3.11.2009

Dreamgirls ja The Mist - Usva

Lauantaina, perjantai-illan bileiden koomailevissa jäkimainingeissa, tuli taas katsottua pari elokuvaa joista kumpikaan ei valitettavasti aivan täyttänyt odotuksia.

Minulla oli teini-ikäisenä voimakas Stephen King -vaihe, jolloin luin paljon miehen kirjoittamia kirjoja. King on sittemmin jäänyt, mutta muutamat hänen novelleistaan ovat painuneet mieleeni. Yksi näistä on Skeleton Crew  (suomennettu kahdessa osassa: Jälkeen keskiyön ja Ennen aamunkoittoa) -novellikokoelmasta löytyvä The Mist (suom. Usva), joka oli minusta aikoinaan hyvinkin pelottava tarina. Siinä ryhmä ihmisiä huomaa olevansa jumissa pikkukaupungin supermarketissa samalla kun epämääräinen sumu leviää ympäriinsä. Sumu kätkee sisäänsä karmivia, verenhimoisia hirviöitä ja pian epätoivo ja tuska leviää ihmisten keskuudessa.

Valitettavasti elokuvaversio ei mielestäni ollut kovinkaan kaksinen. Siinä oli muutama todella hyvä roolisuoritus, etenkin Marcia Gay Harden hulluna saarnaajanaisena jäi mieleen, ja pari tehokasta pelottelukohtausta, mutta muuten kokonaisuus jäi mielestäni hieman vajaaksi. Elokuva laahasi monessa kohtaa, enkä oikein pitänyt pääosan esittäjästä joka oli minusta epäuskottava. Elokuvan loppu oli eri kuin novellissa, paljon kylmempi ja tylympi, mutta kokonaisuuteen nähden toimiva. The Mist - Usva oli mielestäni kauhuelokuvien tasaista keskikastia, mutta olisin odottanut sen olevan hieman parempi.


Toinen lauantai-illan elokuva oli Dreamgirls, tuo muutaman vuoden takainen musikaali josta Jennifer Hudson sai parhaan naissivuosan Oscarin, ja täysin ansaitusti. Minä olen aina pitänyt musikaaleista, niiden tunnelmasta ja musiikista. Siinä mielessä tämä elokuva onnistui minusta varsin hyvin, musiikki oli hyvin mieleenpainuvaa ja vetävää. Mutta valitettavasti kokonaisuus oli jälleen kerran hieman tylsä ja lisäksi elokuva oli mielestäni liian pitkä. Näyttelijät tekivät kyllä erittäin hyvää työtä, etenkin Eddie Murphy onnistui yllättämään parhaat päivänsä nähneenä R n' B -laulajana ja Jennifer Hudson oli erittäin hyvä. Mutta musiikin ja näyttelijöiden lisäksi elokuvassa ei varsinaisesti ollut mitään kovin mielenkiintoista. Hauskaa viihdettä se kuitenkin oli.

2 kommenttia:

  1. En ole nähnyt Usvaa mutta Dreamgirlsistä olen samaa mieltä. Hyvää viihdettä, mutta minun mielestäni ihan tuhottoman tylsä musikaaliksi ja tätä en sano usein. Varsinkin kun samana päivänä vuokrasin myös Hairspray-musikaalin ja se pesi tämän 6-0..

    VastaaPoista
  2. Hairspray pitäisi nähdä. Tällainen John Waters -fani kun olen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails