11.5.2010

Blu-Ray -hankintoja

Pakkohan se oli käydä Play.com:ssa vähän täydentämässä DVD-hyllyä parin klassikon osalta. Tai no, mitä itse kukin klassikoksi laskee. Mutta minulle kauhu- ja toimintaelokuvan lajityypin kaksi kiistatonta klassikkoa ovat Ihmissusi Lontoossa ja Pako New Yorkista.


Ihmissusi Lontoossa on pakollinen katsottava kaikille kauhuelokuvan ystäville, sekä erityisesti niille, jotka väittävät ihmissusien olevan jotenkin tylsiä ja mielenkiinnottomia hirviöitä. John Landisin ohjaama elokuva on yhä aivan äärettömän hyvä ja kauhistuttava tutkielma jokaisen ihmisen sisällä asuvasta hirviöstä.


Pako New Yorkista on puolestaan kestosuosikkini. Kurt Russellin esittämä Snake Plissken on yhä hiton kova jätkä ja John Carpenterin maalaama antiutopistinen kuva Yhdysvalloista pistää vieläkin mietityttämään. Ja elokuvan soundtrack on kaikin puolin loistava, etenkin sen tunnusmusiikki ››

Kirjoitin John Carpenterista enemmän viime kesänä ››

4 kommenttia:

 1. Snake Plissken on niin kova äijä. Nuorena olin ihan pähkinöinä tähän takatukkaan, taitaisi iskeä vieläkin ;O)

  VastaaPoista
 2. Pako New Yorkista on sellainen elokuva, että se pitää nähdä aina säännöllisin väliajoin uudestaan. Snake Plissken on vaan Snake Plissken, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Jatko-osaa Pako L.A:sta en sitten olekaan nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Minun pitää tunnustaa, etten ole nähnyt näistä kumpaakaan!

  VastaaPoista
 4. Paivi: Kannattaa katsoa. Hienoja elokuvia molemmat. Tosin Ihmissusi Lontoossa on kyllä parempi, Pako New Yorkista -elokuvaan minulla on lähinnä hyvin vahva tunneside.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails