12.8.2010

Tänä iltana telkkarissa: Top Gun

Sitokaa turvavyönne ja palatkaa ajassa taaksepäin vuoteen 1986. Tänä iltana Neloselta voi katsoa, kuinka Tom Cruise ja Val Kilmer taistelevat keskenään isoilla... hävittäjälentäjillään.


Top Gun on elokuva, johon kiteytyy 1980-luvun machoileva reaganilaisuus ja loistava musiikki niin hyvässä kuin pahassa. Toisaalta leffa on häpeämättömän ällöttävä sodan ja militaristisuuden ylistys, mutta toisaalta se on äärimmäisen viihdyttävä toimintaelokuvan malliesimerkki, jolla on aivan loistava soundtrack.


Joka tapauksessa, tykkää siitä tai ei, se kuuluu jokaisen elokuvan ystävän yleissivistykseen. Jos et siis ole nähnyt tätä, niin häpeä ensin ja korjaa sitten tilanne parkkeeraamalla itsesi television ja Nelosen eteen tänä iltana kello 22.

Lopuksi syy siihen, miksi tätä elokuvaa pidetään hyvin homoeroottisena (koska sitä se tottavie on!). Quentin Tarantinon puhe elokuvasta Sleep With Me:Ja jotta päästäisiin todelliseen 1980-luvun fiilikseen, tässä Kenny Logginsin mahtava Playing With the Boys elokuvan soundtrackilta. Tämän kasarimmaksi on vaikea päästä:

4 kommenttia:

 1. Olihan tämä varmaan jokaisen teinin suosikki silloin kultaisella 80-luvulla :) Mutta todellakin se, mistä edelleenkin muistan Top Gunin lämmöllä, on se mahtava soundtrack. On harvoja sellaisia, joita on tullut kuunneltua ihan tosissaan ja jotka vieläkin kuulostavat hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Nykyään se soundtrack on tässä elokuvassa parasta. Muu leffa on kyllä aika hölmö, vaikka ovathan ne toimintakohtaukset aika loistavia.

  VastaaPoista
 3. Jestas, kasaria indeed ;) Meni Top Gun mullakin nauhalle, näin sen ekan kerran joskus nelosluokkalaisena ja ihastuin Tomppaan. (Välillä miettii onko nää sellasia asioita jotka pitäis jättää kertomatta, mutta.. :D) Nyt en oo nähny leffaa pitkään aikaan. Mutta onhan se kyllä melkonen aikansa kuvaus.

  VastaaPoista
 4. bubble: Tom Cruisehan oli tuolloin aivan ihana. Cocktail oli ihan paras leffa koska Cruise oli siinä niin söpö! Nyt sekä Cruise että Cocktail ovat mielestäni lähinnä noloja. Toki miehellä on yhä hetkensä, mutta ne käyvät yhä harvinaisemmiksi.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails