3.3.2011

Bambi-arvonta


Walt Disneyn iki-ihana klassikko Bambi julkaistaan ensimmäistä kertaa Blu-Ray -muodossa huomenna perjantaina 4.3.

Bambi perustuu Felix Saltenin samannimiseen kirjaan. Se on kaunis ja ikivihreä tarina kasvamisesta, ystävyydestä ja menetyksestä.

Tämän kunniaksi järjestän blogini kautta aikojen ensimmäisen arvonnan!

Palkintoina jaetaan kolme Disney-klassikkoa studion kultavuosilta: Dumbo, Pinocchio sekä Topi ja Tessu.


Arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttiosioon vastauksen seuraavaan kysymykseen:

Mikä lapsuudessa näkemäsi elokuva, TV-ohjelma, hahmo, kohtaus tai vastaava on jättänyt sinuun pysyvimmän trauman? Minkä näistä ajatteleminenkin aiheuttaa vieläkin epämukavia väristyksiä?

Muista myös mainita vastauksesi yhteydessä, minkä edellä mainituista elokuvista haluaisit.

Mikäli sinulla ei ole vielä nimimerkkiä, niin keksithän itsellesi sellaisen jotta sinut on helpompi arvontavaiheessa tunnistaa.

Vastausaikaa on viikko, arvonta päättyy perjantaina 11.3.

Voittajat valitaan arvalla, ja jokainen osallistuja saa yhden arvan. Koska arvoisan bloggarinne laskettu synnytysaika on maanantaina 7.3., varauduthan mahdolliseen viivästykseen voittajien julkistamisen suhteen.

Seuraavassa videossa Disney-animaattori Andreas Deja näyttää, miten Rumpali piirretään:

21 kommenttia:

 1. Anonyymi18:07

  ET!!!ET!!ET!! Se ruppana kaapissa on aiheuttanut mulle sellaiset traumat etten ole sen yhden kerran jälkeen katsonutkaan sitä. Katto Kassinen on toinen vihulainen joka pitäisi kieltää..

  VastaaPoista
 2. Mikaela: Älä nyt, ET on mahtava. Minkä elokuvan arvontaan haluat osallistua?

  VastaaPoista
 3. Siis en ihan oikeesti keksi mitään mistä ois jääny traumoja. Oon tässä nyt jo tovin miettiny. Rölliä pelkäsin pienenä kuulemma ihan hysteerisesti. Vanhempi siskoni muistelee tapausta, kun olin ollut sattumalta juuri yksin olkkarissa kun Rölli oli alkanu telkkarista ja olin saanut hirveän kohtauksen ja suunnilleen tärissyt pelosta yms. Että oli ihan jäänyt siskollekin mieleen. Mutta heti jos keksin jotain fiksumpaa vastausta, niin tuun kertomaan. :)

  Jos voitto kolahtaa, niin haluaisin Pinokkion.

  VastaaPoista
 4. Zelda elokuvasta Uinu, uinu lemmikkini, Hohdon kaksoset ja Alfred J. Kwakin aloitusjakso. Näin ne kaikki melko samoihin aikoihin, todella pienenä, eikä niiden jälkeen kovin moni elokuva ole pystynyt tekemään vastaava vaikutusta. Mutta jos nyt periaatteessa haetaan niitä lastenohjelmia niin Alfred J.

  Nii, Pinokkiota vois havitella.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi01:58

  Ruohometsän kanssa aiheutti liian nuorena kauhean itkukohtauksen. Aika graafiselta se vieläkin vaikuttaa aikuisempaankin silmään kun kanit kuolee.

  Kiva Thumper video, piirsin ennen paljonkin Disney hahmoja.

  Topi ja Tessu!

  -Anna

  VastaaPoista
 6. Anonyymi09:34

  Kato nyt, traumatisoiduin jo ET:n kirjoittamisesta niin että unohdin mainita leffan...Mulle kelpaisi noista mikä vaan, Dumbo ehkä ;O)

  VastaaPoista
 7. Uinu, uinu lemmikkini - Cage. Hrr. Topi ja Tessu ois kiva :)

  VastaaPoista
 8. Voi Mikaela-raukka :D Repesin, vaikkei se tietysti ole naurun asia ;)

  Oon miettinyt tätä kysymystä tässä jo jonkun aikaa, enkä oo varma oonko vielä keksinyt vastausta. Pet Sematary on kyllä yks, mutta lasketaanko sitä, kun oon nähnyt sen kuitenkin reippaasti yli 10-vuotiaana, hmm.. Sitten jos ajatellaan animaatioita tai muita lapsille tarkoitettuja ohjelmia, niin Ruohometsän Kansa oli kyllä sellanen, että joka jaksossa itki. Nyyh! Muistan siilikohtauksen edelleen ihan liian hyvin.

  Vaikka siis tosi monet nää pienenä nähdyt Disneyn piirretythän on surullisia, Dumbo etunenässä.. Samoin Vuk-ketusta kertova piirretty oli osittain vähän liikaa mun herkälle mielelleni.

  Pinocchiosta en oo koskaan niin välittänyt, mutta sekä Dumbo että Topi&Tessu kuuluvat suosikkeihini, joten mulle kelpaa niistä kumpi vaan :) Ja molemmat kuuluvat myös niihin pieniin traumojen aiheuttajiin :D

  VastaaPoista
 9. En ollutkaan huomannut arvontaa :) Topi ja Tessu tai Dumbo olisivat molemmat oivallisia elokuvia.

  Lastenohjelmista Pelle Hermanni oli sellainen, että sen alkumusiikin aikana piti pistää telkkari kiinni, siinä kohtaa jossa pellen naama hyppää ruutuun. Sitten kun ohjelma itse alkoi, saatoin katsella. Pellet ovat vieläkin jotenkin inhottavia.

  VastaaPoista
 10. Jee, kaikki mainioita elokuvia, osallistun. :-) Ehdottomasti suurimmat traumat minulla on jäänyt kahdesta jutusta: V-telkkarisarja (jota en oikeasti saanut katsoa mutta katsoin kumminkin), ja hyvänä kakkosena tulee Tappajahai.

  Mun blogissani olisi muuten sulle haaste, mutta kääks, huomaan, että olet pian menossa synnyttämään! Ymmärrän, jos et ehdi sitä toteuttaa. Onnea tulevaan koitokseen!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi22:09

  Suurin trauman aiheuttaja ehdottomasti oli se "Varokaa heikkoja jäitä" animaatio pikkukakkosen lopussa. Itkin joka kerta. Juoksin kylpyhuoneeseen ja pakotin isoveljeni tulemaan sinne kanssani ja lohduttamaan, sekä kertomaan vitsejä.
  Se psykopaattinen musiikki ja ne sairaat animaatiohahmot...
  http://www.youtube.com/watch?v=bpjR5a7IXUU

  Katoin ton nyt vuosien tauon jälkeen, ja kyllä, se on vieläkin ihan yhtä sairas ja pelottava!

  Ja ainiin, kaikki nuo elokuvat ovat ihania. Haluaisin ne kaikki! Mutta jos nyt saa vain yhden valita, niin Pinokkio. :)
  Pienenä tosin pelkäsin muuten vähän sitä kohtausta, kun Pinokkio on siellä valaan mahassa. Se oli mun mielestä todella kuvottava ja kammottava...
  Kyllä, olin lapsena nössö. Ja olen ehkä edelleenkin vähäsen.

  -Minttu

  VastaaPoista
 12. Minttu: Voi ei! Ei saisi nauraa, mutta tuo "pakotin isoveljeni kertomaan vitsejä" on aika hauska. :-D Minä en muista pelänneeni tuota animaatiota, mutta Pelle Hermannin Kepakko oli aika kamala.

  VastaaPoista
 13. Minä pelkäsin lapsena (70-80-lukujen vaihteessa) hysteerisesti Käytöskukan suursyömäriä. En vielä tänäkään päivänä tiedä miksi, kai se vaan oli liian syöppö ja agressiivinen mun makuun.

  Arvonnassa voisin hmmm...Topia ja Tessua vaikka, tosin noista kelpais mikä vaan. :)

  VastaaPoista
 14. Minulla oli lapsena Topi ja Tessu kuuntelukasetti+kirja, siis sellainen "Kuullessasi tämän äänen, käännä sivua"-setti. Aina sen mäyrän(/karhun/minkälie?) ilmestyessä minun oli pakko tassutella nauhurin luokse ja kasettia eteenpäin, en siis uskaltanut/halunnut kuunnella sitä, en yksin enkä vanhempieni läsnäollessa.

  Jos minua siis onnistaa, haluaisin mielelläni Topi ja Tessu-leffan, ihan vain päästäkseni noista traumoista.

  PS. Sanavahvistus "pshali", ihana :D

  VastaaPoista
 15. Tähän kysymykseen on kyllä yksi aivan selvä vastaus. Näin aivan liian nuorena televisiosta ydintuhosta kertoneen Viimeisellä rannalla (On the beach taitaa olla alkuperäinen nimi) -elokuvan, jonka jälkeen näin elokuvasta aivan järkyttävän todentuntuista painajaista, joka on pysynyt täysin kirkkaana muistissani kaikki nämä vuodet. Muistan edelleen kuinka heräsin täysin kauhuissani keskellä yötä painajaiseen, enkä pystynyt sulkemaan silmiäni enää sinä yönä kauhultani. Hrr, aiheuttaa edelleen väristyksiä.

  Jos arpaonni suosii, ottaisin mielelläni Dumbon tai Topin & Tessun :)

  VastaaPoista
 16. Osallistun Topin ja Tessun sekä Dumbon arvontaan!

  Eniten traumoja aiheuttanut on minun tapauksessani ehkä Topissa ja Tessussa ollut pelottava karhu. Pelkäsin nimittäin todella paljon karhuja pienenä ja osittain ehkä tuon elokuvan takia. Tosin komppaan myös Mikaelaa tuon ET:n suhteen... se oli karmiva!

  VastaaPoista
 17. Juu, aika pienenä tuli Tappajahai katsottua ja aina sitten uimassa ollessa tuli mieleen, että jos joku hai hyökkää kimppuun. Kyllä jo toki silloin tiesin, ettei Suomessa haita ole, mutta.. :D

  Dumbo vetää kyllä pisimmän korren. Ensimmäinen Disney, jonka muistan nähneeni ja ihan vhs-nauhalta. :)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi16:22

  Minua pelotti pienenä eniten varmaan sellaiset limaiset otukset, homelot, joita yhdessä piirroselokuvassa (taisi olla David Copperfield nimeltään, siinä oli hahmoina sellaisia kissoja) oli erään juustotehtaan viemäreissä. Miusta oli kauheeta kun ne kurkotteli sieltä viemäristä, mut lopussa selvis että ne olikin ihan kivoja tyyppejä. En vieläkään kauheesti tykkää esimerkiks seisoa viemäriritilöiden päällä, kun ei koskaan tiedä kuka sieltä kurkottaa limanäpeillään :D

  Miulle kelpais noista leffoista Topi ja Tessu tai Pinokkio!

  VastaaPoista
 19. Ehottomasti ikävimpiä oli Erämaan kutsun "koulutuskohtaukset" joisa lyötiin koiria kepillä tms :<

  Tahtoisin osallistua Dumbon arvontaan :>

  VastaaPoista
 20. Suurin trauma on jäänyt Pienen merenneidon Ursulasta.Varsinkin kohdasta jossa Ursula paisuu,kunnes puhkeaa.Hrrrr,vieläkin tulee kylmät väreet siitä naurusta.

  VastaaPoista
 21. Ehdottomasti traumaattisin on Pikku Kakkosen "varokaa heikkoja jäitä"-varoitus. Se saa vielä nykyisinkin 20vuoden jälkeen kylmät väreet aikaan.

  Tahtoisin osallistua Dumbon tai Pinocchion arvontaan

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails