17.1.2010

Red Dawn ja muutto

Olimme lauantaina muuttamassa kaveria ihan upouuteen kotiin Helsingin Kruununhakaan. Hassuinta on, että hän muutti melkein meidän naapuristamme isosiskoni naapuriin. Siinä missä meidän olohuoneestamme näkee hänen vanhan asuntonsa ikkunat, ainakin talvella, nyt heidän olohuoneestaan näkyy suoraan siskoni keittiöön, makuuhuoneeseen ja lasten makuuhuoneeseen. Mahtaa olla kaverilla vaikeaa, ei hän niin helposti meidän perheestä eroon pääse! :-D Uusi asunto on aika mahtava, se on rakennettu vanhaan kutomoon ja näin ollen siitä löytyy kosolti tunnelmaa. Talon piha on upea, hyvin hoidettu ja kivasti laitettu. Nyt minä tulen käymään siellä usein, etenkin kun sisko on siinä ihan naapurissa.

Se on muuten jännää, miten vielä omassa teini-iässä Kruununhaka oli todella tylsää mummoaluetta. Ei siellä ollut muuta kuin antiikkikauppoja ja pari ravintolaa. Nyt se on muuttunut todella paljon, paikka on täynnä kivoja pieniä kauppoja, pieniä erilaisia ravintoloita ja muutenkin enemmän tunnelmaa. Vähän samalla tavalla on käynyt myös Töölölle, omalle kotikaupunginosalleni.

Tänään sunnuntaina olemme viettäneet Karhumiehen kanssa aikaamme laiskotellen ja päätimme purkaa hieman digiboksin sumaa katsomalla sieltä yhden elokuvan. Illan viihdykkeeksi valikoitui Red Dawn - punainen vaara, John Miliuksen vuonna 1984 ohjaama militaristinen toimintaelokuva. Leffa on täynnä sen ajan nuorisotähtiä. Pääosissa ovat Patrick Swayze, Jennifer Grey, Charlie Sheen, C. Thomas Howell ja Lea Thompson. He esittävät teini-ikäisiä jotka ryhtyvät käymään sissisotaa kotikaupunkiinsa ja sitä kautta koko Yhdysvaltoihin hyökkääviä Neuvostoliiton ja Väli-Amerikan joukkoja vastaan.

Elokuva on väkivaltainen, sotaa, militarismia ja oman käden oikeutta ihannoiva vastenmielinen tekele. Idea on sinänsä hyvä, mutta toteutus on kaikessa tosikkomaisuudessaan täysin naurettava, huono ja todella ontuva. Kaiken lisäksi leffa oli mielestäni myös tavattoman tylsä, odotin sen loppua varmaan tunnin ajan käsi poskella haukotellen. Aika on ajanut tämän leffan ohi valtavalla voimalla ja näin jälkiviisaana ei voi kuin ihmetellä kylmän sodan aikaista tietämättömyyttä ja ihmisten alttiutta typerimmällekin propagandalle.

Mutta niin vaan tästäkin elokuvasta ollaan tekemässä uusintaversiota, ensi-ilta tämän vuoden puolella. Pääosissa ovat muun muassa Supernatural-alumnit Jeffrey Dean Morgan ja Adrianne Palicki. Sen vuoksi voisin ehkä harkita leffan katsomista, mutta mikäli se on samaa tasoa alkuperäisen kanssa, taidan jättää suosiolla väliin.

3 kommenttia:

 1. Tuo Red Dawn on taas yksi niitä elokuvia, joita on nähnyt joskus kaaauan aikaa sitten, ja joista muistelee niiden olleen kivoja ja viihdyttäviä. Todellisuus voi siis olla jotain muuta, sillä aika kultaa muistot. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että tämä pitäisi taas nähdä, mutta enpä ole ehtinyt.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10:51

  No okei, tämän remaken minä voisin katsoa ;O) en muista millään nähneeni tätä alkuperäistä (ehkä kakarana?) mutta ilmeisesti en ole missannut mitäänn..

  VastaaPoista
 3. Tämä leffa on varmasti ollut aidosti pelottava ja jännittävä joskus ilmestymisensä aikoihin. Mutta nyt, 25 vuotta myöhemmin, aika on tehnyt tepposensa tälle leffalle todella pahasti.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails