18.2.2011

Unelmien resepti

Aina välillä mieheni onnistu yllättämään minut. Meidän perheessämme jako menee niin, että hevistä tykkäävä pitkätukkainen Karhumieheni tykkää komedioista ja romanttisista elokuvista, kun taas enemmän rockin ja popin suuntaan kallistunut minä tykkää kauhusta ja draamasta. Silloin tällöin Karhumies kotiutuu kirjastosta mukanaan jokin hämärä romanttinen leffa tai komedia jota me sitten katsomme yhdessä. Ja tykkäämme tai emme tykkää.


Unelmien resepti (Waitress) kertoo piirakkapaikan tarjoilijattaresta Jennasta (Keri Russell), jolla on äidiltä peritty ja opittu kyky tehdä mitä ihanimpia ja erilaisimpia piirakoita joita tullaan maistelemaan pitkienkin matkojen takaa. Hän on ystävällinen, suloinen ja pidetty työntekijä, jonka pöytään piirakkapaikan nirso omistaja Old Joe (Andy Griffith) haluaa aina istua sillä Jenna on ainoa, joka uskaltaa sanoa vanhalle yrmylle suorat sanat. Valitettavasti Jenna on myös jumissa avioliitossa henkisesti ja ajoittain myös fyysisesti väkivaltaisen, tunne-elämältään pienen lapsen tasolle jääneen Earlin (Jeremy Sisto) kanssa, jota kohtaan hän tuntee enää korkeintaan inhonsekaista sääliä. Jennalla on suunnitelma valmiina Earlin jättämiseksi, mutta asiat mutkistuvat kun hän huomaa kauhukseen olevansa raskaana. Raskausaikana hän tutustuu paikkakunnan uuteen tohtoriin, komeaan ja ystävälliseen Jim Pomatteriin (Nathan Fillion), joka aiheuttaa Jennassa aivan erilaisia säväyksiä kuin itsekeskeinen ja ilkeä Earl.

Unelmien resepti on tavallaan romanttinen komedia, tavallaan perhedraama ja tavallaan voimauttava elokuva naisen tiestä kohti itsenäisyyttä ja vapautta. Loppujen lopuksi se ei onnistu olemaan kunnolla mitään näistä. Elokuva on epämääräinen sekoitus rasittavaa höttöä ja jotain muuta, jonka katsominen oli lähinnä pitkästyttävä ja ärsyttäväkin kokemus. Keri Russell on toki suloinen ja nätti, kuten aina, mutta edes hänen raikkautensa ei onnistu pelastamaan tätä elokuvaa mitättömyyden suosta.

2 kommenttia:

  1. No mutta sehän on Felicity! Ei tuota naista voi muissa rooleissa oikein ymmärtää...ei edes sitä että oikeasti nimi olisi muka Keri Russell. Felicity se on.

    VastaaPoista
  2. W: Felicity se on. Se sarja oli aikoinaan paheeni.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails