10.5.2010

Iron Man 2

Menin katsomaan tätä elokuvaa hieman ristiriitaisin odotuksin. Ensimmäinen Iron Man -elokuva oli yksi parhaimpia toimintaelokuvia aikoihin. Jatko-osat eivät tunnetusti ole koskaan ykkösosan kaltaisia, jotkut ovat jopa suorastaan umpisurkeita.


Mutta onnekseni en joutunut pettymään. Vaikka Iron Man 2 ei ihan yltänyt ykkösosan tasolle, se oli mielestäni oikein kelpo jatko-osa ja erittäin viihdyttävä elokuva. Myönnettäköön, etten ole ihan hirveän hyvin perehtynyt supersankarisarjakuvien maailmaan ja näin ollen en tunne Iron Manin (suom. Rautamies) tarinaa kovin hyvin enkä osaa verrata elokuvia alkuperäiseen lähdemateriaaliin. Mutta ehkä se on ihan hyvä, että katsoo elokuvaa ilman suuria ennakkotietoja tai odotuksia.

Iron Man 2:n vahvuudet olivat samat kuin ykkösosankin, eli hyvä tarina, tiivis ohjaus ja hyvät näyttelijät. Robert Downey, Jr. oli jälleen loistava Tony Starkina ja Gwyneth Paltrow pelasi Pepper Pottsina hänen kanssaan todella hyvin yhteen. Pidän näiden kahden näyttelijän välisestä kemiasta. Heidän sanailunsa ja kanssakäymisensä oli aidosti hauskaa ja luontevan oloista, ilman mitään väkisin väännettyä seksuaalista jännitettä. Mickey Rourke oli myös hyvä tarinan pahiksena ja Scarlett Johanssonkin veti aika hyvän roolin sillä materiaalilla, mikä hänelle oli annettu.

Ainoa miinus tulee toimintakohtauksista. Miksi ihmeessä nykyajan toimintaelokuvissa pitää aina kuvata kaikki toiminta niin hirveän läheltä? Tämä ärsyttävä trendi on jatkunut todella pitkään, eikä sille näy loppua. Mistä tämä johtuu?

Haluaisin myös tietää, miksi elokuvan soundtrackia mainostetaan AC/DC:n nimellä, kun itse elokuvassa on ehkä kaksi kyseisen bändin kappaletta.

1 kommentti:

  1. Mukava että tykkäsit niin ei mennyt lippurahat hukkaan :) Minä en pitänyt noin paljon, koska minusta tuo tarina oli sellainen sillisalaatti. Minustakin tuo Starkin ja Pepperin suhde on aina ollut jotenkin symppis.

    Tuo toimintakohtausten kuvaus nykyaikana ärsyttää minuakin, kun tuntuu ettei mistään saa oikein mitään selvää. Hirveää vauhtia mennään ja kuvataan hirveän läheltä ja ainakaan minun silmät ei ehdi kulkea mukana...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails