7.6.2010

Sinkkuelämää 2

Aina välillä elokuva yllättää. Menin katsomaan Sinkkuelämää 2 -leffaa tyttökavereiden kanssa ajatuksena vain viettää tyttöjen iltaa elokuvan, hyvän ruoan ja hyvän seuran parissa. En odottanut itse elokuvalta kovinkaan paljoa, sillä vaikka pidän TV-sarjasta aivan valtavasti, ensimmäinen elokuva oli mielestäni ylipitkä ja tylsä.


Niinpä minulle tulikin suurena yllätyksenä, että pidin tästä toisesta elokuvasta erittäin paljon. Siinä missä minulla ei ole koskaan ollut mitään mielenkiintoa vuokrata ensimmäistä Sinkkuelämää-elokuvaa, puhumattakaan siitä että hankkisin sen omakseni, tämän ostamista ja uudelleen katsomista voisin jopa harkita. Sillä aiemmin niin voimakas Carrie Bradshaw -vihani on myös tipotiessään. Hahmo ei ärsytä minua enää ollenkaan.


Carrien, Samanthan, Charlotten ja Mirandan elämät ovat kulkeneet kaksi vuotta eteenpäin. Carrie ja Big tutustuvat vielä avioliiton arkeen, Samantha hakee lisäbuustausta jo valmiiksi aktiivisille hormoneilleen pillereistä, Miranda huomaa olevansa työssään aliarvostettu ja aina yhtä idealistinen Charlotte puolestaan joutuu toteamaan, ettei lapsiperheen arkea pyöritetä valkoisessa vintage-hameessa, hymy huulilla, ilman hikeä ja kyyneliä. Samantha saa kuitenkin koko poppoon järjestettyä luksuslomalle Abu Dhabiin, jossa jokainen nainen saa hieman etäisyyttä omaan elämäänsä ja tätä kautta vähän uutta perspektiiviä.


Tässä toisessa elokuvassa päästään lähelle sitä, mikä teki sarjasta aikoinaan niin nautittavan. Naisten välinen ystävyys, hauska sanailu, huumori, nokkeluus ja väliin ujutetut pienet terävät huomiot ihmissuhteista ja yhteiskunnasta toimivat tässä elokuvassa hyvin. Minusta oli esimerkiksi todella virkistävää kuunnella, kun Miranda ja Charlotte avautuivat toisilleen äitiydestä ja siitä, miten rankkaa se on. Ettei se riitä koko elämän sisällöksi, vaikka lapset ihania ja rakkaita ovatkin. Tämä kun ei vieläkään ole mikään itsestäänselvyys, pullantuoksuinen äitimyytti elää yhä hyvin vahvana.


Toisin kuin ensimmäisessä elokuvassa, tässä ei ollut tarinallisia suvantokohtia, ei ylimääräiseltä tuntuvia hitaita muotinäytösmäisiä poseerauksia eikä tylsää lätinää. Koko ajan tapahtui jotain, oli se sitten juonellisesti tärkeää tai pelkkää huumoria. Sanalla sanoen, istuin koko kaksi- ja puolituntisen salissa hymy huulilla, enkä huomannut ajan kuluvan.


Olen lukenut arvosteluita, joissa elokuvaa parjataan elitistiseksi sen maailmankuvan takia. Eihän "tavallisilla naisilla" ole varaa asua hulppeissa asunnoissa Manhattanilla, matkustaa Abu Dhabiin luksushotelliin, pitää kokopäiväistä lastenhoitajaa ja omata niin ylellistä vaatevarastoa kuin mitä Carriella, Samanthalla, Charlottella ja Mirandalla on. Näille arvostelijoille en voi kuin sanoa, että...


...Meinaatteko? Siis ihanks totta?
Kuka muka katsoo tätä sarjaa ja näitä elokuvia kuvitellen, että tämä on joku dokumentti? Sinkkuelämäähän on aikuisten naisten fantasia- ja prinsessasatu jota katsotaan oman verkkarit-tennarit -maailman keskeltä kun halutaan paeta arjesta.

Ja näihin taloudellisesti vaikeisiin ja ankeisiin aikoihin tällainen eskapismi sopii mielestäni kuin nakutettu.

11 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että pidit leffasta, mulla kun edelleen on se fiilis etten koko rainaa viitsi vaivautua edes katsomaan, tai siis dvd:ltä vasta enintään. Tätä on kyllä kehuttu hauskemmaksi kuin ensimmäistä, mutta se eka oli kyllä ihan kamalaa kuraa. Ja joo, leffojahan katsotaan juuri sen vuoksi että ne kuvaavat tosielämää, ei kiesus, tää on rehellistä huttua, haavemaailmaa ja hyvä sellaisenaan ;O)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi13:49

  Minäkin pidin tästä enemmän kuin ykkösestä. Vaikkei leffat sarjalle vedäkkään vertoja. Juuri viimeviikolla aloin katsomaan ( liekkö 10nettä kertaa:D ) uudelleen sarjaa. On se vaan niin hyvä.
  t.Iinuska

  VastaaPoista
 3. Mikaela: Tämä on parempi kuin ensimmäinen, ihan oikeasti. Tosin ei se paljon tehojaan TV-ruudussakaan menetä.

  Iinuska: Nyt on ensimmäistä kertaa sellainen olo, että voisin harkita sarjan boksin ostamista. Tähän mennessä kun sitä tullut uusintana niin tiuhaan tahtiin, etten ole vaivautunut ostamaan sarjaa itselleni.

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa kuulla positiivista tekstiä leffasta! Oon ite menossa kattomaan tätä perjantaina, ja en kyllä odota paljon mitään muuta kuin että jotenkin viihtyisi sen pari tuntia.. Mutta kiva tietää, että hyvän mielen voi saada kaupanpäällisinä ;)

  Mulla on sarja kenkäboksina (tilattu muutama vuosi sitten, vain viimeisessä kaudessa on suomenkielinen tekstitys, mutta sehän ei menoa haittaa) ja oon sen pari kertaa kattonut läpi. Niiden tv-uusintojen lisäksi. Rakastan!

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä sun kanssa monen asian suhteen ja loppukommentti oli huippu, se on totta - elokuva tarjosi ihanaa fantasiaa vaatteista ja laukuista :) .. mutta... ensimmäistä kertaa koin Carrien raivostuttavan ärsyttäväksi :D Ehkä se on joku ikäkysymys :)

  VastaaPoista
 6. Katsi: Pakko olla. Tai sitten siinä on käynyt niin, ettei mun ärtymykseni ole kadonnut mihinkään, se on vain siirtynyt sulle. :-D

  VastaaPoista
 7. Jospa sitten katsoisin dvd:ltä sittenkin, kun muutamia näitä positiivisiakin kommentteja on alkanut ilmaantua :) ensin kyllä meinasin kokonaan jättää väliin, koska minua se ekakaan ei hetkauttanut oikeastaan yhtään.

  VastaaPoista
 8. Mulla oli ehkä odotukset leffan suhteen hiukan liian korkealla koska petyin. Mua ärsytti Carrie ihan kauheasti, fiksu nainen ja ihmettelee kun säihke/romantiikka suhteessa on hetken kateissa....=)

  VastaaPoista
 9. Meen kattomaan huomenna, vähän ristiriitaisin odotuksin.. toiset on hehkuttanu tätä hulluna ja toiset eivät ole tykänneet. Vaan huomenna nähdään sitten, mitä mieltä tämä tyttö elokuvasta on.

  VastaaPoista
 10. Sooloilija: Näistä naisista enää yksi on sinkku. Juuri se porukan ainoa viisikymppinen. Muut ovat nelikymppisiä, naimisissa ja kahdella on jo lapsiakin.

  Ja mikseivät teinit voisi samaistua elokuvan naisiin? Ei se ikä mikään este ole.

  ravenwaves: Toiset ovat tykänneet, toiset eivät. Minä kyllä viihdyin leffan parissa oikein hyvin.

  VastaaPoista
 11. Minäkin pidin tästä enemmän kuin ykkösestä - kaikenkaikkiaan viihdyttävä elokuva joka sai ihan hyvälle mielelle.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails