19.3.2010

Jennifer's Body

Joskus on hyvä jättää nuhaisena jumppa väliin ja suunnata sen sijaan kirjaston ja videovuokraamon kautta kotiin niiskuttamaan. Minulla alkaa tänään loma ja en todellakaan halua olla sairaana! Kirjastosta kävin hakemassa Stieg Larssonin trilogian kaksi viimeistä osaa sekä Trinny Woodallin ja Susannah Constantinen The Body Shape Bible -kirjan. Haluan oppia pukeutumaan oikein, ja tämä kirja tarjoaa siihen varsin mahtavan avun.

Videovuokraamosta hain kauan kaivatun Jennifer's Body -leffan, jota odotin kovasti elokuvateattereihin mutta joka ei sitten sinne saapunutkaan. Elokuvanhan on käsikirjoittanut samainen Diablo Cody jonka kynästä lähti loistava Juno.  

Jennifer's Body on paras esimerkki siitä, miten elokuvalle voi käydä kun sitä markkinoidaan täysin väärin. Tätä leffaa markkinoidaan seksikkäänä kauhuelokuvana ja Megan Foxin kropalla. Se ei kuitenkaan kerro ollenkaan, mistä leffassa on varsinaisesti kyse ja oli varmaan osasyy siihen, miksi elokuva floppasi lippuluukulla. Oikeasti kyseessä on aika ahdistava tarina siitä, miten tuhoisia ja sairaalloisen läheisriippuvaisia teinityttöjen ystävyyssuhteet voivat pahimmillaan olla. Parhaimmillaan paras ystävä on läheinen tukija, sydänystävä ja mahtavin ihminen maailmassa. Pahimmillaan kyseessä on sairaalloisen alistava ja tuhoava riippuvuussuhde, ja näin on myös Jenniferin (Fox) ja Needyn (Amanda Seyfried) kohdalla.

Jennifer on kaunis, seksikäs, suosittu cheerleader joka popsii poikia välipalaksi. Aluksi kuvainnollisesti, myöhemmin kirjaimellisesti. Needy on hiljainen, vähän nörtähtävä rillipää jolla on kuitenkin maailman ihanin poikaystävä Chip. Jennifer ja Needy ovat olleet parhaat ystävät hiekkalaatikkoikäisistä lähtien ja suhde toimii niin, että Jennifer on esillä ja dominoivana, Needy pysyttelee taustalla. Kun Jennifer eräänä yönä joutuu limaisen indie-bändin epäonnistuneen uhrirituaalin uhriksi, kaikki menee pieleen. Indie-bändin nahjukset halusivat uhrata neitsyen Saatanalle, voidakseen näin edistää uraansa. Mutta koska Jenniferin neitsyys on kaukainen muisto vain, rituaalissa käykin niin että demoni asettuu asumaan Jenniferin kehoon. Pian tyttö muuttuu ihan oikeaksi miestennielijäksi, jonka suunnaton nälkä tyydyttyy ainoastaan nuorten poikien lihalla. Pian Needy tajuaa, että hänen tehtävänsä on pysäyttää ystävänsä, vaikka lopullisesti.


Elokuva ei ollut missään vaiheessa mielestäni kovinkaan pelottava, vaikka olikin paikka paikoin aika kamala. Codylle tyypillinen verbaalinen kikkailu oli hauskaa kuunneltavaa, jotenkin se sopi päähenkilöiden suuhun. Seyfried ja Fox tekivät erittäin hyvää työtä, Fox osoitti mielestäni tässä elokuvassa olevansa muutakin kuin pelkkä nätti naama. Elokuvan ohjaus ja rytmitys kuitenkin tökki välillä aika pahasti, jotenkin tuntui että se olisi voinut olla vielä napakampi ja tiiviimpi.

Jennifer's Bodyssa oli paljon temaattisia yhtäläisyyksiä Junon kanssa. Molemmat tapahtuivat aika tavallisissa pikkukaupungeissa, molemmissa se kaikista ihanin poika oli se hiljainen ja kiltti nörtti (tämähän nyt pitää muutenkin paikkansa) ja molemmissa ulkopuolisen ja erikoisen tytön paras ystävä oli suosittu cheerleader. Tosin Junossa tyttöjen ystävyys oli oikeaa ja aitoa, toisin kuin Jennifer's Bodyssa.

Eniten elokuva kuitenkin muistutti minua toisesta pienen budjetin kauhuttelusta, kanadalaisesta elokuvasta nimeltä Ginger Snaps. Siinä seksikäs isosisko alkaa pikkuhiljaa muuttua ihmissudeksi ja ujon pikkusiskon tehtäväksi jää peitellä siskonsa jälkiä. Suosittelen katsomaan, mikäli saatte sen jostain käsiinne. Minä löysin leffan joskus Anttilan alelaarista.

4 kommenttia:

 1. Minä pidin tästä leffasta tosi paljon. Ei tosiaankaan ole "oikeasti" pelottava vaikka välillä kauhistuttikin jotkut efektit ja kuvat. Olen kanssasi samaa mieltä oikeastaan kaikesta, itse tein tästä jutun jo marraskuussa joten pitänee katsoa uudestastaan, tosin ehkä ostan omaksi. Leffan markkinointi on päin peetä sillä tämä on oikeasti hyvä leffa ja muutti täysin käsitystäni Foxista...

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tämä elokuva saa nyt DVD-julkaisun myötä enemmän ansaitsemaansa huomiota, eikä sitä mitätöidä vaan "tyttöjen kauhuelokuvana" tms.

  VastaaPoista
 3. Ginger Snaps on huippu! Ainut vika siinä(kin) on se ihmissusi..en ole vielä missään sarjassa tai elokuvassa nähnyt sellaista "kunnollista" ihmissutta :D Täytyy jossain vaiheessa katsastaa tää Jennifer's Body leffakin.

  VastaaPoista
 4. ravenwaves: Kannattaa etsiä jostain käsiin (löytyy ainakin videovuokraamosta) maailman paras kauhuleffa "Ihmissusi Lontoossa". Siinä on kunnon ihmissusi.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails