29.9.2010

Rakkautta & Anarkiaa: Dream Home

Asuntopula, korkeat asumiskustannukset ja ahtaat kaupunkiolosuhteet ovat monille tuttuja asioita. Välillä se on hermoja raastavaa, mutta joillekin suoranainen sekoamisen paikka.

Dream Home -elokuvan päähenkilö, parikymppinen uranainen Cheng Li-Sheung (Josie Ho) asuu Hong Kongissa ja on joutunut lapsesta asti kaupungin järjettömän asuntopolitiikan rattaisiin. Chengin perhe ajettiin monen muun asukkaan tavoin puoliksi laittomasti pois kaupungin vuokratalosta kun hän oli pikkutyttö, sillä maa haluttiin arvoasuntojen käyttöön. Tämän jälkeen hän on joutunut asumaan ahtaasti isoäitinsä, veljensä ja sairaan isänsä kanssa ankeassa kerrostalokämpässä ja huolehtimaan koko perheestä. Cheng on kuitenkin koko ajan haaveillut omasta asunnosta hienossa talossa, josta viimein vapautuukin unelma-asunto. Mutta kun asunnon omistajat vetäytyvät kaupoista viime hetkellä, Chengin päässä napsahtaa. Hän haluaa juuri sen asunnon, hinnalla millä hyvänsä. Ja mikä onkaan paras tapa ajaa nykyiset asukkaat pois kuin pistämällä heidän naapurinsa palasiksi?


Dream Home on erikoinen yhdistelmä vakavaa yhteiskunnallista draamaa ja silmitöntä teurastusta. Ja yhdistelmä toimi minulle oikein hyvin. En ole mikään splatter-elokuvien ystävä ja etenkin elokuvassa nähtävä raskaana olevan naisen pahoinpitely ja murha olivat minulle aika kova pala nieltäväksi. Mutta silti päällimmäinen tunne, mikä elokuvasta jäi ei ollut ällötys yksityiskohtaisten lahtausnäkymien edessä, vaan suru ja jopa myötätunto. Chengin tarina ja hänen taustansa ovat oikeasti aika surulliset ja naisen epätoivo käsinkosketeltavaa. Kiinnostava elokuva kaiken kaikkiaan.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi11:31

  Kaveri kehui tätä, harmittaa että jäi kamalan flunssan takia väliin, mutta aina ei voi voittaa. Nämä onneksi tulevat usein dvd:lle...

  VastaaPoista
 2. Tämä oli tosiaan yllättävän hyvä, ei yhtään sellaista aivotonta väkivaltabalettia mitä sen ehkä olettaisi olevan. Onneksi nämä tosiaan tulevat usein DVD:lle, minultakin jäi R&A:ssa pari ihan hyvätlä vaikuttavaa elokuvaa näkemättä.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aika hurjalta. Teemansa vuoksi todella mielenkiintoiselta, mutta en ole ihan varma pystyisinkö katsomaan yksityiskohtaisesti kuvattua teurastusta...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails