25.8.2010

Inception

Heitän tähän väliin jo viikon verran päässä muhineen elokuva-arvostelun. Raporttia neljän päivän uintilomasta Sloveniassa seuraa myöhemmin!

Muutaman kerran elämässä näkee elokuvan, jonka jälkeen on hämmentynyt olo ja miettii, että mitä sitä tuli oikein nähtyä. Yksitoista vuotta sitten Matrix oli tällainen elokuva, ja nyt Christopher Nolanin Inception aiheutti samanlaisen fiiliksen.

Olen aina nähnyt hyvin eläviä ja vilkkaita unia, jotka muistan vielä kohtuullisen hyvin. Niiden logiikka noudattaa aivan omia sääntöjään, mutta se on kuitenkin ymmärrettävää, ainakin minulle. Sen takia Inceptionin unimaailma ei tuntunut vieraalta, se tuntui jopa pelottavan tutulta.

En selosta tässä elokuvan juonta sen tarkemmin, sillä sen avautuminen on yksi leffan tärkeimmistä koukuttavista tekijöistä. Seurasin leffan kulkua ja juonen avautumista herkeämättömän kiinnostuksen vallassa, tosin arvasin elokuvan suurimman paljastuksen jo aika varhaisessa vaiheessa. Se ei silti vaikuttanut katsomisnautintooni lainkaan.


Elokuvaa katsoessani en voinut olla ajattelematta, miten samanlaisia teemoja ja samantyyppisiä hahmoja siinä oli kuin Nolanin esikoisohjauksessa Mementossa. Molempien juoni ja tarina avautuu vasta uudemmalla katsomiskerralla paljon paremmin, Inceptionin kohdalla tämä tosin on minulta vielä tarkistamatta. Sen aion kuitenkin tehdä, sen verran mielenkiintoinen ja hyvä elokuva tämä oli. Ehdottomasti näkemisen arvoinen ja todella kiehtova elokuva, joka jää mieleen pyörimään pitkäksi aikaa.

3 kommenttia:

 1. En voi kuin ihailla sinua, jos noin helposti selvitit Inceptionin tarinan! Itse kun luulin ensin tajuavani sen, mutta jälkeenpäin kun leffaa alkoi miettiä niin menikin ajatukset ihan solmuun ;-) tämä pitää ehdottomasti katsoa uudelleen sitten kotiteatterissa.

  Memento meni aikanaan niin pahasti yli hilseen, etten ole sitä edes oikein halunnut katsoa uudestaan. Ehkä pitäisi...

  VastaaPoista
 2. Paivi: Minä siis luulen selvittäneeni elokuvan tarinan. Mutta luulo ei ole tiedon väärtti. :-)

  Memento pitää katsoa vähintään kolme kertaa ja tehdä samalla muistiinpanoja. Sitten sen juoni avautuu.

  VastaaPoista
 3. Minä ajattelin että selvää pässinlihaa, jälkikäteen minäkin rupesin tuumaamaan että ymmärsinkö kaiken oikein ;O) Siinä lienee tämän leffan hienous piileekin, PAKKO katsoa uudestaan siis!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails