24.1.2011

Tunnustuksia

Elokuvablogin Paivi antoi ihanan tunnustuksen, joka piristi vielä vähän aikaa sitten niin inhottavaa loskaista tammikuuta. Onneksi ollaan taas palattu kunnon talveen ja mielikin on iloisempi.


Otan tunnustuksen mielelläni vastaan ja sen sisältämän haasteen mukaan kerron seitsemän asiaa itsestäni. Minulla on viime aikoina ollut vähän sellainen "hälläväliä, kaikki kissat vaan pöydälle" -asenne, joten tunnustukset ovat vähän sen mukaisia.

 1. En ole kilpailunhaluinen. Yleisesti ottaen mielestäni mikä tahansa muuten kiva asia menee piloille heti kun ruvetaan laskemaan suorituksia ja pisteitä. Mutta SingStar ja kielitaito ovat kokonaan eri juttu...
 2. Kuten eräs lempi T-paitani julistaa: "Good grammar costs nothing". Ihmiset, jotka tekevät julkisesti ja anteeksipyytelemättä typeriä kirjoitus- ja kielioppivirheitä, ansaitsevat mielestäni kaiken osakseen tulevan pilkan ja ivan. Nyt en tietenkään tarkoita ihmisiä, joilla on jonkinlainen lukihäiriö. Puhun ihan vaan tavallisista välinpitämättömistä dorkista.
 3. Ihmisten, jotka käyttävät tietokonetta päivittäin ja haluavat jatkuvasti olla uusimman teknologian ympäröimänä, mutta eivät silti tiedä mikä on Flash ja että PC:llä Ctrl+C -toiminto kopioi, on turha tulla hakemaan minulta sympatiaa. 
 4. Olen osannut englantia viisivuotiaasta asti (asuimme tuolloin vuoden Yhdysvalloissa perheeni kanssa) ja uskallan väittää osaavani sitä paremmin kuin keskiverto suomalainen. Silti inhoan englannin kielen ylivaltaa. Erityisesti inhoan sellaista "englantia englannin vuoksi" -asennetta, jossa ko. kieltä tungetaan väkisin joka paikkaan vain koska se muka näyttää kansainväliseltä ja hienolta. Useimmiten tuollainen näyttää vain typerältä.
 5. Ajatteletko asuvasi kulttuurikodissa, mutta teiltä puuttuu televisio, ette koskaan katso valtavirran elokuvia, ette lue sarjakuvia, ettekä muutenkaan harrasta mitään populaarikulttuuriin kuuluvaa? Ajattelepa snobi uudestaan.
 6. Ihmiset, jotka eivät lajittele jätteitään koska "bioroskis haisee" tai "se on epäkäytännöllistä", ovat idiootteja.
 7. Ihmiset, jotka asuvat hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella mutta käyttävät silti laiskuuttaan autoa, ovat idiootteja.
Tämä tunnustut on jo jaettu eteenpäin kaikille, jotka sen mielestäni ansaitsevat. Joten heitän haasteen vain ilmaan ja siihen saa tarttua ken haluaa.

6 kommenttia:

 1. toi kohta 5 on niin totta! Just ajattelin siitä joskus postata, vähänkö on turhauttavaa snobbailua..

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa voisin vaihtaa tämän postauksen nimeksi "Minä olen fiksu, muut ovat idiootteja." :-D

  Mutta joo, kulttuuri on kulttuuria, on se sitten korkea- tai populaarisellaista.

  VastaaPoista
 3. Haha, ihan parhaat paljastukset, nautin kovasti ^_~!
  Eritoten 2, 5 ja 7 aiheuttivat tuuletuksia.

  Ja todellakin, ei ole mitään tarkoin rajattua viihdettä tai taidetta vaan kaikkea välimaastossa.

  VastaaPoista
 4. Toi kutonen on NIIIIN totta, mutta viime aikoina on veri kiehunut oman taloyhtiön bioroskiksesta, jossa kaikki biojäte on MUOVIPUSSEISSA. Siis anteeksi mutta minne älyllinen elämä on hävinnyt...

  VastaaPoista
 5. Mä käytän aika paljon englantia ihan puhekielessä, lähinnä vitsillä korostamaan jotain tiettyjä asioita, sekä myös kirjoitettuna, lähinnä vain siksi että tykkään tehdä niin. Olen saanut kuulla siitä vitsailua vuosien varrella, mutta teen niin silti. Tykkään englannin kielestä, siitä miltä se kuulostaa ja miltä se näyttää kirjoitettuna. Joskus jokin asia tuntuu ytimekkäämmältä englanniksi, hassua kyllä. Tykkään myös ranskasta, mutta sitä en osaa käyttää niin huolettomasti ja muutenkin osaan sitä liian vähän. Pidän tosin muistakin kielistä, eipä siinä ja toki äidinkielestä. Olen hetkittäin kielipoliisi, mutta yritän pitää esim. blogin suhteellisen puhekielisenä, vaikka huomaan tämän tästä korjaavani lauseita.
  Vitoskohtaa ajatellen, itseäni ei haittaa jos jollakulla ei ole telkkaria, en sitä itsekään välttämättä muista katsoa päivittäin. Mutta sellainen oman kultturelliuden alleviivaus on joka tapauksessa jotenkin vähän noloa. Huvittavia ovat myös "katson vain telkkarista dokkareita ja uutisia" ihmiset. Joskus tekee ihan hyvää katsoa jotain ihan ääliötyhmää :D Sama pätee kirjoihin, joskus tekee hyvää lukea jotain ei niin korkealentoista... saa ainakin perspektiiviä ja uusia ajatuksia, jos ei muuta.

  VastaaPoista
 6. Heidi: Kyllähän sitä itsekin heittelee englanninkielisiä fraaseja puheen sekaan joskus. Tarkoitin lähinnä sellaista mainos- ja yritysmaailmassa rehottavaa englannin kielen palvontaa, jossa tätä kieltä tungetaan joka paikkaan. Yleensä väärin käytettynä ja melko noloin seurauksin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails