1.9.2009

Sikotautia liikkeellä

Juuri kun pääsin sanomasta, etten sairaana jaksa päivitellä niin paljon niin tuli eteen pieni helmi, joka on pakko jakaa kaikkien kanssa.

Audin myyntijohtajan puheet naisista ovat ehtineet päivän aikana herättää pienoisen myrskyn ympäri nettiä ja varmaan työpaikoillakin. En ole päässyt lukemaan koko Anna-lehden juttua, mutta Hesarin uutinen on aika hyvä hittikokoelma eniten pomppivia sammakoita.
Naisen sopiva ikä on Kiesin mielestä määritelty hyvin Naisen oppaassa, joka on painettu vuonna 1948: se on miehen ikä jaettuna kahdella ja ynnättynä seitsemällä. Kiesille, 59, sopivan ikäinen nainen on siis 36–37-vuotias.
Naisen opas vuodelta 1948 on kyllä mielenkiintoinen opus. Olen sitä joskus kaverin luona maha kippurassa ja vedet silmissä lukenut. Se taisi olla juuri se kirja, missä neuvotaan että naisen epäviehättävin piirre on kirkas äly. Kun pojat ei tykkää siitä, että tytöt on fiksumpia kun muuten ne tekee itsemurhan kun niiden ylpeys saa niin kovan kolauksen. Tai jotain sellaista.


Eniten minua näissä Kiesin puheissa huvittaa se, että mies onnistuu tässä halventamaan myös kanssaveljiään aika lailla. Vai mitä sanotte tästä mielipiteestä?
Kiesin mielestä naisella on sen sijaan kyky pelkistää ja viedä paremmin rutiinit läpi tavanomaisissa asioissa. "Ja niinhän sitä sanotaan, että naiset ovat enemmän suorittajia ja miehet haaveilijoita."
Eli voimme tästä ymmärtää, että Kiesin mielestä miehet ovat vain löysiä vätyksiä, jotka eivät saa mitään aikaiseksi ilman naisia. Hänen mielestään miehet ovat aika surkeita, avuttomia tapauksia jotka tarvitsevat naisen rinnalleen hoitamaan ihan yksinkertaisimmatkin rutiinit. Ei kovin imartelevaa puhetta, ei ihme että monet miehetkin ovat tästä suivaantuneet.

Kaiken kaikkiaan tästä tyypistä tulee mieleen tämä bloggaaja, joka aiheuttaa säännöllisiä otsasuonen pullistumia Atlantin toisella puolen. Kirjoitin hänestä jo aiemmin, tyyppi on tosiaan aivan omaa luokkaansa.

Kiva kuitenkin huomata, ettei Kiesi näytä saavan naurajia puolelleen tässä asiassa. Vielä parikymmentä vuotta sitten asia olisi ollut aivan toisin.

Kuva: Allposters

3 kommenttia:

 1. En usko, että kovinkaan moni fiksu ihminen loppujen lopuksi on samaa mieltä tuollaisen m-vistin kanssa. Eipä tuo todellakaan ole kovin mairittelevaa tekstiä kenellekään. Ja vaikka Audi onkin kiistänyt Kiesin näkemysten olevan automerkin yleisiä näkemyksiä, niin kyllä meikäläisellä ainakin assosioituu voimakkaasti automerkkikin tuohon, joten enpä ole merkkiä vaihtamassa, vaikka keväällä autoa vaihtaessamme mietittiin myös tätä vaihtoehtoa...

  Kylläpähän antoi äijä verenpaineen nostatusta eilen ja näin hetken aikaa pahasti punaista.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10:10

  Minua ällötti siinä haastattelussa kaikki. En ollut mielipiteistä yllättynyt mutta että tuollaisia kuspäitä pitää vielä päästää lehtiinkin laukomaan. Tosin en tiedä miten herra nämä selittää Audin johdolle..

  VastaaPoista
 3. Kyllähän se on aika huolestuttavaa, kun ison firman myyntijohtaja sanoo suoraan, ettei naisista ole johtotehtäviin. Audilla töissä olevat naiset varmaan ilahtuvat siitä tiedosta, etteivät he pääse etenemään urallaan koska pomolla on tuollaiset asenteet.

  On se varmaan firmalle aika kiusallista saada julkisuutta yrityksenä, jossa tasa-arvoa poljetaan näinkin reippaasti. Katsotaan, mitä tapahtuu.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails