13.7.2010

Lucas

Heippa kaikki! Siitä on vähän aikaa kun olen tänne kirjoittanut. Tärkeimmät syyt ovat: loma ja helle. Olen loman aikana saanut päivitettyä Supernatural-blogiani, koska se nyt on työtä, ja käytyä Facebookissa. Muuten päivät ovat menneet makoillen ja Uimastadionilla uiden. Ei ole tämä helle minun juttuni, ei.

Lomalla ehtii kuitenkin katsoa myös elokuvia, niistä siis ajattelin kirjoittaa.

Keväällä edesmenneen Corey Haimin ensimmäisiin roolitöihin kuului valloittava ensirakkauden ja kasvukipujen kuvaus Lucas, jossa Haim esittää nimiroolin. Lucas on 14-vuotias, pienikokoinen ja heiveröinen, mutta hyvin fiksu poika ja reilu kaveri jolla on koulussa vaikeaa. Hän pärjää akateemisesti ja omaa muutaman ystävänkin, mutta koulun isot, rajut jalkapallonpelaajapojat ovat jatkuvasti hänen kimpussaan ihan vain huvin vuoksi. Kaikki muut paitsi joukkueen kapteeni Cappie (Charlie Sheen), joka on ehtinyt hieman tutustuakin Lucasiin ja tajuta kuinka mukava tyyppi hän oikeasti on. Cappie asettuukin aina puolustamaan Lucasia idioottimaisia joukkuekavereitaan vastaan, vaikka saakin näiden ärtymyksen niskoilleen. Eräänä kesänä vähän ennen koulun alkua Lucas tapaa sattumalta Maggien (Kerri Green), joka on vastikään muuttanut naapurustoon äitinsä kanssa. Kaunis Maggie on Lucasia pari vuotta vanhempi ja tietenkin poika ihastuu uuteen ystäväänsä päätä pahkaa. Mutta niin siinä vain käy, että kun Maggie ja Cappie tutustuvat Lucasin kautta, tunteet syttyvät näiden kahden välille ja Lucas jää sivuun nuolemaan haavojaan ja tekemään aika radikaaleja päätöksiä elämänsä suunnasta.


Lucas on pahimmat siirappiset kliseet välttävä suloinen ja hyvin aidon tuntuinen kuvaus kasvamisesta, sydänsuruista, ensirakkaudesta ja siitä kuinka vaikeaa teini-ikä voi olla kaikille. Elokuva meinaan osoittaa, ettei kauniilla ja suositulla Maggiella tai Cappiellakaan helppoa ole, aivan yhtä lailla he kokevat paineita ja epävarmuutta siinä missä sosiaalisesti epävarma Lucaskin. Elokuva on siitäkin huomattava, että yleensä niin ärsyttävä Winona Ryder tekee tässä oikein suloisen ensimmäisen elokuvaroolinsa Lucasin ystävänä Rinana, joka hänkin riutuu yksipuolisen ihastuksen kanssa. Lucas on elokuva, jossa on viesti jota ei tyrkytetä ja alleviivata. Kerrotaan vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails