30.11.2009

Viikonloppu hyvin, kaikki hyvin

Todella rasittavan ja stressaavan viikon jälkeen oli aivan ihanaa mennä perjantaina klo 22 nukkumaan ja herätä pirteänä lauantaina uuteen päivään. Viikonloppuni saattoi varmaan näyttää ulkopuolisen silmin hyvin laiskalta, mutta itselle se tuntui hyvin tuotteliaalta.

Ensinnäkin, sain pestyä pyykkiä. Enkä mitä tahansa pyykkiä, vaan sellaista joka oli lojunut korin pohjalla pitkään, odottaen itselleen kavereita jotka pestään samassa lämpötilassa ja ovat saman värisiä. Minä olen näistä asioista yleensä hyvin tarkka ja käytän kaikenlaisia isoäidin konsteja tahrojen ja hajujen poistoon. Vinkkinä voin kertoa, että väkiviinaetikka ja ruokasooda tepsivät melkein kaikkeen. Hien haju lähtee niillä takuuvarmasti pois.

Toiseksi, saimme Karhumiehen kanssa laitettua jouluvalot parvekkeelle. Siihen liittyi poraamista, koukkuja, imurointia, siirtämistä ja säätämistä, mutta nyt meillä on todella kauniit ja ihanat jouluvalot luomassa tunnelmaa. Myös joulukranssi löysi tiensä takaisin oveemme.

Kolmanneksi, pelasin ikuisuusprojektiani Dead Spacea melkein neljä tasoa läpi. Dead Space on varsin mahtava peli, joten pitkäksi venähtänyt pelitauko ei johdu pelin surkeudesta. Se johtuu siitä, että se on niin tajuttoman pelottava, että sen pelaamiseen pitää vähän valmistautua noin niin kuin henkisesti. Pelasin lauantaina yli 6 tuntia sykemittari kädessä ja lopputuloksena oli, että sykkeeni kohosi korkeimmillaan lukemaan 135. Nyt minulla on enää vajaa kolme tasoa jäljellä, ja ne aion pelata loppuun. Mutta hyi olkoon, ne örkit muuttuvat vain kamalammiksi ja kamalammiksi!

Neljänneksi, näin sunnuntaina Paramore-yhtyeen livenä Helsingin Jäähallissa ja nautin illasta suunnattomasti! Kaikkien nokkaansa tuhautteleville rock-poliiseille pitäisi kuulua pakollisena ilta Paramoren kaltaisten yhtyeiden keikoilla. Yleisö oli aivan mahtavasti mukana ihan alusta asti, vaikka itse Paramorea saatiin odottaa kolmen lämppärin ajan. Jengi lauloi, hurrasi, tanssi ja biletti innoissaan, ei jälkeäkään mistään jähmeydestä tai jurotuksesta. Bändi oli selvästi riemuissaan saamastaan vastaanotosta ja olikin hauska katsoa, miten suvereenisti pikkuinen laulaja Hayley Williams otti sekä lavan että yleisön haltuunsa. Eivät bändin pojatkaan jääneet pelkiksi statisteiksi, heidän hyppynsä ja pomppunsa viihdyttivät yleisöä yhtä lailla. Kaiken kaikkiaan aika loistava keikka, tämän bändin haluan nähdä uudestaan. (Kuva Helsingin Sanomien sivuilta.)

Tämä kuva Paramoren omilta nettisivuilta tiivistää aika hyvin keikan tunnelman. Kaikki täysillä mukana.


7 kommenttia:

 1. Anonyymi14:29

  Toi jouluvalo-hässäkkkä kuulostaa hienolta ;) Teillä on sentään parveke jonne noita säätää, meillä on vain yksi säälittävä jouluvalo-tähti ikkunassa eikä sitäkään ole edes saatu vielä esille..

  VastaaPoista
 2. Ensi vuonna ei ole samanlaista hässäkkää, kun koukut ovat jo valmiina parvekkeella. Mutta joo, me tykkäämme laittaa joulukoristeet sun muut heti ensimmäisenä adventtina esiin. Se on jotenkin kivaa niin.

  Tähän aikaan vuodesta kaipaa muutenkin vähän valoa, joita jouluvalot tuovat mukavasti.

  VastaaPoista
 3. Väkiviinietikka toimii loistavasti huuhteluaineen sijasta! Käytätkö ruokasoodaa tahranpoistoon? Pakko vaan todeta taas kerran, että mummot rules ;-).

  VastaaPoista
 4. Nooruska: Väkiviinaetikka on tosiaan loistava huuhteluaine, astianpesukoneessakin. Vaatteiden suhteen se toimii erityisen hyvin kun pitää saada hienhajua pois. Ruokasoodaa käytän joskus myös huuhteluaineen sijaan ja sillähän lähtee esim. teetahrat mukeista kuin taikaiskusta.

  Jos vaatteissa tai tekstiileissä on pinttynyttä hienhajua tai rasvatahroja, niin yksi hyväksi koettu keino on laittaa pesukoneeseen esipesuainelokeroon väkiviinaetikkaa ja huuhteluainelokeroon ruokasoodaa tai leivinjauhetta. Varsinaiseen pesuainelokeroon laitetaan pesuainetta ja sitten pisin mahdollisin ohjelma päälle. Varmana lähtee.

  Viikonloppuna saimme parvekkeen niinimatosta homeen pois laimennetussa väkiviinaetikassa liottamalla.

  VastaaPoista
 5. Kuulosti minun mielestä hyvinkin toimeliaalta, ja ihanalta :)
  Meillä on ollut ulkovaloja jo pari viikkoa, nyt pitäisi laittaa sisään vielä vähän joulu-tunnelmaa. Kunhan jaksaisi..

  VastaaPoista
 6. Vau, kiitos noista mummojen vinkeistä! Minulla on pari trikoopaitaa, joihin jo melkoisen uutena on pinttynyt haju niin, että tuntuu että ne haisee jo 5 min päälläpidon jälkeen... Pitää testata tuota etikkaa niihin!

  Jouluvalot kannattaakin minusta laittaa aikaisin, koska nykyisin on lumen puutteen takia niin kamalan pimeää että valoa kaivataan :)

  VastaaPoista
 7. Paivi: Ei kestä. Minulla nämä kikat ovat tosiaan toimineet erittäin hyvin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails