11.10.2009

Lost in Austen - Eksyin Jane Austenin maailmaan

Karhumiehen ja minun digiboksin muisti on alkanut pikkuhiljaa täyttyä niin äärimmilleen, että vapaata tilaa on pakko ruveta tekemään. Kuulumme niihin ihmisiin, jotka katsovat paljon TV-sarjoja mutta jotka vielä useammin tallentavat jonkun sarjan boksille katsoakseen sen "sitten myöhemmin". Usein tätä "myöhempää" hetkeä ei koskaan tule.

Nyt olemme kuitenkin aloittaneet boksin tyhjennysprojektin ja ensimmäisenä oli vuorossa minisarja Lost in Austen, suomeksi Eksyin Jane Austenin maailmaan. Siinä Jane Austenia, mutta erityisesti Ylpeys ja ennakkoluulo kirjaa fanittava Amanda Price löytää kylpyhuoneestaan salaoven joka viekin Bennetin perheen ullakolle. Samalla Elizabeth Bennet siirtyy nykypäivän Lontooseen, Amandan kotiin Hammersmithiin. Pian Amanda huomaa sekoittaneensa Bennetien ja näiden lähipiirin kuviot aivan täydellisesti, saattaneensa väärät parit yhteen ja hän tajuaa, etteivät kaikki hahmot olekaan aivan sellaisia kuin miksi hän on heidät kuvitellut.Sarja oli minusta oikein viihdyttävä ja erittäin hauska. Itse rakastan sekä Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjaa, että siitä tehtyä TV-sarjaa, joten oli hauska nähdä miten sen hahmoja tulkittiin uusiksi ja pistettiin pienoiseen myllytykseen. Amanda saa esimerkiksi huomata, että kaikesta tyhjäpäisyydestään huolimatta Rouva Bennet on melkoisen pelottava ja vahvatahtoinen nainen, jolle tytärten naimakaupat ovat tosiaan hengen asia. Wickham ei myöskään ole aivan se roisto, miksi hänet kirjassa kuvaillaan ja Caroline Bingleyllä on mielenkiintoinen salaisuus, mikä selittää sen miksi niin kaunis, sivistynyt ja varakas nuori nainen on yhä naimaton. Herra Bennet puolestaan on tässä sarjassa hieman epämiellyttävämpi kuin kirjassa. Hän on yhä kiltti ja itsekseen viihtyvä, mutta hänet on kirjoitettu hieman ilkeämmäksi kuin miksi olin hänet kirjassa kuvitellut. Herra Collins taas on, mikäli mahdollista, vielä karmivampi kuin kirjassa tai TV-sarjassa. Todella kauhea ja vastenmielinen mies.

Kaiken kaikkiaan viihdyin sarjan parissa erittäin hyvin ja nyt odotan, josko sille tulisi jatkoa joka kertoisi Elizabethin seikkailuista nykypäivän Lontoossa. Sillä kaikesta päätellen Lizzy sopeutui nykypäivän menoon varsin hyvin.

6 kommenttia:

 1. Oli kyllä tosi hyvä sarja, ei tietty ihan Ylpeys ja ennakkoluulo-sarjan veroinen mutta lähes! =D

  VastaaPoista
 2. Minustakin sarja oli erittäin hauska. Aluksi kun huomasin, mihin loppuratkaisuun siinä ollaan päätymässä, karsastin ajatusta. Mutta lopulta tajusin, että se oli ainoa oikea ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. Vaikka olenkin intohimoinen vuoden 1995 Ylpeys ja Ennakkoluulo- versio fani, niin silti jaksoin tykätä tästä sarjasta. No, se loppu nyt oli mitä oli ja JA varmaan pyörii haudassaan, niinkuin kissa kuivaurummussa ( kuten Amanda sanoisi ;o). Mutta uutta Y&E versiota odotellessa tämä sarja oli ihan piristävä !

  VastaaPoista
 4. Anonyymi10:13

  Ylläripylläri, blogissani on sulle tunnustus ;O)

  VastaaPoista
 5. Kiva että joku muukin noteerasi tämän sarjan! Kirjoitin tästä myös.

  VastaaPoista
 6. Elisa: Tämä oli hyvä sarja.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails