20.7.2010

Chuck

Televisiokesän uusiin ihaniin tuttavuuksiin kuuluu The Good Wife -sarjan lisäksi toinenkin kiva kerran viikossa seurattava sarja. Chuck on hauska, menevä ja ihana vanhan ajan agenttiseikkailut mieleen tuova sarja herttaisesta nörtistä nimeltä Charles "Chuck" Bartowski, joka vedetään yhtäkkiä mukaan kansainvälisen vakoilun maailmaan.


Chuck (Zachary Levi) on suloinen ja hyväsydäminen paikallisen ison elektroniikkajättimyymälän Buy Moren nörttipajan työntekijä, joka korjaa työkseen ihmisten tietokoneita ja vastailee asiakkaiden tyhmiin kysymyksiin. Hän asuu lääkärisiskonsa Ellien (Sarah Lancaster) ja tämän Ken-nukkea muistuttavan, Kapteeni Mahtavaksi kutsutun (eng. Captain Awesome, Ryan McPartlin) poikaystävän luona, hengailee parhaan kaverinsa Morganin (Joshua Gomez) kanssa tehden kaikenlaisia nörttijuttuja ja miettii, mikä meni pieleen. Muutamaa vuotta aikaisemmin Chuck oli lupaava opiskelija Stanfordin yliopistossa, kunnes hänen kämppiksensä Bryce Larkin (Matt Bomer) lavasti hänet syylliseksi koepapereiden varastamisesta ja Chuck sai opinahjosta kenkää. Kaiken hyvän lisäksi Bryce myös iski Chuckin tyttöystävän.

Eräänä päivänä Chuck saa yllättäen vanhalta kämppikseltään sähköpostia ja kaikki muuttuu. Tuohon sähköpostiin on koodattu kuvamuodossa kaikki Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n salaisuudet ja ne siirtyvät sellaisenaan Chuckin aivoihin. Chuck on nyt kävelevä CIA-tietopankki ja kaikki haluavat saada hänet käsiinsä. Chuckin perään lähetetään NSA:n agentti John Casey (Adam Baldwin), joka lyö ensin ja kysyy sitten, sekä CIA:n puolesta Sarah Walker (Yvonne Strahovski), joka saa pahikset lakoon paitsi taistelutaidoillaan, myös kauneudellaan. Walker ja Casey tajuavat pian, että ainoa keino pitä Chuck ja hänen salaisuutensa turvassa on tehdä yhteistyötä. Niinpä Casey pestautuu myyjäksi Buy Moreen ja Sarah ryhtyy esittämään Chuckin tyttöystävää samalla kun hän työskentelee peitehommissa Buy Moren vieressä olevassa pikaruokapaikassa. Itseään hyvin taviksena aina pitänyt Chuck joutuu hyväksymään sen, että kaksoiselämä merkitsee kaksoisvaikeuksia. Hänen on nyt vartioitava sekä isänmaansa salaisuuksia että suojeltava läheisiään kyseiseltä isänmaalta ja sen vihollisilta. Ei ole nörtin elämä helppoa.


En ole tähän mennessä katsonut vielä yhtään ainuttakaan jaksoa tästä sarjasta, jonka parissa en olisi viihtynyt. Tarina ei ole uskottava, mutta ei sen ole tarkoituskaan olla. Chuck tuo mieleen kaikki sellaiset vanhanajan agenttiseikkailut ja salapoliisitarinat kuten Minä, vakooja, Pyhimys ja Murhasta tuli totta joissa seikkailu alkoi ja päättyi turvallisesti yhden jakson aikana. Chuckissa on kuitenkin lisänä pieni pisara draamaa Chuckin ja Ellien oman perheen kohtalon takia, sekä ihan mielenkiintoinen taustajuoni, joka kulkee jatkuvasti mukana. Ja vaikka yleensä sarjojen "toisilleen tarkoitetut" pääparit ikävystyttävät minua, Chuck ja Sarah kuuluvat yhteen.

Sillä hyvänen aika sentään, kuinka kukaan nainen voi vastustaa tätä söpöliiniä?


En minä ainakaan voisi. Chuck tiistai-iltaisin (eli tänään) Subilla klo 22.

2 kommenttia:

  1. Mun piti ruveta seuraamaan tätä sarjaa, missasin pari ekaa jaksoa ja nyt en sitten enää jaksa aloittaa. Mikä voi olla hyväkin koska katsottavaa on ihan liikaa meikäläisellä ;O) Mutta idea tuntui hyvältä jo mainoksia katsoessani, ehkä tämän voi ostaa Playn alelaarista sitten joskus ja katsoa kerralla..

    VastaaPoista
  2. Mikaela: Suosittelen ehdottomasti. Sarja on tosi hauska ja hyvä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails