1.12.2010

Daybreakers


Vuonna 2019 maailmassa on jäljellä enää muutama oikea nisäkäs, sillä kaikki muut ovat muuttuneet vampyyreiksi. Eräänlainen virus on levinnyt ympäriinsä epidemian tavoin ja maailma on muuttunut yöeläjien valtakunnaksi. Mutta ruoka, eli ihmiset ja hätätapauksessa myös eläimet, käy vähiin ja tämä aiheuttaa vampyyriväestölle pahoja ongelmia. Tohtori Edward Dalton (Ethan Hawke) etsii ongelmaan ratkaisua, aluksi tekoveren muodossa. Mutta sitten hän joutuu tekemisiin muutaman yhä elossa olevan ihmisen sekä yhden takaisin ihmiseksi muuttuneen vampyyrin (Willem Dafoe) kanssa ja havaitsee, että vampyyriviruksen nujertamiseen tarvitaankin jotain aivan muuta. Mutta kaikki eivät haluakaan löytää ratkaisua vampyyriväestön ongelmiin.

Tämän elokuvan päätyttyä totesin ihan suoraan Karhumiehelle, että "olipa huono". Sinänsä hyvästä ideasta, toteutettuna vieläpä hyvillä näyttelijöillä, ei oltu saatu aikaiseksi hyvää elokuvaa. Leffa oli parhaimmillaan mukiinmenevä, pahimmillaan rasittavan puuduttava ja suurimman osan ajasta vain todella tylsä. Tarinasta puuttui jotain olennaista, jännitettä ei ollut, eikä minkäännäköistä tunnelatausta. Mitä vampyyrielokuviin tulee, tämä on sieltä unohdettavimmasta päästä.

Muista myös osallistua Paivin Harry Potter -arvontaan ja Mikaelan The Town -arvontaan!

5 kommenttia:

 1. Mulla jäi aikoinaan tämä elokuva näkemättä, kun trailerin katsottuani oli reaktio "öööm... joo". No hyvä tietää, ettei jäänyt mitään maata mullistavaa näkemättä ;).

  VastaaPoista
 2. Mä tykkäsin tästä :D oli kiva, kun oli löydetty erilainen näkökulma vampyrismiin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkäsin (sen takiahan minä tuon sulle lainaan tyrkkäsin ;-) harmi ettet pitänyt...) koska oli vähän erilainen näkökulma. Ja Ethan Hawke oli niin suloinen... ;-)

  VastaaPoista
 4. Minun mielestäni tämä ei vaan toiminut ja Ethan Hawkekin oli jotenkin pökkelömäinen. Erilainen näkökulma oli ihan jees, mutta valitettavasti se idea ei kovin pitkälle kantanut.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä, oli pettymys. Lopun sätkimiskohtaus oli jopa tahattoman koominen.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails