4.12.2009

Jumala rakastaa sinua, mutta eniten hän rakastaa rahojasi

Minä en lainkaan tiedä, mitä ajatella tästä uutisesta: Raamatun voi nyt kokea teemapuistona.

Siis sisäänpääsymaksua vastaan voi nähdä uudelleen näyteltyjä kohtauksia Raamatusta, päästä valokuvaan Jeesuksen kanssa, syödä tämän kanssa viimeistä ehtoollista ja muutenkin kokea elävän uskon olemassaolon. Ainakin kukkarossaan.Oma suhteeni järjestäytyneeseen uskontoon on lievästi sanottuna epäilevä, mutta usko puolestaan on minusta vahvasti ihmiselämään kuuluva asia. En tosin pidä itseäni uskovaisena, vaikka en myöskään ole ateisti, mutta kyllä minua ihmetyttää, surettaa ja vähän suututtaakin se, että niinkin henkilökohtaisesta asiasta kuin uskosta tehdään tällaista törkeää rahastusviihdettä.

Tosin ehkä tämän voisi vain ottaa vahvistuksena sille käsitykselleni, että järjestäytynyt uskonto ja kaikenlaiset kirkkokunnat ovat ihmisten luomia ulkokultaisia rahastusklubeja, jotka ovat omineet uskon käsitteen itselleen, välittämättä tippaakaan sen oikeasta sisällöstä.

2 kommenttia:

  1. Itse kirjoitin juuri äsken tuohtuneena samasta aiheesta ja sitten huomasin, että sinäkin olit kirjoittanut tästä Jeesus-teemapuistosta. Oma näkemykseni löytyy siis blogistani. Eipä paljon eroa sinun näkemyksestäsi. ;)

    VastaaPoista
  2. Minä pidän itseäni ateistina, mutta uskontoja vastaan minulla ei ole mitään, niin pitkään kuin uskonto säilyy ihmisen omana asiana eikä kukaan tule käännyttämään minua mihinkään suuntaan. Järjestäytyneenä uskonto onkin sitten eri asia - sen avulla tehdään rahaa, tapetaan vääräuskoisia ja sitä käytetään surutta vallan välineenä (joskin pieni osa tekee myös hyvää, myönnettäköön).

    Siispä ajatus raamatullisesta teemapuistosta puistattaa ajatuksenakin. Ihmisparoilta viedään rahat pois uskonnon nimissä nykyaikana tällaisella... puuh.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails