8.3.2011

Hyvää naistenpäivää!

Moni on udellut tulevan lapsemme sukupuolta. Karhumies ja minä tiedämme sen, mutta olemme päättäneet olla kertomatta asiasta. Useampi kuin yksi nainen on tokaissut minulle suoraan, että olisi parempi jos lapsi olisi poika. Sillä "pojat ovat helpompia" ja "tytöistä tulee usein sellaisia nenäkkäitä pissiksiä" ja "pojat eivät sano vastaan samalla tavalla kuin tytöt". "Helppo" on siis yhtä kuin alistuva, mukautuvainen, ei sano vastaan. Tyttö joka ei täytä näitä vaatimuksia, on "hankala" ja joillekin ilmeisen ei-toivottu. On sanomattakin selvää, että minua tällaiset kommentit loukkaavat aika pahasti, ja olenkin tehnyt tämän asian aika selväksi.

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää miehet ja naiset, pojat ja tytöt. Pistetään punttiin vibaa yhden kaikkien aikojen parhaimman dueton tahtiin ja muistetaan, että passiiviset, mukautuvaiset, sopeutuvaiset ja alistuvaiset henkilöt eivät ole niitä, jotka jäävät mieleen.

6 kommenttia:

 1. Anonyymi15:11

  Miten poika voi olla helpompi? Jos siis tyttö käyttäytyy kuin poika, on tyttö hankalampi tapaus kuin normi poika joka siis mesoaa ja menee kuten pojan kuuluukin? Argh, ymmärrän tuskasi...

  VastaaPoista
 2. Pari vuotta sitten olin bileissä, jossa pari "vanhaa" tyttökaverusta muisteli jotain teinisekoilujaan yhdeksänkymmentäluvulla. Me muut kuuntelimme vierestä, suurin osa naisia. Yksi kahden pojan äiti kommentoi juttua lakonisesti "Onneks mulla on poikia, mä en vaan jaksais tyttöjen kanssa kun tytöt on niin vaikeita. Niitten perään pitäis olla koko ajan kattomassa." Muistan, että kommentti suoranaisesti otti päähän kaikessa typeryydessään. Ihan yhtä lailla ne pojat voi olla vaikeita ja tytöt helppoja. Ja mitä sitten, ei lasten kanssa ole aina autuaan helppoa ja ihmeellistä, ei silloin kun ovat pieniä, teinejä, parikymppisiä, keski-ikäisiä... ei se vanhemmuus lopu ikinä, vaikka vastuu väheneekin.

  Ja yhtä lailla niiden poikien perään pitää katsoa, kun ne on teinejä...

  "..muistetaan, että passiiviset, mukautuvaiset, sopeutuvaiset ja alistuvaiset henkilöt eivät ole niitä, jotka jäävät mieleen." NIIN JUST! Oon täydellisen samaa mieltä.

  VastaaPoista
 3. Ne henkilöt, jotka ovat minulle näitä väitteitä esittäneet, ovat perustelleet näkemystään sillä että pojat eivät ole verbaalisesti yhtä piikikkäitä kuin tytöt eivätkä siis sano yhtä pahasti vastaan ja antaudu samanlaisiin suusanallisiin väittelyihin ja riitoihin kuin tytöt.

  Tämähän pitää paikkansa, tytöt ovat keskimäärin verbaalisesti lahjakkaampia kuin pojat ja käyttävät sanan säilää taitavammin.

  Mutta se, mikä tekee verbaalisesti taitavista tytöistä hankalamman kuin pojista, jotka ovat kuitenkin alttiimpia telomaan itseään kaikenlaisissa fyysisissä tempuissa ja joiden rajujen temppujen seuraamuksia joutuu koko ajan pelkäämään sydän syrjällään, on jäänyt minulle hämärän peittoon.

  Omasta mielestäni passiivinen, alistuva ja mukautuva ameeba, joka ei koskaan sano vastaan ja vaan antaa kaiken tapahtua, on paljon vaikeampi ja hankalampi tapaus kuin henkilö joka tuo mielipiteensä rohkeasti ja avoimesti esille.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20:34

  Hahaha kylläpä ihmiset sanovat kamalia ajattelemattomia asioita :D Pojat helpompia ...

  VastaaPoista
 5. 5plitreel: Minusta tätä asiaa ei voi yleistää sukupuolen perusteella. "Helppous" ja "hankaluus" ovat paljon enemmän persoonakohtaisia kuin sukupuolikohtaisia asioita.

  VastaaPoista
 6. No onpas ajattelemattomia kommentteja. Minä aikoinani raskaana ollessani kovasti toivoin tyttöä ja olin todella iloinen, kun sellaisen sain. Ihanan ja persoonallisen, omaehtoisen, mutta niinhän sitä pitääkin olla. Kyllä minä kauhulla odotan niitä teinivuosia olipa sitten tyttö tai poika - eiköhän ne yhtä "vaikeita" ole pahimpina vuosinaan. Onneksi sinne on vielä aikaa ja saan nauttia näistä ihastuttavan 4-vuotiaan kanssa vietetyistä hetkistä :)

  Tsemppiä teille, olipa se tuleva jälkikasvu sitten tyttö tai poika. Oma ja ihana se on teille joka tapauksessa :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails