30.12.2009

Kalenteri 2010 - TV-hahmot, miespuoliset

Joka puolella blogimaailmaa näkee tyttö- ja poikakalenterilistauksia. Koska minun kalenteriini pääsisi aika pitkälti samoja naamoja kuin muiden kalentereihin, ja se olisi näin ollen tylsää toistoa, olen päättänyt tehdä oman kalenterini hieman eri näkökulmasta.

Olen elämäni aikana katsonut aika paljon televisiota ja eläytynyt siihen voimakkaasti pienestä pitäen. Ennen kaikkea tunnen suuria tunteita TV-hahmoja kohtaan, jopa suurempia kuin oikeita ihmisiä kohtaan. Varsinkin vihan tunteita on helppo purkaa fiktiivisiin hahmoihin, niillä kun ei ole tunteita joita loukata. Mutta mahtuu joukkoon myös muutama vahva virtuaali-ihastuskin, joiden näkemistä ruudullani olen kautta aikojen odottanut viikosta toiseen ihastuksesta täristen. Ihan lapsesta asti.

Tässä heistä 12 tärkeintä, aikajärjestyksessä lapsuudesta aikuisuuteen, tammikuusta joulukuuhun.Tammikuu: Optimus Prime, Transformers

Transformers-piirrettyä tuli tapitettua silmä kovana Sky Channelilta lapsena. Se oli aivan mahtava, toiminnallinen, jännä, kaikkea mitä pieni tyttö voi toivoa. Transformersit olivat loistavia hahmoja, mutta Autobotien peloton ja viisas johtaja Optimus Prime oli heistä loistavin. Voi, miten minä häntä ihailinkaan!Kun nämä uusimmat Transformers-elokuvat tulivat teattereihin, kihisin kiukusta kun luin typerien elokuva-arvostelijaäijien typeriä selityksiä siitä, miten Transformersit olivat poikien juttu. Ei pidä paikkansa! Niitä katsoivat kaikki joilla oli pääsy kaapelikanavien ääreen. Tunnen vaikka kuinka monta ikäistäni naista, joka on lapsena fanittanut Transformerseja täysillä.

Helmikuu: K.I.T.T., Ritari Ässä

Michael Knight oli ihan nössö. K.I.T.T. oli se juttu. Se oli fiksu, hauska ja sillä oli paljon mahtavia toimintoja. Tämä sarja on kuitenkin paras jättää muistojen arkistoihin, se ei ole kestänyt aikaa lainkaan. En ole vielä edes harkinnut sen uusintaversion katsomista, ehkä joskus mikäli se koskaan rantautuu jollekin suomalaiselle kanavalle.Maaliskuu: Rafael, Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

Vuonna 1990 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat oli minusta maailman paras elokuva ja Rafael oli kilppareista kovin. Yllättävää kyllä, elokuva toimii vieläkin melko hyvin ja Rafael on yhä aika siisti tyyppi.

Vaikka fanitinkin elokuvan Rafaelia enkä sitä piirrettyä TV-hahmoa, Rafael kuitenkin kuuluu tälle listalle yhtenä lapsuuteni tärkeänä virtuaali-ihastuksena.Huhtikuu: Dale Cooper, Twin Peaks

"Diane..." hän sanoi, ja minä olin myyty. Erikoinen ja eksentrinen, mutta tiukan ammattitaitoinen, oikeamielinen, rehti ja rehellinen Dale Cooper on mielestäni yksi televisiohistorian kiehtovimmista hahmoista yhdessä televisiohistorian kiehtovimmista sarjoista. Nyt tekee mieli piirakkaa.Toukokuu: Jordan Catalano, Niin sanottu elämäni

Kauan ennen kuin Jared Leto ihastutti naisia 30 Seconds To Mars -yhtyeessä, hän ihastutti tyttöjä pohdiskelevana pahana poikana Jordan Catalanona yhdessä kaikkien aikojen parhaimmassa teini-ikäiselle yleisölle suunnatussa sarjassa. Jokaisella naisella on varmaan ollut elämässään ainakin yksi Jordan Catalano: se saavuttamaton, kiehtova takapulpetin poika, jota ajatteli aina haaveillen mutta jota ei koskaan kuitenkaan saanut. Ja ehkä se oli ihan hyvä niin.Kesäkuu: Alex Krycek, Salaiset kansiot

Nyt päästään sitten aikuisuuteen! Kaikki edeltävät ihastukset olivat lastenleikkiä Krycekiin verrattuna, tämä oli täyttä eläimellistä himoa. Koskaan aikaisemmin eikä koskaan sen jälkeen ole yksikään fiktiivinen hahmo saanut hormonejani hyrräämään yhtä lujaa kuin tämän selkään puukottava, kieroileva, valehteleva, kaksinaamainen varas ja petturi. Vieläkin hykerryttää, kun häntä ajattelee, vaikka Salaisten kansioiden päättymisestä on jo monta vuotta.
Heinäkuu: Angel, Buffy, vampyyrintappaja ja Angel

Kirjoitin graduni Buffy, vampyyrintappajasta ja tätä varten minun piti katsoa koko sarja alusta loppuun. Jossain vaiheessa olen kirjoittanut, ilmeisesti ajatuksissani, muistiinpanovihkooni "Angel on niin komea!". Ja niin hän onkin. Pidin Spikesta hahmona, mutta Angel oli mielestäni aina paljon seksikkäämpi ja kiehtovampi. Buffyn ja Angelin rakkaustarina oli eeppinen ja legendaarinen.Elokuu: John Crichton, Farscape

Paitsi että hän oli toinen puolisko siinä ainoassa "onks ne vai eiks ne oo" -TV-parisuhteessa, joka oikeasti toimi draaman kannalta, niin Crichton oli hauska, komea ja hurmaava. Hän oli myös aika samaistuttava ja hyvä hahmo, kolmiulotteinen tyyppi lajityypissä, jossa hahmot ovat valitettavan usein paperinohuita karikatyyrejä.
Syyskuu: Steve Brady, Sinkkuelämää

Syntymäpäiväkuukaudelleni sopii hyvin David Eigenbergin esittämä tavis-Steve Sinkkuelämää-sarjasta. Kaikista sarjan miehistä hän (ja ehkä Harry Goldenblatt) oli mielestäni ihanin. Hän oli kärsivällinen, lempeä, ihana tyyppi jolla oli kuitenkin takataskussaan aimo annos pippuria. Kun muut naiset kuolasivat sen idiootin Mr. Bigin perään, minä lumouduin Steven ystävällisestä hymystä ja tummista kiharoista. Ihanaa, että hän ja Miranda saivat viimein toisensa!Lokakuu: Dean Winchester, Supernatural

Winchesterin veljeksistä vanhempi voitti minut puolelleen heti pilottijaksossa. "Easy tiger!" hän sanoi, ja minä vastasin avuttomalla naukaisulla. Deanin hahmo on kehittynyt sarjan viiden tuotantokauden aikana aivan valtavasti ja sitä on ollut ilo seurata. Vähemmän kyvykkään näyttelijän käsissä tämä hahmo olisi voinut jäädä kaksiulotteiseksi ja pinnalliseksi naistenmieheksi, mutta Jensen Ackles on onnistunut viemään hänet kokonaan toiselle tasolle.Marraskuu: Sam Winchester, Supernatural

Winchesterin veljeksistä nuoremmalla meni hieman enemmän aikaa voittaakseen minut puolelleen, mutta nyt ei ole enää takaisin kääntyminen. Sam oli sarjan alkaessa niin nuori ja siloposkinen, nyt täysiverinen aikuinen mies, eikä vähiten häntä esittävän Jared Padaleckin ansiosta. Kyllä on komea jätkä, ei voi muuta sanoa!Joulukuu: Derek Reese, Terminator: Sarah Connorin aikakirjat

Ei ole Brian Austin Green enää Beverly Hills, 90210 -sarjan alkuaikojen siloposkinen pikku David Silver, se on varma! Tosin minä pidin hänestä myös David Silverinä, mutta Derek Reesenä hän on aivan toista maata. Mutta niin se vain on tämäkin sarja lopetettu ja kuopattu.


8 kommenttia:

 1. Tosi hyvä kalenteri! Allekirjoitan eritoten tietenki Winchesterin veljekset, ihanampia ei tv:ssä ole ;O) Minullakin on lievä fiksaatio Brian Austin Greeniin tuossa Terminator-sarjassa, siinä on kyllä mies muuttunut teini-iästä edukseen!!!

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä Winchesterin veljekset ovat ihaninta televisiossa, mutta kyllä tuota Derek Reeseäkin ihan mielellään katselee.

  Oli muuten huvittavaa kun etsin kuvaa Alex Krycekista, niin se melkein 15:n vuoden takainen ihastus palasi kertarysäyksellä. En tule varmaan koskaan pääsemään siitä kunnolla yli.

  VastaaPoista
 3. Ihana kalenteri :)

  K.I.T.T. oli myös minun suuri suosikkini pienenä. Se mukana kulkeva kikkurapää oli lähes turha sarjassa ;-)

  Dale Cooperin ja Twin Peaksin allekirjoitan myös täysin. Nämä kun ovat niiltä vuosilta kun vielä itsekin telkkarisarjoja katsoin :)

  Oi kun Leto on söötti tuossa kuvassa :) Sarjaa en ole katsonut, mutta niin vain minullakin oli se lukioaikainen ihastus, kaksi vuotta ylemmällä luokalla oleva enkelipoika, saavuttamaton, ja ehkä lopulta hyvä niin.

  Beverly Hills 90210:aa (tai L.A. Beat:han sen "suomenkielinen" nimi aluksi oli) minäkin katsoin enkä olisi kyllä tuota viimeistä tunnistanut samaksi David Silveriksi! Niin ne muuttuu...

  Samperi, noita Winchestereitä pitäisi kyllä joskus katsoa kun niin niitä hehkutatte te kaksi.

  VastaaPoista
 4. Saman kalenterin naisversio on tekeillä. Siellä taitaa tosin olla enemmän ihmishahmoja kuin tässä kalenterissa. :-D

  Paivi, Winchesterin veljekset vievät sydämesi. Molemmat paranevat vuosi vuodelta, kuten koko sarja.

  VastaaPoista
 5. Aivan loistavat valinnat. Optimus on ihan paras! Niin ja Derek.

  VastaaPoista
 6. Nooruska: Karhumiehellä on Optimus Prime -figuuri lapsuudenkotinsa huoneen kirjahyllyssä. Tiesin, että kuulumme yhteen kun näin sen ensimmäistä kertaa. :-)

  VastaaPoista
 7. Sinkkuelämän Steve ON ihana! Sympaattinen, hauska, jalat niin upean kepeästi maassa. Sarjan muista miehistä Harry oli myös positiivisella tavalla äijä, eli toki suoraviivainen ja hienostumaton, mutta tavalla, jossa ei ollut tippaakaan mukana sitä äijäilyn tyystin pilaavaa egoismia ja oman heiveröisyyden pönkitystä pullistelulla, joka aina poikkeuksetta pilaa kaiken. Bergerissä oli ainesta ihanan rentoon kaveriin, mutta se kykenemättömyys elää oman egonsa kanssa vei tietysti maun koko miehestä.

  Kaikki eivät kyllä todellakaan kuolanneet Mr. Bigin perään, minustakin hän oli aina vain todella ärsyttävä poseeraaja ilman ensimmäistäkään inhimillistä ominaisuutta. Hän ja Carrie kyllä ansaitsivat toisensa.

  VastaaPoista
 8. haisu: Ihanaa saada tietää muistakin, jotka eivät tykänneet Bigistä. Minusta hän oli ihan OK hahmo aluksi, ja onhan Chris Noth komea, mutta loppua kohden sekä hän että Carrie kävivät todella pahasti hermoille.

  Steve ja Harry olivat parhaat, kuten oli myös Aidan joka oli lopulta aivan väärä mies Carrielle. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails