10.1.2011

Machete

Kuka väittää, että kaikkien elokuvien pitäisi olla hienoja ja intellektuelleja? En ainakaan minä. Joskus sitä vaan lähtee tietoisesti hakemaan leffaa, joka puhuttelee alhaisimpia mahdollisia mielen sopukoita ja jonka tehtävä on vain ja ainoastaan viihdyttää.


Machete kertoo entisestä poliisista (Danny Trejo), joka menettää perheensä lipevän huumeparonin (Steven Seagal aivan loistavassa roolissa) toimesta, pakenee Meksikosta Yhdysvaltoihin ja joutuu siellä vielä pahempaan soppaan. Hänet palkataan murhaamaan rasistinen kongressin edustaja (Robert De Niro), mutta koko juttu osoittautuukin pahimman luokan lavastukseksi. Niinpä Macheten tehtäväksi jääkin sekä puhdistaa oma maineensa, saattaa pahikset oikeuden eteen ja palauttaa kuri ja järjestys omaan maailmaansa. Apua tähän hän saa viehättävältä maahanmuuttoviranomaiselta Sartanalta (Jessica Alba), omapäiseltä taistelijamimmi Luzilta (Michelle Rodriguez), sekä tietysti melkoiselta asearsenaalilta.

Sivuosissa nähdään sellaisia näyttelijälahjakkuuksia kuin Lindsay Lohan ja Don Johnson, joista ensimmäinen esiintyy lähes koko elokuvan ajan ilman rihman kiertämää ja jälkimmäinen pureskelee sikaria pahaenteisesti. Kuten työkaverini sanoi, Lohan on jo näyttänyt rintansa suurimmalle osalle Hollywoodin kokadiilereistä, miksei siis saman tien koko maailmalle? Surullista katsoa, millainen lapsinäyttelijäklisee tästäkin suloisesta tytöstä on tullut. 

Machete on häpeämätöntä ja suoraviivaista eksploitaatiota, josta on turha etsiä mitään sen syvempiä merkityksiä. Veri lentää, tissejä paljastellaan, viiksiä sivellään pahaenteisesti ja koko touhu on alleviivatun hölmöä. Ja juuri siksi niin pirun viihdyttävää.

7 kommenttia:

 1. Yhdyn mielipiteeseesi. Viihdytyin Machetessa :)

  VastaaPoista
 2. Tää on ehdottomasti katsottavien listalla! Traileri oli ainakin mieletön :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi12:11

  Juujuu, näitä lisää mutta myös lisää verta :D! Tämä jotenkin onnahti goren Planet Terrorin jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Psst Anzi, mun blogissa on sulle juttu :)

  VastaaPoista
 5. Paivi: Ooh, käyn heti katsomassa! :-)

  VastaaPoista
 6. "They soon realize they just fucked with the wrong Mexican"

  Ihan mainio tuo traileri, pakko katsoa! Tykkään R. Rodriquezin leffoista.

  VastaaPoista
 7. Mä taas kuulun niihin, jotka kyllästyivät tätä katsoessaan. Vitsit olivat mielestäni huonoja ja yleisön reaktiot yhtä laimeita. Odotin paljon enemmän. Tässä ei ollut sellaista Tarantinomaista nokkeluutta ja laatua.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails