2.10.2010

Pariisin varpunen

Edith Piaf oli yksi viime vuosituhannen suurimmista tähdistä, uskomattoman lauluäänen omaava nainen, jonka rankka elämä kuitenkin vei aivan liian aikaisin. Hänen elämänsä on filmattu lukuisia kertoja, joista Pariisin varpunen (alkup. La Môme, julkaistiin englanninkielisessä maailmassa nimellä La Vie en Rose) on tuorein.


Piafin elämänkerran puoliorvosta köyhälistötytöstä juhlituksi taiteilijaksi on tarinana tunnettu, tärkeintä on miten se kerrotaan. Valitettavasti Pariisin varpunen ei onnistu tässä kovinkaan hyvin. Elokuva on pirstaleinen, paikoin ärsyttävänkin ylidramaattinen ja sekava kooste Piafin muuten niin kiehtovasta elämästä. Sen ainoa varsinaisesti kantava voima on Marion Cotillardin loistava roolisuoritus, joka toi hänelle aivan ansaitusti Oscarin. Sekä tietysti Piafin laulu, joka on väristyttävää ja vavahduttavaa, ja jonka voima kantaa vuosikymmenestä toiseen. Hattua täytyy siis myös nostaa Edith Piafin roolin lauluosuudet hoitaneelle Jil Aigrot:lle.

Valitettavasti muu elokuva jätti minut vähän kylmäksi, mikä on todella harmi. Odotin näet pitäväni tästä elokuvasta paljon, mutta toisin kävi.

6 kommenttia:

 1. Olen jo pitkään halunnut nähdä tämän, lähinnä sen tähden, että Marion Cotillard näyttelee tässä ja sai sen Oscarinkin. Kovin suuria en tältä tosin odota (etenkään tämän juttusi jälkeen) mutta jos tämän ranskattarien (Cotillardin ja Piafin musiikin) takia katsoisi joskus.

  VastaaPoista
 2. Me olimme myös miehen kanssa sitä mieltä, että Pariisin varpunen oli harmillisesti sekava. Mutta pääosa vedettiin kyllä hienosti ja Piafin musiikki on ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Minä olen tätä vältellyt enkä tiedä edes miksi. Ehkä aihe ei nyt kiinnosta tarpeeksi, samoin kuin olen jättänyt väliin Coco Chanel-leffat...Ehkä talvemmalla ;O)

  VastaaPoista
 4. Mikaela: Coco Chanel kyllä kiinnostaisi minua ja tästä leffasta olin kuullut paljon kehuja. Mutta niinpä tämä oli meilläkin lainassa vuoden verran ennen kuin saimme sen katsottua. Eikä se nyt kaiken sen odottelun arvoinen ollut.

  VastaaPoista
 5. Tuo on sellainen leffa, jota en ole vieläkään nähnyt, enkä edes tiedä miksi ajatus sen katsomisesta jotenkin, ei vaan kiinnosta. Olisi "pakko", mutta kun ei vaan kiinnosta.

  VastaaPoista
 6. Muistelen ajatelleeni samoin aikoinaan kun tämän näin. Marion Cotillard kyllä on ihana, mutta muuten leffa ei jättänyt kovin paljon muistikuvia - harmillisesti.

  Kävin muuten Piafin haudalla Pere Lachaisella Pariisin matkallani.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails