4.11.2009

Mitä ihminen tarvitsee?

Minua pyydettiin jonkin aikaa sitten kirjoittamaan Ulkoministeriön kehitysviestinnän Mittaa maailmasi -kampanjan blogiin aiheesta "Mitä ihminen tarvitsee?". Kampanjan tavoitteena on herättää ihmiset miettimään omia kulutusvalintojaan ja sitä, miten ne vaikuttavat muualla maailmassa elävien ihmisten elämään.

Pyytäjä oli sattumoisin vanha työkaverini, tosin emme ehtineet olla samassa työpaikassa kuin muutaman kuukauden. Maailma on pieni.

Kirjoitin kirjojen ja elokuvien omistamisesta versus niiden vuokraamisesta tai lainaamisesta ja kirjoitukseni on nyt julkaistu! Sen voi käydä lukemassa täältä »

Bisquits on myös vieraileva kirjoittaja, olen siis hyvässä seurassa!

5 kommenttia:

 1. Oikein näpsäkkä teksti, jäin pohtimaan näkökulmaasi pitkäksi aikaa. Kaikki klassikkoja ei todellakaan tarvitse saada omaan hyllyyn. Minulla olisi aika paljonkin karsimista omissa hyllyissä, mutta dvd:itä tulee hankittua kaikesta huolimatta niin usein. Ongelma on se, ettei niistä aina etukäteen tiedä, mistä leffasta tai kirjasta sattuu tulemaan oma suosikki, jonka ääreen palaa monta kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
 2. Bisquits: Siksi olenkin pyrkinyt siihen, että lainaan tai vuokraan jonkun teoksen ensin ja ostan sen itselleni vasta sitten, kun olen tutustunut siihen ja pitänyt siitä. Lahjat ovat toki asia erikseen.

  "Näpsäkkä" -adjektiivia tulee muuten käytettyä aivan liian harvoin. :-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi11:38

  Hyvä kirjoitus oli! Olen muuten kirjojen ja leffojen suhteen melkoinen hamsteri..Leffoista en raaski luopua vaikka ne vievät tilaa ihan tuhottomasti, lisäksi niitä hankin kyllä koko ajan lisää, samoin kirjoja. Muuta tavaraa en voi sitten oikein sietääkään, kotini on mahdollisimman sälä-vapaa joten annan itselleni anteeksi tämän pienen intohimon ;O)

  VastaaPoista
 4. Mikaela: Vähän sama vika täällä, mutta lisäksi hamstraan ja säästän usein vähän turhaakin tavaraa. Esimerkiksi vanhoja aikakauslehtiä, kuitteja, yms.

  VastaaPoista
 5. Todella asiallinen teksti! Näpsäkkä on todella kuvaava adjektiivi tähän :) Itsellä on vähän samanlainen tilanne - jossain vaiheessa, kun alkoi olla varaa hankkia tavaroita itselle tuli hirveä omistamisen halu ja piti ostaa kirjahyllyt täyteen kirjoja, levyhylly täyteen levyjä ja leffahylly täyteen leffoja. Samalla tavalla sitä on joutunut pikkuhiljaa mietiskelemään, että tarvitsenko todella ostaa itselle ihan kaiken? Blu-rayhyn siirtyminen on ollut siinä mielessä hyvä asia, että olen järkeistänyt leffojen ostamista rankalla kädellä, ja toisaalta myös jäänyt odottamaan hintojen laskua.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails