28.9.2009

Paluu lehmälandiasta

Siinähän se viikonloppu hurahti kuin siivillä! Oli lievästi sanottuna eksoottinen kokemus matkustaa koko matka Tampereen ja Bremenin kautta Itä-Friisiaan (saksaksi Ostfriesland) vapaa-ajan taloon (mikään mökki se ei tottavie ollut), saunomaan ja pelaamaan Guitar Heroa ja Singstaria. Sekä tietysti syömään hyvin ja juomaan olutta.

Itä-Friisia on saksalaisten mielestä pahinta takahikiää, kaikkien maalaisvitsien peruskauraa, eikä se tämän lyhyen visiitin perusteella ole ollenkaan liioiteltua. Maisema koostui lähinnä lampaista, lehmistä, tuulimyllyistä, lannanhajusta ja sellaisista pelottavan täydellisen idyllisistä saksalaisista kylistä, jotka saavat minut aina varuilleni. Tiedättehän sellaiset kylät joiden joka ikkunassa on täydelliset kukka-asetelmat, pitsiverhot ja koriste-esineet ja pihalla päivystää tonttuarmeija. Minä olen aina ollut aika epäluuloinen sellaista maisemaa kohtaan, liika täydellisyys on pelottavaa.

Myös hollantilaiset ystävämme naureskelivat tälle saksalaiselle erityispiirteelle. Hollantilaisille saksalaiset kun ovat vähän niitä rakkaita naapureita joiden edesottamuksille hihitellään ja jotka ovat jalkapallo-ottelussa mieluisimpia vastustajia. Tämä ei silti estänyt meitä kuuntelemasta monia hienoja saksalaisia schlagereita.Seurueemme koostui seitsemästä hollantilaisesta sekä Karhumiehestä ja minusta. Eksoottiseksi kokemuksen teki se, että olimme kaikki ei-saksalaisia Saksassa ja talossa oli suomalainen sauna. Tosin sanan suomalainen voisi laittaa lainausmerkkeihin, sillä kaikesta saunaintoilustaan huolimatta saksalaiset eivät koskaan oikein onnistu saamaan saunaa oikein.

Ensinnäkin, saunan oven vieressä oli saunomisohjeet. Siitä löytyivät myös humoristiset saunomisohjeet, mutta ne vakaviksi tarkoitetut ohjeet olivat suomalaisen silmissä aivan yhtä huvittavat. Niissä sanottiin tarkasti, kuinka monta minuuttia saunassa saa olla enintään kerrallaan (15 minuuttia), kuinka monta minuuttia on hyvä vilvoitella kerrallaan (2 - 3 minuuttia), millaisessa asennossa saunassa tulee istua, kuinka monta kertaa saunassa on hyvä käydä, miten suihkutella saunan jälkeen (aloita oikeasta jalasta ja etene käsisuihkun kanssa hitain, pyörivin liikkein ylöspäin) ja siinä myös muistettiin mainita, että olutta ei missään tapauksessa tule juoda saunassa. Eikä muutenkaan saunan yhteydessä, sillä se on epäterveellistä. Saunan sisällä oli myös lauteiden yläpuolella pienet tiimalasit, jotta sen turvallisen ja terveellisn 15 minuutin mittaaminen olisi helpompaa.

Hulluja nuo saksalaiset. :-D

Mehän emme tällaisista ihmeellisistä säännöistä välittäneet, vaan saunoimme kaikki iloisesti niin kuin saunoa pitää.

Lento Bremenistä Tampereelle lähti kuudelta sunnuntai-aamuna. Voitte uskoa, että eilinen päivä meni lievästi koomaisessa tilassa. Mutta hauskaa oli! Minä olen aina viihtynyt Saksassa ja Alankomaissa erityisen hyvin, ihmisillä on sielläpäin jotenkin samantyylinen mentaliteetti kuin täällä pohjolassa. Minä olenkin huomannut olevani vahvasti Pohjois-Eurooppalainen, en ole koskaan tuntenut oloani kotoisaksi eteläisessä Euroopassa. Juroa ja jylhää, siitä minä pidän.

5 kommenttia:

 1. Tuo kuulosti niiiiin hauskalta tavalta viettää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kai siellä saunassa sai sentään heittää vettä kiukaalle? Minä kun olen tuolla Euroopassa törmännyt niihin, joissa on ihan kunnon kiuas, mutta löylyn heitto kielletään. Mutta kuulostaa toisaalta hauskalta, toisaalta saksalaisen täsmälliseltä tuollaisen 15 minuutin ohjeet ;-)

  Pääasia että teillä oli mukava reissu! Minä odottelen puolestani ensi viikonlopun Barcelonan pikkulomasta :)

  VastaaPoista
 3. Paivi: Tässä saunassa sai heittää vettä kiukaalle, sehän oli yksityissauna, mutta saksalaisissa kylpylöissä ja uimahalleissa näin ei missään tapauksessa saa tehdä. Siellä on viralliset löylynheittäjät. :-D

  VastaaPoista
 4. Mitä? Ei saunassa olutta? Hulluja nuo saksalaiset ;O)

  VastaaPoista
 5. Mikaela: Aivan. Saunan jälkeen pitäisi juoda omenamehua. Tai vettä. Mutta olutta vain hillitysti. :-D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails