3.12.2010

Millennium-trilogia televisiossa


Sunnuntaina 5.12. alkaa MTV3-kanavalla Stieg Larssonin Millennium-trilogian pohjalta tehdyistä elokuvista leikattu minisarja. Kaikkiin kolmeen elokuvaan on lisätty yhteensä noin 120 minuuttia lisämateriaalia, mikä varmasti syventää ja selkeyttää elokuvia niille, jotka eivät ole kirjoja lukeneet.

Itse luin kirjat ja katsoin elokuvat viime kevään ja alkukesän aikana (juttuni kirjoista täällä » ja elokuvista täällä ») ja pidin molemmista paljon. Kuten yleensäkin, trilogian ensimmäinen osa toimii sekä kirjana että elokuvana kaikista parhaiten, mutta jännitys kantoi kyllä hyvin kahden muunkin osan yli. Mutta koko tarinan kantava voima on ilman muuta kiehtova ja jännittävä Lisbeth Salander, jota Noomi Rapace esittää elokuvissa ilmiömäisesti.

Hänen takiaan pyrin olemaan television ääressä joka sunnuntai tästä lähtien.

4 kommenttia:

 1. Ai, kiva juttu! Minä olin jo suunnitellut ostavani nämä pidennetyt versiot itselleni. Kirjoja en ole vieläkään saanut luettua...

  VastaaPoista
 2. Paivi: Kirjat kannattaa kyllä lukea, ne ovat hyviä dekkareita.

  VastaaPoista
 3. Mäki jo harkitsin ostavani ku näin myytävänä, mut jos nyt aineki ensin tsekkais telkkarista, ettei niit oo pilattu venyttämisellä. Enemmän ku pilkkominen osii, ärsyttää kyllä se että jokaisen osanki viel keskeyttää 20 minuutin uutiset ja sää.

  Ensimmäinen leffa teatteriversiona oli aineki ihan mielettömän hyvä, lähivuosien parhaita elokuvia ja sellasenaa todella kompakti, että en sitte tiiä pysyykö yhtä tiivistunnelmaisena pidennettynä. Jälkimmäisetki oli ihan hyviä, mut must tuntuu et oisin kaivannu niihin jopa tiivistystä pidentämisen sijaan. Toivottavasti lisätty matsku ois sitte todellaki mielenkiintosta.

  Jokatapauksessa pakollinen sarja kattoa, aika pikaseen tuli tv-levitykseen.

  VastaaPoista
 4. Luin ekan kirjan oikein ahmien, mutta huh-huh, miten ahdistava se oli! Jotenkin ajatus siitä, että puoli Suomea lukee aivan himoissaan jostain niin groteskista, oli aika pelottava >_<'. Elokuva oli tyylipuhdas trilleri, hienoja roolisuorituksia (Rapace tietty ykkösenä o/) ja piinaavia mysteerejä pullollaan. Voisi siis virittyä kanavalle ^_~.
  Kai minä joku päivä luen vielä ne muut kirjat.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails