12.1.2010

Maidoton ja munaton porkkanakakku, sopii vegaaneille mutta miksei muillekin!

Tässä lupaamani porkkanakakun ohje. Se on varsin herkullinen, ja ennen kaikkea se sopii vegaaneille mitä mainioimmin! Ohje on Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun.

1 banaani
1 dl kaura- tai soijajuomaa
1 dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
25 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl tomusokeria
1,5 rkl kylmää kahvia

Soseuta banaani ja sekoita siihen kaura- tai soijajuoma, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele n. 1,5 L kakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota maidottomalla ja munattomalla korppujauholla. Voit myös käyttää silikonivuokaa, jota ei tarvitse jauhottaa tai voidella. (Minä ainoastaan voitelin vuoan, en jauhottanut ja hyvää tuli.) Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa, noin 50 - 60 minuuttia.

Valmista kuorrute sulattamalla maidoton margariini, lisää kylmä kahvi ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Viime lauantaina tosiaan toistakymmentä naista tuhosi tämän kakun melkein kokonaan, Karhumiehelle jäi maistiaisiksi vain pieni palanen!

1 kommentti:

  1. Jos saan sisäinen Marttani esiin niin kokeilen tätä viikonloppuna ;O)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails