12.10.2010

Eric Stoltz on Marty McFly

Yksi Hollywood-elokuvan triviaan olennaisesti kuuluva kysymys on, että kuka esitti Marty McFlyta ensimmäisesä Paluu tulevaisuuteen -elokuvassa ennen Michael J. Foxia ja ehti jopa aloittaa kuvaukset ennen kuin hänet korvattiin? Vastaus on Eric Stoltz, joka ehti olla kuvauksissa viisi viikkoa ennen kuin tuottajat ja ohjaaja päättivät ettei hän ole sitä, mitä he etsivät.


Nyt katsojilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus nähdä tätä kuvamateriaalia ja kuulla selitys sille, miksi muuten hyvää työtä tehnyt Stoltz joutui astumaan sivuun »

Lopputulos olisi kieltämättä ollut aika erilainen ilman tätä näyttelijänvaihdosta.

3 kommenttia:

 1. Michael J. Fox on yhtä kuin Paluu Tulevaisuuteen, joten tämä on hyvin hämmentävä tieto O_o

  Mahtava uusi banneri muuten!

  VastaaPoista
 2. Tämä onkin ollut seikka jonka vuoksi olen kiukutellut ystävilleni useammin kuin kerran, että miksei niitä Stoltzin osuuksia ole voitu julkaista jonkin Paluu Tulevaisuuteen-leffan ekstroissa. Tätä ennen en ole tainnut kuin kuulla pari lyhyttä audioklippiä, nähnyt muutaman kuvan Stolzista Martyna. Asiaan liittyvien haastatteluissakin seikka usein väistetään vain toteamalla että Stoltz oli hyvä mutta se jokin puuttui, mikä mainitaan tuossa sinunkin esittämässäsi linkissä.
  Muistan Stoltzin itse todenneen jossakin yhteydessä että hän olisi halunnut tietenkin tehdä tuon leffan, mutta on samaa mieltä Foxin paremmasta sopivuudesta Martyn rooliin.
  Olen itsekin täysin sitä mieltä että Michael J. Fox on täydellinen valinta Marty McFlyksi, mutta en laisinkaan usko että Stoltz olisi saanut kenkää koska olisi ollut "huono" näyttelijä ja varmasti se seikka korjataankin tulevassa Paluu Tulevaisuuteen-julkaisussa. Mutta kun katsoo Stolzia elokuvissaan, niin ei hän ole ns. koomikko joka Fox kuitenkin ensisijaisesti on. Stoltz olisi ollut arvatenkin liian sanotaanko vaikkapa cool ja aikuinen sopiakseen Martyksi, kun Fox toi mukanaan sopivampaa nörtteyden ja sarkasmin yhdistelmää joka hahmoon istuu täydellisesti.
  Stolzin sopimattomuuteen on varmasti myös vaikuttanut se tieto että tuottajilla ja ohjaajalla on ollut koko ajan toinen näyttelijä mielessään ja vaikka sitä ei kuvauspaikalla tuotaisikaan esiin, niin ei kai sitä voi olla miettimättäkään.

  Sori, unohdin mitä ajattelin.

  Okei, tarkoitukseni on kai vain sanoa että jos katsoo Stoltzin ja Foxin näyttelijätyötä, niin molemmat ovat ovat hyviä siinä mitä osaavat, mutta eivät toistensa tonteilla. Olisiko Fox vakuuttanut Killing Zoessa, tai Stoltz Spin Cityssä?

  VastaaPoista
 3. W: Niinpä, näitä näyttelijänvaihdoksia on muitakin, jotkut vielä yllättävämpiä kuin toiset.

  Banneri ja värimaailma vaihtuivat siksi, että mielestäni vanha oli kuitenkin liian räikeä.

  ...noir: Samaa mieltä. Minä olen aina fanittanut Stoltzia, mutta koomikko hän ei ole. On varmaan tylyä joutua lähtemään elokuvasta tuolla tavalla, mutta niin se vaan joskus menee.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails