28.6.2010

Juhannus ja Roller Girl

Juhannus meni mukavasti kaupungissa, ensimmäistä kertaa. Perjantaina juhlimme ystäväni syntymäpäiviä Bar Bäkkärissä ja vaikka paikka onkin kiva, niin hyvänen aika sentään minä tunnen oloni siellä vanhaksi! Sen asiakaskunta koostuu lapsista! Kirjaimellisesti. Tänään meinaan selvisi, että yksi paikalla ollut poikaporukka koostui 16 - 18 -vuotiaista koltiaisista. Ilmankos ne näyttivät minun mielestäni siltä, että nukkumaanmenoaika meni jo....

Vaikka viikonloppu olikin kiva, niin se ei sanottavasti eronnut mistään tavallisesta pitkästä viikonlopusta. Emme nähneet kokkoa, emme saunoneet (Uimastadionin saunaa ei lasketa), emme uineet meressä tai tehneet mitään muutakaan mikä tekee minusta juhannuksesta juhannuksen. Joten ehkä seuraavina vuosina voi kaupunkijuhannuksen vaihtaa taas suosiolla mökkijuhannukseksi.

Mutta elokuvia tuli katsottua, useampikin! Sekä tietenkin jalkapalloa, jossa aletaan nyt pelata kovilla panoksilla. Saksa lähetti vaisun Englannin kotiin, ja Argentiina Meksikon. Jännitys tiivistyy! Tämäniltaisissa otteluissa minä olen ainakin tukevasti Hollannin puolella, kuten aina. Mutta niihin elokuviin...

Ensimmäisenä elokuvavuorossa oli Drew Barrymoren ohjaama Roller Girl (Whip it), joka olikin kiva tuttavuus. Elokuva kertoo pienessä teksasilaiskylässä kärvistelevästä teinitytöstä nimeltä Bliss Cavendar (Ellen Page), jonka äiti vie häntä vastentahtoisesti kauneuskilpailusta toiseen. Blissin ainoa sieluntoveri on paras ystävä Pash (Alia Shawkat), jonka kanssa hän työskentelee paikallisessa kuppilassa ja haaveilee pääsystä pois suureen maailmaan. Eräänä päivänä Bliss on käymässä äitinsä kanssa läheisessä Austinin kaupungissa ja törmää siellä paikalliseen Roller Derby -liigaan. Ja siitä se lähtee. Haparoivan alun jälkeen Blissistä tulee nopea ja ketterä Babe Ruthless, Hurl Scouts -joukkueen uusin jäsen. Bliss löytää kutsumuksensa ja paikkansa maailmassa villien, rempseiden, tatuoitujen ja kiroilevien naisten joukosta. Mutta aivan kaikki eivät tätä hyväksy.

Roller Girl on loppujen lopuksi tarinaltaan melko tavallinen urheiluelokuva ja kasvutarina, mutta jokin siinä vetoaa. Ote on hauska ja raikas, hahmot ovat hyvin näyteltyjä ja mielenkiintoisia ja sivuhahmoillekin annetaan paljon tilaa. Roller derby esitetään vauhdikkaana ja hauskana urheilulajina, johon osallistujat kuitenkin suhtautuvat vakavasti ja suurella sydämellä. Hyvä elokuva, täynnä tyttöenergiaa. Suosittelen!

Vaikka tätä seuraavaa Devon biisiä ei elokuvassa kuullakaan, se jäi silti mieleeni Roller Girlin alkuperäisestä nimestä »

3 kommenttia:

 1. Kiva että tykkäsit Roller Girlistä :) minustakin se oli raikas vaikka varsinaiselta tarinansa kaarelta ei kovin perinteisestä poikkeava. Hienoa siis, että tavalliseenkin tarinaan saadaan puhallettua uudenlaista henkeä!

  VastaaPoista
 2. Cityjuhannus täälläkin, tosin toista kertaa ;O)
  Musta oli ihan kiva olla kaupungissa kun ei ollut kiire mihinkään eikä todellakaan tunkua kaduilla, kerrankin näin...Saunaan päästiin tosin ihan oman taloyhtiön tiloihin, jotain perinteitä sentään ;O)

  VastaaPoista
 3. Mikaela: Meidän taloyhtiömme sauna on rikki. :-/

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails