26.1.2011

Hollywood vie, Finnkino vikisee

Sanon näin heti alkuun, että olen tässä nillityksessä hieman tekopyhällä linjalla. Katsonhan itse valtavasti Hollywood-elokuvia ja muiden maiden leffat jäävät hävettävän vähälle huomiolle. Mutta silti tämä uutinen suututti.

Beyond the Iron Sky -elokuvan blogi kirjoitti Kalle Kinnusen Suomen Kuvalehden kolumnista, jossa kerrotaan Hollywoodin uusista rahastussuunnitelmista. Lyhyesti sanottuna:
Finnkino on myymässä digitaaliprojektoreitaan amerikkalaiselle integraattorifirmalle, jotka ovat läheisessä kanssakäymisessä Hollywood-studioiden kanssa, tai ilmeisesti jopa niiden luomuksia. Tämän jälkeen jokaisesta digitaalisesti levittävän elokuvan esityksestä tulee maksaa viikottainen siivu integraattoriyritykselle. Nyt myydään siis niitä samoja projektoreita, joihin Suomen Elokuvasäätiö on kuluttanut pitkän pennin – pikaisella laskutoimituksella noin 145,000 € kesäkuun 2009 ja lokakuun 2010 välisenä aikana.
Että tällaista. Tämä on varmaan ihan mieluisa uutinen kaikille niille eurooppalaisen elokuvan vihaajille, jotka eivät vieläkään suostu periaatteellisista tai asennevammaisista syistä katsomaan kotimaisia elokuvia tai ylipäätään mitään muuta kuin suuren budjetin popcorn-skeidaa. Minua tällaiset salaiset sopimukset lähinnä raivostuttavat.

Ja omalla kohdallani tällainen meininki tulisi valitettavasti johtamaan siihen, että jättäisin minulle ennen niin rakkaat elokuvateatterikäynnit vähiin ja katsoisin suurimman osan elokuvista kotona.

3 kommenttia:

  1. En tiedä tajusinko koko asiaa oikein, mutta aika järkyttävää joka tapauksessa. Aina se tuntuu menevän yhä enemmän niin, että isot jylläävät ja kaikki pieni ja omalaatuinen lytätään.. Siitäkin huolimatta, että kapitalistinen yhteiskunta suosii yksilönvapautta.

    VastaaPoista
  2. Siis miksi? Ovatko rahanpuutteessa? Luulisi menevän hyvin, kun ovat kahmineet lähes kaikki teatterit itselleen. Itseäni harmittaa se, että kaikki pienet teatterit katoavat vähitellen Helsingistä ja jäljelle jää vain Finnkinon monopoli. Olisi kiva nähdä joskus vaihtoehtoisiakin leffoja ja nauttia toisenlaisesta tunnelmasta.

    VastaaPoista
  3. En tiedä, miksi näin tehdään ja miksi Finnkino sahaa omaa oksaansa. Juuri nyt, kun kotimaisella ja eurooppalaisella elokuvalla menee niin hyvin ja sillä on niin paljon kysyntää. Jotenkin niin ärsyttävää tällainen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails