27.6.2010

The Strain

Onko huonon kirjan merkki kun sen lukemisessa kestää pari kuukautta ja kirjan joutuu uusimaan kirjastosta pari kertaa? Minulle kävi juuri näin Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin kirjan The Strain kanssa. Siinä ajassa kun minä sain luettua sen, Karhumies sai sekä lainattua sen suomenkielisen painoksen kirjastosta, luettua sen ja palautettua sen. Mutta kirja ei missään tapauksessa ole huono, päinvastoin. Minä vaan olen todella kausittainen lukija, ja tämän kirjan kohdalla kaudet menivät aikamoista aaltoliikettä.

Chuck Hogan ja Guillermo del Toro ovat luoneet tarinan, jossa New Yorkin kaupunki - ja ensisijaisesti Manhattanin saari - joutuvat käsittämättömän nopealla vauhdilla leviävän taudin valtaan. Tartunnan saaneet muuttuvat nopeasti ihmisistä kollektiivisen tajunnan ohjaamiksi verenhimoisiksi eläimiksi, vampyyreiksi jotka tekevät mitä tahansa saadakseen ruokaa. Ja ensimmäiseksi uhreikseen he valitsevat aina ne ihmiset, jotka ovat olleet heille elinaikana läheisimpiä ja rakkaimpia.

Tartuntatauteihin erikoistunut lääkäri Ephraim Goodweather tiimeineen huomaa ensimmäisenä, että kyseessä ei ole mikään tavallinen tauti. He saavat odottamatonta apua vanhalta armenialaiselta antiikkikauppiaalta Abraham Sertrakianilta, joka on ollut tämän taudin kanssa tekemisissä aikaisemminkin ja joka pitää sen nujertamista elämäntehtävänään. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä pitemmälle vampyyrit kehittyvät ja sitä vaikeammaksi niiden tappaminen käy.

Näinä kimaltelevien pehmovampyyrien aikoina on entistä virkistävämpää törmätä kunnon vanhanaikaisiin hirviövampyyreihin. The Strain (julkaistu suomeksi nimellä Vitsaus) on jännittävä, hyvin sujuvasti etenevä ja paikoin hyvinkin kauhea ja kylmäävä kunnon kauhutarina, jossa mikään ei ole kimaltelevaa tai kivaa. Kirja on trilogian ensimmäinen osa, toinen osa The Fall ilmestyy syyskuun 21. päivä. Guillermo del Toro on jo ilmoittanut ohjaavansa kirjojen pohjalta tehtävät elokuvat ja mikäli ne ovat ollenkaan yhtä hyytävää tavaraa kuin tämä ensimmäinen kirja, minä aion ehdottomasti mennä katsomaan ne.

Trilogiasta voi lukea lisää sen virallisilta nettisivuilta ››

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Tuo kirja on ollut minullakin harkinnassa, että kunhan löydän jostain taas aikaa ja intoa lukea (ja jos satun jostain playltä löytämään tuon alennuksessa) niin luen ehdottomasti.

  VastaaPoista
 2. Paivi: Tämä löytyy myös kirjastosta, eivätkä varausjonotkaan ole kovin pitkät.

  VastaaPoista
 3. Kiva että tykkäsit kanssa, itsekin yllätyin miten hyvä kirja oli! Olisi vaan pitänyt kyseinne sarja löytää vähän myöhemmin, että olisi kaikki osat saatavilla - vihaan tätä seuraavan osan odottelua!

  VastaaPoista
 4. W: Sanos muuta, odottelu on kamalaa!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails