6.4.2010

Vastauksia kysymyksiinne

Kuten jo pääsiäisenä lupasin, paluu arkeen tuo mukanaan vastauksia kysymyksiinne. Niitä olikin kaikenlaisia, mielenkiintoisia ja hauskoja.


Mikä on unelma-ammattisi? Jos et asuisi Suomessa niin missä maassa haluaisit asua?
Miksi halusit tulla kakarana? Ja inhokkiruokasi? 

Mikaela

En ole koskaan oikein ajatellut unelma-ammattiani, mutta pidän kyllä nykyisestä työstäni. Olen kiinnostunut nettimediasta ja digitaalisen median parissa työskentelystä. Uskon siis jatkavani nykyisellä alallani, mutta haluaisin opiskella sitä lisää.

Jos en asuisi Suomessa, haluaisin asua Saksassa. Osaan kieltä, tunnen maata ja kulttuuria melko hyvin, siellä kuunnellaan heviä, siellä saa olla luvan kanssa hiljaa ja vähän mökö ilman että joku tulee heti kyselemään itsemurha-aikeistasi, mutta siellä on kaupoissa suuremmat valikoimat tavaraa sekä halpaa olutta. Ja Saksassa pelataan jalkapalloa. Sinne siis, mieluiten jonnekin pohjoiseen. Ainoa miinus Saksassa on, että siellä on aivan naurettavan tiukat lait kauppojen aukiolojen suhteen.

Halusin lapsena eläinlääkäriksi. :-)

Olen yleisesti ottaen aika kaikkiruokainen, koulussakin söin ihan kaikkea kouluruokaa kiltisti. Lukuun ottamatta vihreitä papuja. Ne ovatkin ainoa kouluaikainen ruokatraumani, niihin en suostu vieläkään koskemaan. En myöskään voi sietää maitoa juomana, vaikka kahvin kanssa se maistuukin erittäin hyvin. Myös lakat ja leipäjuusto tökkivät aika pahasti.

Minkä pituinen sinun miehesi on? Tuli mieleen, koska sinä olet niin huiman pitkä nainen :)
Mikä innosti sinut alkujaan pistämään blogin pystyyn? Oliko sinulla selkeää suunnitelmaa blogin sisällöstä ja suunnasta, vai aloitko kirjoittaa enemmänkin "omaksi iloksesi"?
Paivi

Mieheni on suunnilleen minun pituiseni. Korkokengät jalassa hujautan hänen ohitseen, muuten kummankaan ei tarvitse kumartua tai varpustaa yltääkseen pussailemaan. :-)

Ryhdyin alun perin pitämään blogia ihan omaksi ilokseni. Olen kova tylsistyttämään ympäristöäni pitkillä vaahtoamisillani ja ajattelin, että josko blogiin purkaminen auttaisi. Ei auttanut, pitkäveteisiä vaahtoamisia tulee yhä oikeassakin elämässä. :-) Olen tuttavapiirini James May. Tuo vitsi avautuu niille, jotka katsovat Top Gearia.

Blogillani ei siis alun perin ollut oikein mitään linjaa, mikä valitettavasti näkyy vanhemmissa teksteissä. Vasta myöhemmin olen päättänyt keskittyä populaarikulttuuriin, mikä onkin osoittautunut hyväksi vedoksi. Tosin nykyään mietin, pitäisikö aloittaa puhtaalta pöydältä ja perustaa kokonaan uusi blogi, ikään kuin syntyä uudestaan.


Jos saisit olla yhden päivän kuka tahansa, kuka olisit?
Musiikkimaku laajasti kiitos :D

Ravenwaves

Jos saisin olla yhden päivän ajan kuka tahansa, haluaisin olla joko Karhumies, eli oma aviomieheni, tai paavi. Karhumies siksi, että haluaisin nähdä maailmaa hänen silmin ja oppia näin tuntemaan hänet entistä paremmin ja paavi siksi, että haluaisin edes vähän ymmärtää miten sellaisen tyypin maailma, sekä sisäinen että ulkoinen, oikein toimii. Koska nykyään minulla ei ole asiasta mitään käsitystä. Ihan oikeasti, minusta olisi hyvin mielenkiintoista viettää päivä vanhana neitsyenä, joka vastustaa abortteja ja suojelee pedofiileja. Se olisi erittäin valaisevaa.

Musiikkimaku laajasti? Se on sinänsä helppo kysymys, koska musiikkimakuni on aika laaja. Kotimme äänitapetti on itkälti Karhumiehen hallussa. Tämä tarkoittaa hyvin sekalaista kokoelmaa mitä tahansa hänen tietokoneensa uumenista sattuu tulemaan. Kun CD-levyjä on hyllyssä noin 700 kappaletta, voitte uskoa että musiikkia löytyy joka saralta. Muistan ikuisesti sen kerran, kun kaiuttimista pärähti soimaan Kriss Krossin "Jump". :-D Aina välillä sieltä tulee myös sitä kirkonpolttoheviä, joka ei ihan minuun iske.

Henkilökohtaisesti rakastan 1980-luvun poppia, kuten Duran Durania ja Blondieta. Kaikkien aikojen suosikkiyhtyeisiini kuuluvat muun muassa Def Leppard ja Depeche Mode. Madonnaa olen rakastanut pikkutytöstä lähtien. Mutta rakastan myös kovia mimmirokkareita, The Runawaysia, Girlschoolia, Melissa Auf Der Mauria, Tori Amosia, Melissa Etheridgea, Liz Phairia ja nuorempana myös Maija Vilkkumaata. Nykyään intoni Maijan suhteen on laantunut.

Mutta olen yllättäen ihastunut myös "teininä" pidettyyn musiikkiin, Paramore on minusta loistava yhtye. Ja aina välillä joku yksittäinen artisti tai bändi kolahtaa, viimeisimpinä Kings of Leon ja Anna Puu.

Sitten joskus on vaan pakko luukuttaa heviä, silloin apuun tulevat muun muassa Metallica, Judas Priest, Kotiteollisuus, Insomnium ja Velcra.

Ja haluan kertoa kaikille, että Lindexin mainoksen taustalla tällä hetkellä soiva Ladytron on aivan mielettömän hyvä yhtye! Livenä en ole heitä päässyt näkemään, mutta toivottavasti sekin päivä koittaa! Samoin sellainen bändi kuin Tiger Army, hekin ovat käyneet Suomessa muutamaan otteeseen.

Voi siis sanoa, että musiikkimakuni on yhtä laaja kuin elokuvamakunikin. :-)

Jos voisit muuttaa muotoasi joksikin eläimeksi minkä elukan valitsisit?
-M-

Musta kissa. Ehdottomasti. Tai ylipäätään haluaisin olla kissa. Kissat ovat viekkaita, notkeita, nopeita ja hiljaisia ja ne pystyvät liikkumaan paikasta toiseen salaa ja huomaamatta. Lisäksi kissat ovat mielestäni ihania ja kauniita eläimiä. Etenkin mustat kissat.


Jos et olisi opiskellut alaasi, mitä olisit opiskellut? Ylipäätään jos voisit nyt vaihtaa alaasi, mille alalle vaihtaisit?
Bisquits

Itse asiassa olisin varmaan opiskellut samaa alaa, mutta tehokkaammin ja määrätietoisemmin. Olisin mieluummin ollut töissä lukion jälkeen niin kauan, että olisin päässyt opiskelemaan omaa alaani kuin hengaillut yliopistolla räpiköiden sellaisten opintojen parissa, jotka eivät minua todellakaan kiinnostaneet.

Jos voisin nyt vaihtaa alaani, en vaihtaisi sitä. Pidän siitä mitä teen, oikeasti. Voisin kyllä ottaa annoksen lisää tahdonvoimaa ja kunnianhimoa.


Kenet haluaisit tavata, jos voisit tavata kenet tahansa, elävän tai kuolleen?
Ai niin, ja mikä on sun all-time-favourite-leffa?

tiinanen

Nyt pistit vaikean. Haluaisin ehkä tavata jonkun tosi mielenkiintoisen ja kuuluisan ihmisen, tai sitten ehkä jonkun ihan tavallisen henkilön joka viettää tyystin erilaista elämää kuin minä.
Ihailen Michelle Obamaa ja Armi Kuuselaa, heidät haluaisin tavata. Molemmat ovat niin ihailtavan oloisia, fiksuja ja itsevarmoja naisia. Haluaisin myös tavata jonkun  ihmiskaupan uhrin, ihan vaan voidakseni keskustella hänen kanssaan.
Kuolleista henkilöistä tapaisin mielelläni juoksija Jesse Owensin, joka on myös yksi sankareistani.

Kaikkien aikojen parasta elokuvaa on niin vaikea sanoa. Se riippuu niin mielentilasta ja elokuvatyypistä!

Aivot narikkaan -elokuvista parhaimpia ovat Blondin kosto, Ghostbusters, Clueless, Cry Baby. Mutta minä rakastan myös toimintaa ja kauhua, Alien, Aliens, Terminator, Ihmissusi Lontoossa, Manaaja, The Ring (japanilainen), Kauna (japanilainen), Orpokoti, Pan's Labyrinth, Tesis ovat kaikki mahtavia. Sitten joskus pitää vähän päästää sisäinen lapsensa esiin ja siihen auttavat aina Hayao Miyazakin elokuvat, Lumikki, Dumbo, Nemoa etsimässä. Rakastan myös vanhoja Hollywood-elokuvia, klassikko Paljasjalkakreivitär, jossa ihana Ava Gardner loistaa, on yksi kaikkien aikojen suosikeistani.

Lyhyesti: yhtä kaikkien aikojen suosikkileffaa on mahdoton nimetä. :-) Tällä hetkellä katson esimerkiksi televisiosta Totoroa ties kuinka monetta kertaa. Eikä se koskaan menetä tehoaan.

Millainen on sun unelmakoti ja missä?
Paras kirja koskaan?

Nooruska

Unelmakotini on varmaan iso kaksikerroksinen kattohuoneisto isossa kaupungissa, jossa minulla olisi iso terassi ja parveke sekä paljon tilaa ystäville ja juhlille. Tietenkin asunnossa olisi oma leffahuone, mutta se nyt ei varmaan tule kenellekään minään suurena yllätyksenä. :-)

Minä luen niin hävettävän vähän kirjoja ja olen yrittänyt petrata siinä asiassa paljon. Viime aikoina suurimman vaikutuksen on tehnyt Sofi Oksasen Puhdistus. Se on yksinkertaisesti aivan loistava kirja. Klassikoista voisin mainita Dostojevskin Rikos ja rangaistus -kirjan sekä Daphne du Maurierin Rebekan, jotka ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Olen myös hurahtanut Stieg Larssonin Millennium-trilogiaan. Muita kirjoja, jotka ovat vieneet minut mukanaan ovat kymmenisen vuotta sitten luetut Ruusun nimi ja Lumen taju. Hienoja, mukaansatempaavia kirjoja molemmat.

Miksi suhtaudut niin vihamielisestä uskonto(j)a kohtaan? Ihan yleisestä mielenkiinnosta...
Anonyymi

En suhtaudu uskontoihin vihamielisesti. Epäilevästi, arvostellen ja kriittisesti kylläkin. Ja haluan muistuttaa, että minulle usko ja uskonto ovat kaksi täysin eri asiaa.

6 kommenttia:

 1. Muah, rupesi naurattamaan ajatus sinusta Paavina ;O) Sen mä ehkä tahtoisin nähdä..
  Hyviä vastauksia ;OP

  VastaaPoista
 2. Mahtavia vastauksia!

  Tuo oman miehensä nahan sisälle pääseminen voisi helpottaa monia asioita, voisi ymmärtää tämän maailmaa hieman helpommin ;-)

  Tuollainen sinun unelmakoti kelpaisi minullekin... kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Valaisevia vastauksia. Ja kyllä, tarkoitin musiikkimaku laajasti-kysymyksellä sitä, että kertoisit siitä kattavasti..niin, oisko toi ollut parempi sana :D Kai muuten tiedät, että MAdM on Helsingin Virgin Oilissa keikalla 15.4 :)

  VastaaPoista
 4. ravenwaves: Liput keikalle on jo hankittu. MAdM:n viime keikka Nosturissa oli niin hyvä, että kyllä hänet pitää tälläkin kertaa nähdä.

  VastaaPoista
 5. Lumen taju teki aikanaan tosi lähtemättömän vaikutuksen. Siitä asti olen halunnut olla puoliksi inuiitti ja muutenkin enemmän kuin Smilla...

  VastaaPoista
 6. Nooruska: Olen monesti miettinyt, tekisikö se kirja nykyääbn yhtä suurta vaikutusta. Vai pitäisikö se vaan jättää hyväksi muistoksi?

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails