25.11.2009

Lesbovampyyrintappajat ja Sunshine Cleaning

Viikonloppuna tuli taas katsottua pari elokuvaa, kaksi hyvin erilaista sellaista. Toinen oli häpeämätön idioottikomedia, toinen taas hieman erikoisempi tragikomedia.

Sunshine Cleaning kertoo kahdesta aikuisesta siskoksesta, jotka eivät ole oikein onnistuneet elämässään. Rose (ihana Amy Adams) oli kouluaikoina se "luokan suosituin tyttö", jonka kaikki luulivat onnistuvan elämässään. Sen sijaan hän elättää itsensä ja poikansa siivoojana ja pitää yllä epätoivoista ja vailla mitään tulevaisuutta olevaa suhdetta naimisissa olevaan lukioaikaiseen poikaystäväänsä Maciin (Steve Zahn). Norah (Emily Blunt) puolestaan harhailee ja ajautuu työpaikasta toiseen, vailla päämäärää tai intohimoa. Naisten isä on hyvää tarkoittava keksijä Joe (Alan Arkin), joka yrittää kovasti tehdä bisnestä siinä kummemmin onnistumatta. Lisäksi perheen äidin tyttöjen lapsuudessa tekemä itsemurha kummittelee jatkuvasti taustalla.

Mac on poliisi ja eräänä iltana hän vinkkaa Roselle, että rikospaikkojen siivoamisessa piilevät hyvät rahat. Näin Rose saa idean perustaa oman yrityksen, johon hän saa Norahin mukaansa. Hetken aikaa asiat näyttävät menevät oikein hyvin, mutta sitten pieni virhe heittää kaikki takaisin lähtöasetelmiin. Lopulta kaikki kuitenkin kokoavat itsensä, keräävät itsetuntonsa rippeet ja perhe ryhtyy vetämään yhtä köyttä.

Elokuva oli hieman synkempi kuin mitä traileri antoi odottaa, mutta se ei ollut loppujen lopuksi hirvittävän omaperäinen tai erikoinen. Tarina oli hyvä, mutta kuitenkin aika moneen kertaan kerrottu. Elokuvan kyllä katsoi oikein mielellään ja sen parissa viihtyi hyvin, vaikka se tuntui jäävän hieman kesken.


Lesbovampyyrintappajat (Lesbian Vampire Killers) puolestaan oli juuri sellainen kuin odotinkin, eli aivoton komedia. Kaksi luuseria lähtevät vaeltamaan länsienglantilaiseen pikkukylään ja törmäävät siellä ikiaikaiseen kiroukseen, joka muuttaa kaikki kylän tytöt lesbovampyyreiksi heti kun nämä täyttävät 18 vuotta. Jää siis poikien sekä heidän tapaamansa hemaisevan antropologian opiskelijan tehtäväksi hoitaa kirouksen langettanut lesbovampyyrikuningatar ja hänen hovinsa pois päiviltä. Seuraa hulvatonta mättöä, paljon tekoverta, hölmöjä vitsejä, dildon muotoisia miekkoja, vampyyrien omituisia asuvalintoja, paljon alapään juttuja, toisiaan pornahtavasti suutelevia vampyyrinaisia ja yleistä sekoilua. Nauraa käkätimme Karhumiehen kanssa koko elokuvan ajan, eli se teki meidän kohdalla tehtävänsä. Tätä elokuvaa ei ole tarkoituskaan ottaa vakavasti.

5 kommenttia:

 1. Minustakin tuo lesbovampyyrielokuva oli hillittömän hauska eli juuri oikeanlainen reikäpäälajissaan. Se sai kyllä mieheni hankkimaan devarihyllyynsä Hammerin (?) vanhoja lesbovampyyrielokuvia. Pitänee tutustua niihinkin - tiedä sitten, ovatko ne vain tahattomasti huvittavia :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11:22

  Lesbovampyyrit on mullakin katsontalistalla, kun vaan löytyisi aikaa käydä vuokraamossa, voit kuvitella että Star Trekin saavuttua kotiin ei muuta ole tuijotettu kuin ekstroja..

  VastaaPoista
 3. Ofelia: Hammerin kauhuelokuviin pitää suhtautua asianmukaisella etäisyydellä ja muistaa, että ne olivat aikoinaan hyvin uraauurtavia ja kauhistuttavia. Vaikea sitä nykyään on uskoa.

  Mikaela: Voi sinun kanssasi... Minä en jostain syystä ole koskaan ollut mikään intohimoinen ekstrojen katsoja.

  VastaaPoista
 4. Korjattakoon tuota Ofelian kommenttia sen verran, ettei kiinnostukseni Hammerin "Tits and fangs" -tuotantoa kohtaan herännyt suinkaan vasta tämän tuoreen lesbovampyyrielokuvan myötä vaan kyllä tarkempi tutustuminen Karnstein-trilogiaan on ollut tapetilla kaikkien niiden kohta 20 vuoden aikana, joina olen Hammer-elokuvien kokoelmaani verkkaisesti kasvattanut.

  Alan harrastajille mainostettakoon, että po. trilogian kaksi ensimmäistä osaa, "The Vampire Lovers" ja "Lust for a Vampire", on julkaistu viime vuonna ainakin Englannissa DVD:llä samoissa kansissa komeasti restauroituina. Mikäli muistikuvat eivät aivan kauheasti petä, niin näistä jälkimmäinen tarjoaa selvästi enemmän ns. substanssia :-)

  VastaaPoista
 5. Tuota Sunshine cleaningia ovat ihmiset kehuneet ja jopa Oscar-keskusteluissa tuo nimi putkahti esille. Itse en ole sitä nähnyt mutta ainakin sinun kirjoittamasi perusteella laitan katsantalistalle!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails