9.6.2010

Maailmassa on virhe

Olen tässä parin viime vuoden aikana kiinnittänyt huomiota erääseen suureen epäkohtaan yhteiskunnassamme. Tätä ongelmaa ei vielä muutama vuosi sitten ollut, mutta nyttemmin se on muuttunut suorastaan akuutiksi. Huomaan sen kauppareissuilla, kioskireissuilla ja etenkin näin kesäisin. Ongelma on niin vakava, että se saa minut pudistelemaan päätäni ja miettimään kanssaihmisteni kummallisia tapoja.

Ongelma on seuraava: Missä on kahvijäätelö?


Vielä muutama vuosi sitten Ingman valmisti herkullista kahvijäätelöä, joka oli ihana yhdistelmä kahvin makua ja vaniljajäätelöä. Koin sen parissa monen monituista ihanaa herkutteluhetkeä, sillä jokin vaniljan, kermajäätelön ja kahvin yhdistelmässä vain houkutteli minua puoleensa. Mutta sitten tämä ihanuus katosi, eikä ole koskaan palannut.


Nyt kaupasta toki saa Carte D'Orin Cappuccino-jäätelöä, mutta sitäkin harvoin ja valikoiduista kaupoista. Lidlin Cappuccino-jäätelö toki maistuu myös, mutta sitä saa vain Lidlistä ja Lidleitä ei ole joka nurkalla.

Jäätelökioskeista näitä ihanuuksia on turha metsästää, puhumattakaan siitä että näitä saisi tuutti- tai puikkomuodossa.


Kansalaiset, tämä on ongelma. Melkein yhtä suuri ongelma kuin Fazerin sinisen kahvin makuisen variaation poistuminen kaupoista. Kauppojemme hyllyt täyttyvät kaikenlaisista oudoista makuyhdistelmistä, mutta kahvi-suklaa-jäätelö -kombinaatiot loistavat poissaolollaan. Tämä on huutava vääryys.

Syytän tästä lakritsijäätelöä, tuota kaiken pahan alkua ja juurta. Se on pilannut kaiken. Lakritsin ja jäätelön ei meinaan koskaan tulisi kohdata toisiaan. Yök.


Kaipaako kukaan muu kahvijäätelöä?

9 kommenttia:

 1. Nyt kun tuon kerroit, muistuu mullakin tuo kahvijäätelö mieleen. Se oli oikein hyvää, miksiköhän sen valmistus lopetettiin? Pitäisikö kysyä Ingmanilta?

  Itse olen koukussa Lidlin jäätelöihin, vanilja ja hasselpähkinä ovat suurinta herkkuani.

  VastaaPoista
 2. No en kaipaa, mutta se johtuu siitä etten pidä jäätelöstä. Minua kyrsii se että aikoinaan Fazerilla oli maailman parasta paahtoleipää, Kaliforniaa, se häipyi vuoden jälkeen. Suomalaisten makunystyrät näköjään ei pidä mistään erikoisesta tai paremmasta, ah sitä rusinoiden ja kanelin höystämää paahtista, missä se luuraa??

  VastaaPoista
 3. Elisa: Pitäisi varmaan kysyä. Huutava vääryys, että se lopetettiin.

  Mikaela: Et pidä jäätelöstä? Täh?
  Minäkin muistan tuon paahtoleivän, se oli kyllä hyvää. Mutta siitä on todella kauan aikaa, eikö olekin?

  Toisaalta Suomessa ei pidetä mistään erikoisesta, mutta toisaalta tykätään taas liiankin erikoisesta. Vrt. tuo lakritsijäätelö. Yök.

  VastaaPoista
 4. Minä olen suklaajäätelöihminen, joten en kyllä voi sanoa kaipaavani, enpä ole itse asiassa edes huomannut, ettei sellaista kahvijäätelöä enää saa ;-)

  Mutta on kyllä harmi kun aina välillä huomaa jonkun oman suosikin vaan hävinneen kaupasta... Juuri nyt ei tule yhtään esimerkkiä mieleen, mutta niitä on kyllä.

  VastaaPoista
 5. :o

  Suomi on kumma maa.
  Muuta tänne, jokaisessa lähikaupassa on kahvijäätelöä. Usein sitä on myos pakastimessamme.

  Jos siis Suomesta ei saa kahvijäätelöa, maailmassa tosiaan on virhe. Vaikka lakritsakin on hyvää...

  VastaaPoista
 6. Stazzy: Siis kyllä sitä saa, mutta ei joka paikasta. Sitä pitää vähän etsiä. Mikä ehkä toisaalta tekee sen nauttimisesta paljon palkitsevampaa. Mutta on Ranskassa paremmat suklaatkin kuin täällä, kaikenlaista ihanaa tummaa suklaata halvalla. Nam!

  VastaaPoista
 7. MITÄ!? Miten joku (lue:Mikaela) ei voi pitää jäätelöstä!?? :DDD Mutta maista hei ehdottomasti PIRKAN taivaallista cafe latte-jäätelöä! Vihaan kahvia, mutta sitä jäätelöä voisin syödä litrakaupalla ^__^

  VastaaPoista
 8. ravenwaves: Hahaa, tässä sen näkee mitä ihminen menettää kun hän on S-etukorttilainen. En koskaan käy K-kaupoissa joten olen missannut tämän Pirkka-tuotteen. Pitääpä maistaa.

  VastaaPoista
 9. No hemmetti ;O) Ilmeisesti tämä "en pidä jäätelöstä" olisi pitänyt pistää omalle omituisuus-listalleni..En vain pidä ;O) Minusta se on hyvä asia, onpahan yksi herkku vähemmän mitä mässytellä..krhm..

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails