27.9.2010

Rakkautta & Anarkiaa: Anvil! The Story of Anvil

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali on nyt omalta osaltani ohi ja on aika arvostella näkemäni elokuvat. Arvostelut tulevat nyt yksi kerrallaan.

Ensimmäinen elokuva on parin vuoden takainen dokumentti kanadalaisesta hevibändistä nimeltä Anvil. Yhtye kiersi 1980-luvun puolivälissä Japanissa täyteen myytyjä stadioneita sellaisten nimien kuin Bon Jovi, Scorpions ja Whitesnake kanssa. Slash, Lars Ulrich, Lemmy Kilmister ja monet muut hevimaailman kovat nimet kehuvat dokumentissa kilvan bändin vaikutusta, lavaenergiaa ja lahjakkuutta.


Vaan kuinkas kävikään? Toisin kuin kiertuekaverinsa, Anvil ei koskaan breikannut. Nyt, yli 20 vuotta sen jälkeen kun menestys melkein käveli ovesta sisään, miehet elättävät itseään hanttihommilla samalla kun he tekevät sitkeästi töitä bändinsä eteen. Sillä Anvil on yhä koossa ja sen jäsenet uskovat yhä menestyksen odottavan heitä. Eräänä päivänä alkaa tapahtua, kun italialainen fani ottaa yhteyttä ja kertoo järjestäneensä bändille Euroopan kiertueen, joka voi nostaa bändin takaisin parrasvaloihin. Mutta ei se menestys niin vain saavukaan.

Anvil! The Story of Anvil on hauska, surullinen, koskettava ja samaan aikaan myös huvittava kertomus sitkeydestä, ystävyydestä ja unelmiin uskomisesta. Bändin kohtaamat vastoinkäymiset tuovat väistämättä mieleen Spinal Tap -elokuvan. Paitsi että Anvilin kokemukset ovat täyttä totta ja ehkä juuri siksi niin absurdilla tavalla huvittavia. Elokuvaa katsoessa ei voi kuin ihailla bändin perustajien, laulaja ja pääkitaristi Steve "Lips" Kudlown sekä rumpali Robb Reinerin kykyä pitää ystävyytensä ja bändinsä kasassa kaikesta niskaan sataneesta kurasta huolimatta. Tyypit ovat vain aivan uskomattoman sitkeitä ja positiivisia. Lopussa kova työ kuitenkin tavallaan palkitaan.


Anvil onkin saanut tästä dokumentista uutta nostetta ja käväisipä bändi viime kesänä Suomessakin. Josko se menestys viimein koittaisi?

4 kommenttia:

 1. Anonyymi11:28

  Mä valitsin vähän erilaisen rock-dokkarin ;O) Missasin Dream Homen flunssan vuoksi ja olin ihan varma että näin täällä jutun siitä, minne se meni??!!

  VastaaPoista
 2. Dream Home tulee ajastuksella parin päivän päästä. Tällä viikolla mennään sellaiseen leffa per päivä -tahtiin.

  VastaaPoista
 3. Ennakoin kiireellistä työviikkoa, siksi kirjoitin arvostelut valmiiksi jo viikonloppuna. Mokasin Dream Homen ajastuksen kanssa ja siksi se lipsahti tänne hetkeksi aikaa ennen kuin sain sen otettua pois.

  VastaaPoista
 4. Tuo on sellainen, että se pitää ehdottomasti nähdä sitten videolta. Vaikuttaa nimittäin symppikseltä :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails