17.2.2010

Talossa kummitteli, polttivat talon. Olisivat nyt ensin suolanneet sen.

Voi humalaiset äijät, minkä teitte ››
Eivät ne kummitukset poistu taloja polttamalla, vaan pitää etsiä kummittelevien ihmisten haudat, kaivaa luut esiin, suolata ne ja sitten polttaa.

He olisivat tienneet tämän, mikäli olisivat joskus seuranneet maailman parasta TV-sarjaa Supernaturalia. Syytän tästä yleissivistyksen puutteesta Subia, joka panttaa Supernaturalin uusimpia jaksoja Suomessa.


Minä olen kyllä tykännyt lukea tuon Ilta-Sanomien uutisen tiimoilta käytävää kummitustarina -keskustelua. Olen pienestä saakka rakastanut kummitustarinoita. Joskus lapsena kuulemma keräsin synttäreillä kaverit ympärilleni ja pelottelin kaikkia kertomalla heille kummitusjuttuja. Eikä se kiinnostus ole laantunut vieläkään. Itse en kyllä ole kummitusta kohdannut, mitä nyt pienenä olin kerran aivan vakuuttunut siitä että näin menninkäisen kurkistavan mummini ja ukkini mökin nukkuma-aitan ikkunasta sisään.

Onko teillä mitään hirveitä kummitustarinoita kerrottavana?

Kuva Supernaturalin jaksosta "Changing Channels"

4 kommenttia:

 1. Minä luulin pienenä näkeväni kummituksen ja pelkäsin ihan pirusti. Tutut lapset väittivät kummitukseksi ja minä uskoin. No, ei se ollut kuin peilin heijastuma seinässä...

  VastaaPoista
 2. Ofelia: Lapsena sitä uskoo kaikenlaisiin juttuihin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin rakastin (ja samalla pelkäsin hirveästi!) kummitusjuttuja pienenä, mutta nyt ei tietenkään tule yhtään mieleen... Facebookissa tuli tässä eräänä päivänä vastaan ryhmä, joka oli perustettu sellaiselle kirjalle kuin Noidan käsikirja - se oli sellainen karmivasti kuvitettu kirja, josta aika monet 70- ja 80-luvun pienistä ovat saaneet painajaisia ja oppineet kaiken vampyyreistä sun muista. Kun nyt näin uudestaan niitä kuvia 20 vuotta myöhemmin... hui, en yhtään ihmettele, että pelotti pienenä!

  VastaaPoista
 4. Päivi: Noidan käsikirja oli lapsena ihan parasta! Luin silmät kiiluen niitä juttuja kummituksista ja vampyyreista. Etenkin jutut englantilaista kummituksista ovat jääneet mieleen.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails