3.3.2010

Benjamin Buttonin uskomaton elämä

Joskus hamassa nuoruudessani minulla oli joka vuosi tavoitteena käydä katsomassa kaikki sen vuoden parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaat. Jossain vaiheessa lipsuin tästä tavoitteesta pahastikin ja nykyään se ei enää edes harmita. Tosiasia on, että suurin osa näistä elokuvista on laskelmoidusti tehtyjä, visuaalisesti näyttäviä mutta loppujen lopuksi hyvin tavanomaisia ja unohdettavia elokuvia.

Tämä arvio pätee myös elokuvaan Benjamin Buttonin uskomaton elämä (The Curious Case of Benjamin Button). Elokuvassa olisi ollut ainekset paljon parempaan, mutta jostain syystä kokonaisuus oli vain ihan hyvä. Ei mahtava, koskettava, tai loistava, vaan ihan hyvä. Brad Pitt ja Cate Blanchett tekivät ihan hyvää–joskin välillä varsin häiritsevän puisevaa–työtä, tarina eteni totuttuja kaavoja pitkin ja suurilta yllätyksiltä vältyttiin. Katsoin tämän elokuvan oikein sujuvasti kerran läpi, mutta mikään unohtumaton mestariteos se ei mielestäni ole.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi09:58

  Leffa oli ihan älytön pettymys. Siinä ei ollut mitään erikoisen hienoa, näyttelijät ihan ok ja tarina "ihan ok"; kaikki oli minulle vähän blaah. Ensimmäisellä kerralla jopa nukahdin tätä katsoessani, se jo kertonee paljon...Leffan saama huomio ja suitsutus on mennyt minun mielestäni ihan metsään..

  VastaaPoista
 2. Täytyy kyllä sanoa, että olen hieman hämmentyneenä lukenut tämän elokuvan saamia ylistäviä arvioita. Jotkut jopa kutsuvat tätä yhdeksi viime vuosikymmenen parhaista elokuvista, mikä on minusta todella liioiteltua.

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä silloin aikanaan tästä tykkäsin. En tosin ole nähnyt kuin sen yhden kerran. Mutta enpä ole minäkään tätä vuosikymmenen parhaimmistoon nostamassa, ihan hyvä se oli, ja tarinan idea niin eriskummallinen etten siitä voinut olla pitämättä.

  VastaaPoista
 4. hah, kaikkein huipuin oli Cate Blanchettin ääni vanhana. ainut mikä jäi leffasta mieleen,hauska matkia: D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails