30.6.2010

Drag Me to Hell

Juhannusviikonlopun kolmas elokuva olikin sitten kauhun lajityypin edustaja, lähinnä siksi että minun teki mieli. Aina välillä pitää saada vähän pelätä kotisohvan ja Karhumiehen turvallisessa syleilyssä, mutta tällä kertaa se ei valitettavasti toteutunut.


Christine Brown (Alison Lohman) on töissä pankissa lainankäsittelijänä, haaveilee ylennyksestä ja seurustelee onnellisesti juuri professorin virkaan nouseen Clayn (Justin Long) kanssa. Kaikki on siis päällisin puolin hyvin. Mutta töissä uusi tulokas Stu (Reggie Lee) kilpailee aika alhaisin ottein Christinen kanssa samasta ylennyksestä ja Clayn vanhemmat eivät vaikuta hyväksyvän poikansa valintaa tyttöystäväksi. Näin ollen, osoittaakseen pomolleen ja kaikille muillekin omaavansa selkärankaa, Christine hylkää vanhan rouva Ganushin (Lorna Raver) hakemuksen lainan jatkoajasta.

Se osoittautuu pahimman luokan virheeksi. Raivostunut ja häpäisty rouva Ganush langettaa Christinen ylle kamalan kirouksen, josta tämä ei tuosta vaan pääse eroon. Paha demoni rupeaa seuraamaan Christineä ympäriinsä ja ajaa tämän hulluuden partaalle. Christinen on äkkiä keksittävä keino päästä demonista eroon, ennen kuin noutaja tulee.


Elokuvassa oli muutamia erittäin hyvin tehtyjä ja tehokkaitakin kohtauksia, sekä Sam Raimille tyypillistä huumoria, mutta minuun se ei oikein iskenyt. Kauhuttelukohtaukset rupesivat jossain vaiheessa puuduttamaan ja loppu oli täysin ennalta-arvattava. Christine oli ihailtavan tarmokas taistellessaan pahoja henkiä vastaan ja rouva Ganush sopivan pelottava, mutta kokonaisuutena Drag Me to Hell oli aika unohdettava tapaus.

4 kommenttia:

 1. Minä taas pidin tästä paljon, Raimi osaa tehdä mainiosti kieli poskessa -tyyppisen kauhuttelun ja leffa nauratti enemmän kuin pelotti mutta onnistui säikäyttämään pari kertaa kuitenkin. Minusta tämä oli erinomainen tekele, ei aina tarvitse olla yllättävää twistiä ja pelätä niin perkeleesti ollakseen hyvää kauhua, mutta se on vain minun mielipiteeni ;O)

  VastaaPoista
 2. Minusta tämä oli vaan ällöttävä ja paikka paikoin jopa tylsäkin. Sinänsä pettymys, koska muuten olen aina ollut Raimin leffojen fani. Army of Darkness FTW!

  VastaaPoista
 3. Minua tuo Rouva Ganush ärsytti eniten elokuvassa - miksi kaikkien "pelottavien" ja mystisten tätien pitää aina puhua jollain itämurteella tai olla entisistä Neuvostoliiton maista?!

  VastaaPoista
 4. Yllätys yllätys etten ole tätä(kään) nähnyt ;-) Kuulostaa ihan sellaiselta, että meikäläistä saattaisi pelottaa liikaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails