27.2.2011

Four lions

Jihad, ääri-islamismi, uskonnon nimissä tehdyt terroriteot ja murhat ovat kaikki vakavia asioita. Kukapa olisi siis uskonut, että aiheesta saa aikaiseksi hersyvän komedian?


Elokuva kertoo ryhmästä islaminuskoisia nuoria miehiä, joilla on suuret haaveet päästä marttyyreiksi, taivaaseen, saada ne 42 neitsyttä, mainetta ja kunniaa. Niinpä he ryhtyvät eräässä lontoolaisessa esikaupungissa puuhaamaan terrori-iskua. Jonnekin. Ihan sama minne, kunhan joku vääräuskoinen räjähtää. Tai ei sen tarvitse olla vääräuskoinenkaan. Oppia lähdetään hakemaan Pakistanista asti, mutta siellä sattuu pieni haaveri singon kanssa ja kotiin tullaan maitojunalla. Lopulta miehet päättävät ottaa iskun kohteeksi Lontoon maratonin, mutta eipä sekään mene ihan putkeen. 

Four lions on onnistunut komedia vakavasta aiheesta, jossa ei kuitenkaan unohdeta sitä vakavampaa puolta. Päähenkilöiden sekoilulle ja suoranaiselle tyhmyydelle ei voi olla nauramatta, mutta samalla takaraivossa jyskyttää kuitenkin se pelottava tieto että tällaisia henkilöitä on aika paljon. Eikä poliisikaan ole aina ihan tehtäviensä tasalla. Four lions oli oikein nautittava ja ajatuksiakin herättävä katsomiskokemus.

1 kommentti:

  1. Samat fiilikset, tykkäsin kun oli sen verran mustaa huumoria :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails