5.3.2011

Shanghain yllätys

Eläköön KinoTV ja sen kattaus hieman unohdetumpia menneiden vuosien elokuvia! Sen kautta on mammalomalaisen ollut hyvä tutustua joihinkin takavuosien elokuviin, joiden olemassaolon on melkein ehtinyt unohtaa.


En ollut koskaan nähnyt elokuvaa Shanghain yllätys (Shanghai Surprise), jota on pitkään tituleerattu yhdeksi kaikkien aikojen huonoimmista elokuvista. Se oli 1980-luvun Gigli, leffa jossa aikansa kuumin julkkispariskunta esiintyi yhdessä katastrofaalisin seurauksin. Mutta KinoTV:n avulla paikkasin tämänkin aukon yleissivistyksessäni.

Madonna esittää lähetyssaarnaaja Gloria Tatlockia, joka etsii Faradayn kukiksi kutsuttua kadonnutta oopiumlastia Japanin miehityksen aikaisessa Shanghaissa vuonna 1937. Avukseen hän saa renttumaisen Glendon Waseyn (Sean Penn), joka tuntee kaupungin, kielen ja tavat paremmin kuin puhtoinen neiti Tatlock. Alkaa sekava ja hölmö etsintäreissu pitkin Shanghaita, ja jossain vaiheessa hahmot itsekin näyttävät unohtavan mitä oikein olivat tekemässä.

Shanghain yllätys ei ehkä ole huonoin koskaan näkemäni elokuva, mutta aika typerä se silti on. Muuten niin ihailemani Madonna ei tosiaan osaa näytellä pätkänkään vertaa ja Sean Pennkin tuntui jättäneen kaikki lahjansa narikkaan tätä elokuvaa tehdessään. Tämä elokuva ei ole edes tarpeeksi huono ollakseen hyvä, se on ainoastaan hölmö. Mitenköhän George Harrison saatiin suostuteltua tekemään musiikki tähän?

Muista osallistua Bambi-äänestykseen!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi20:31

  Unohdin että tämäkin pari on tehnyt leffan yhdessä. Niistä ei usein mitään hyvää tosiaan seuraa.

  VastaaPoista
 2. Itsekin olen aika kova Madonna-fani, mutta eihän nämä sen leffat kyllä parhaudellaan loista. Koska mä olen kuitenkin yrittänyt jotain hyvää niistä kaivaa, niin ne on tosi kivoja aikansa visuaalisia kuvauksia. Esim. Desperately Seeking Susan on hieno kasarikuvaus ja The Next Best Thing 2000-luvun vaihteen kuvaus.

  VastaaPoista
 3. W: Desperately Seeking Susan on ihan hyvä leffa ja tosiaan hieno kasarikuvaus. Sen elokuvan olen nähnyt monta kertaa enkä koskaan kyllästy siihen. Tämän taas mieluiten jätän tähän yhteen katsomiskertaan.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi09:18

  Mun mielestä sä kiteytit koko leffan TÄYDELLISESTI, se ON 80-luvun Gigli.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails