13.5.2010

Helatorstai on toivoa täynnä

Keskelle viikkoa osuvat arkivapaat ovat siitä kivoja, että silloin saa kaikenlaista käytännöllistä aikaiseksi. Koska aamupäivä oli sopivan pilvinen, päätin viimein tarttua tuumasta toimeen ja pestä ikkunamme. Niitä ei oltu pesty kahteen vuoteen ja se kyllä näkyi! Puin T-paidan alle urheilurintaliivit, sidoin hiukseni huivilla, vedin kumihanskat käteen ja ryhdyin toimeen. Ja kuulkaa, kyllä nyt kelpaa! Olen itsestäni tavattoman ylpeä.

Kuvassa näkymä vastapestystä ikkunasta. Samovaari kuului ennen isoäidilleni ja nuo orkideat alkavat kohta taas puskea kukkaa. Toivottavasti. :-)


Pesuaineena käytin itsetehtyä suihketta, joka on paitsi äärettömän edullista, myös ekologista. Kerron näistä ekologisista kotona tehtävistä pesuaineista myöhemmin, olen meinaan havainnut niiden olevan aivan verrattomia.

Iltapäivällä päätin lähteä Kallioon kävelylle, ilma kun oli niin ihana. Jalat veivät kuin itsestään Karhupuiston lippakioskin kahvilaan. Minä en ole koskaan käynyt siellä, mutta olen kuullut sitä kehuttavan. Ja en tiedä, oliko se kiinni ihanasta ilmasta, paikasta vai mistä, mutta sen kahvi ja pulla maistuivat aivan äärettömän hyvältä! Alareunassa näkyy sormeni.


Kyseinen paikka on avannut "sisäkahvilan" Ravintola Sivuraiteen viereen. Sinne voi siis mennä nautiskelemaan, jos sade yllättää.

En kuulu niihin ihmisiin, jotka elävät kesästä kesään ja jotka hehkuttavat aurinkoa, lämmintä ilmaa ja kesää kyllästymiseen asti. Mutta onhan tämä vuodenaika kyllä kiva, ei sitä käy kieltäminen!

7 kommenttia:

 1. Kiitos kahvilavinkistä! Ja niitä pesuainevinkkejä odotellaan myös kieli pitkällä :) Vai pitäisikö sanoa pesurätti, eh. En nimittäin tiedä onko noita omia ikkunoitani pesty IKINÄ, itse en ainakaan viime kesänä pessyt. Tarttis vissiin. Tieltä nousee pölyä tosin niin järjettömästi, että eipä kai ne kovin kauaa puhtaana pysy. Sen sijaan tarmon (pakon) puuska iski minuunkin aamulla, sain imuroitua, pyyhittyä pölyt, tiskattua ja pestyä pyykkiä :)

  VastaaPoista
 2. Bubble: Karhupuiston lippakioskikahvila on loistava paikka. Kannattaa kokeilla!

  Ikkunoiden pesu on siitä palkitsevaa puuhaa, että vaikka ne pölyyntyisivätkin pian uudestaan, tunne sen jälkeen on mahtava. Valon määrä kotona lisääntyy huikaisevasti!

  VastaaPoista
 3. Vau miten hieno samovaari! Itse olen törmännyt vain sellaisiin ajan hampaan syömiin, mutta tuollainen kunnossa pysynyt on todellinen sisustusesine! Teettekö muuten koskaan sillä teetä? :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi21:05

  Laita ihmeessä sen kotitekoisen ikkunanpesuaineen ohje tänne :-). On muuten ajankohtainen aihe. Tarttis alkaa pesemään noita ikkunoita.

  VastaaPoista
 5. W: Kiitos! Emme ole koskaan käyttäneet tuota samovaaria teen tekemiseen, siihen se ei enää oikein sovellu. Se pitäisi tinata sisältä. Joten olkoon nyt koristeena. Joku päivä minä kyllä vielä kiillotan sen.

  Kotitekoisten pesuaineiden ohjeet ovat tulossa! Tähänastisen kokemuksen perusteella voin sanoa, että ne toimivat vähintään yhtä hyvin kuin kaupasta ostettavat aineet.

  VastaaPoista
 6. Se karhupuiton ulkokahvila on niin mainio! Karhupuistokaan ei enää ole pelkkää ördäysjengiä.

  VastaaPoista
 7. Lippakioski on mainio ;O) Sä olet siivonnut, minä taas makasin 4 päivää auringossa mökillä. No okei, tein mä ulkohommia...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails