21.11.2009

The City, not so shitty

Hömppä on kivaa. Hömppä on hauskaa. Hömpälle on tilausta tässä maailmassa, joskus on vain päästävä rentoutumaan. Hömpän huono puoli on kuitenkin se, että huono hömppä on todella huonoa, suorastaan karmivaa. Siksi on hauskaa, kun löytää itselleen sopivaa hyvää hömppää, joka viihdyttää ja rentouttaa.

Jokaisella ihmisellä on joku oma hömpän laji, josta he nauttivat. Toiset rakastavat dekkareita, toiset purkkapoppia, toiset toimintamättöä ja toiset romantiikkaa. Minä olen jostain syystä tykästynyt rikkaiden seurapiiriperhosten pinnallisesta elämästä kertoviin tarinoihin. Olen esimerkiksi lukenut kaikki Candace Bushnellin kirjat ja pitänyt niistä. Ehkä juuri tämän takia olen tällä hetkellä koukussa The City -sarjaan, josta olen aiemminkin kirjoittanut.The City on, kuten emosarjansa The Hills, häpeämättömän teeskenneltyä tosi-TV:tä, jossa on totuutta vain siteeksi. Se on täyttä hattaraa oleva sarja maailmasta ja elämäntyylistä, joka on mahdoton saavuttaa suurimmalle osalle ihmisistä. Ja juuri siksi se on niin hauskaa katsottavaa. Sarjan päähenkilö Whitney Port on aloitteleva muotisuunnittelija, joka on töissä PR-firman assistenttina New Yorkissa ja jolla on silti varaa yhden makuuhuoneen asuntoon uudessa pilvenpiirtäjässä keskellä kaupunkia ja hienoihin uusiin vaatteisiin. Hänen kaverinsa ovat samassa vaiheessa urakehityksessään, yksi on muun muassa ostoassistentti Bergdorf Goodman -tavaratalossa. Satun tietämään, että heidän palkoillaan ei New Yorkissa todellakaan pitkälle pötkitä, mutta mimmit ovatkin rikkaista perheistä. Sarjan edetessä olen myös huomannut, että suurin osa sen henkilöistä on oikeasti aika epämiellyttäviä tyyppejä. Kamalia pyrkyreitä, pinnallisia hölmöjä ja ilkeitä selkäänpuukottajia löytyy joka lähtöön. Mutta silti siinä sarjassa on jotain, joka jaksaa viihdyttää ja koukuttaa minua. Luulen, että kyse on ihan perinteisestä tirkistelynhalusta. Minusta on hauskaa ikään kuin tuijotella näiden ihmisten olohuoneisiin sisään ja tuntea samalla pientä ylemmyydentuntoa.

Katsooko joku muu The City -sarjaa? Mikä on teidän "oma" hömpän lajinne, jonka parissa rentoudutte?

6 kommenttia:

 1. Minulla ei oikeastaan ole mitään tiettyä hömpän lajia, joten en oikein osaa määritellä. :-D The Cityn kaltaisesta ihmissuhdehömpästä pidän, kun taas tietynlaisia romanttisia komedioita en voi sietää.

  Tässä The Cityn tuotantokaudessa on muuten mielenkiintoisia hahmoja. Erin on loistava - kerrankin joku laittaa luun kurkkuun ärsyttävälle Olivialle. Erinkin on tosin välillä aika ärsyttävä.

  VastaaPoista
 2. Bisquits: Minäkin pidän Erinistä, vaikka hänen puhetyylinsä käy kyllä vahvasti hermoille. Roxy taas on vähän outo ja jotenkin epäilyttävä. Mutta Kelly Cutronesta pidän, vaikka kyllä hänkin osaa olla aikamoinen narttu. Mutta hyvästä syystä. :-)

  VastaaPoista
 3. The City on minulle ihan tuntematon, mutta hömppä ei =) Minäkään en oikein osaa sanoa yhtä hömpän tyylilajia, mikä olisi minulle se ainoa oikea. Hömpässä pitää olla tietynlaista asennetta, jotain sellaista, joka koskettaa omaa sielunmaisemaa ;-)

  Kevin Smithin elokuvat ovat tälläistä suosikkihömppää, komediat kuten Legally Blonde ja Miss Congeniality ovat lemppareitani, lisäksi toimintahömppä kuten Fast & Furious -leffat Vin Dieselin kera iskee meikäläiseen. Ja kaikenlainen fantasia, hömppäkin.

  VastaaPoista
 4. Paivi: Legally Blonde on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani. Katsoin sen taas viikonloppuna. On se vaan niin hauska!

  VastaaPoista
 5. Legally Blonde tuli joskus silloin, kun blondivitsejä viljeltiin joka puolella. Tällaiselle blondille oli ihana nähdä kerrankin elokuva, jossa blondeus ei ollut pelkästään hassunhauskaa hömppäilyä vaan todistettiin, ettei tukan värillä ole mitään tekemistä älykkyyden kanssa :) Lisäksi minä niin tykkään katsoa kun "paha" saa palkkansa - vahingonilo on paras ilo?

  VastaaPoista
 6. Blondin kosto on minusta oikeasti yksi kaikkien aikojen tyttöenergia-elokuvista. Elle näyttää kaikille taivaan merkit ja on silti oma itsensä loppuun asti. Minusta se leffa on hyvä esimerkki hyvin tehdystä hömpästä. Se on hauskaa hattaraa, mutta siinä on silti jotain ideaa ja sanomaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails