaan. Minulle Swayzen mieleenjäänein hahmo on Point Breakin Bodhi.

  RIP.

  VastaaPoista
 2. Paivi: Bhodi on minunkin suosikkini. "Bell's Beach Australia". Olen nähnyt Point Break -elokuvan ties kuinka monta kertaa, enkä koskaan kyllästy siihen.

  VastaaPoista
 3. Dirty Dancing oli ihana, alkoi aina tanssittamaan leffaa katsoessa. Olin muuten unohtanut koko Point Breakin, Swayze oli siinä ehkä parhaimmillaan.

  Yht'äkkiä tuntuu vanhalta kun näitä nuoruuden tyyppejä kuolee enenevissä määrin.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11:54

  Uijui, minäkin postasin herrasta ;O) Point Breakista ja Donnie Darkosta kaikki pisteet miehelle!!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails