10.3.2011

Tyttö sinä olet tähti

Muistelen, että ilmestymisaikoinaan tätä elokuvaa kehuttiin parhaaksi suomalaiseksi elokuvaksi ja vaikka miksi muuksi. Itse en aivan näin suuria ylisanoja käyttäisi, mutta ihan hyvästä elokuvasta on silti kyse.


Tyttö sinä olet tähti kertoo melko tavanomaisen tarinan hyvän perheen kiltistä Nelli-tytöstä (Pamela Tola), joka haaveilee laulajan urasta. Hän tutustuu sattumalta hieman kusipäiseen Suneen (Samuli Vauramo), lähiön räppärikundiin jota ei aluksi Nellin harrastama "R n' B -paska" kiinnosta. Sune lupaa kuitenkin auttaa Nelliä tämän demon kasaamisessa ja yhden kesän aikana nuoret tutustuvat, ihastuvat ja rakastuvat. Tielle kasautuu esteitä, mutta lopulta rakkaus ja musiikki voittavat.

Dome Karukosken esikoiselokuva ei ole juoneltaan, käsikirjoitukseltaan tai toteutukseltaan sieltä omaperäisimmästä päästä. Se on paikoin jopa lapsellisen ennalta-arvattava ja useat repliikit särähtävät noloudellaan korvaan niin että kajahtaa. Mutta silti siinä on jotain, joka vetoaa. Se jokin on luontevat, raikkaat pääosanesittäjät jotka saavat puhallettua hahmoihinsa jotain uutta ja uskottavaa. Hurmaavat Pamela Tola ja Samuli Vauramo ovat täysin sinut kameran edessä ja heidän kemiansa kantaa helposti koko elokuvan läpi. Myös elokuvan visuaalinen yleisilme on virkistävän moderni ja uskottava, kuvausympäristöt ja hahmojen ulkonäkö eivät hyppää silmille vaan tuntuvat oikeilta. Kesäinen Turku on kaunista katsottavaa.

Tämä on kolmas näkemäni Karukosken elokuva, enkä ole vielä joutunut pettymään. Puutteistaan huolimatta Tyttö sinä olet tähti on esikoiselokuvaksi kypsä ja eheä kokonaisuus, jonka katsomisesta nauttii ja jonka parissa viihtyy valtavan hyvin.

4 kommenttia:

 1. Oon samaa mieltä, tässä leffassa on "sitä jotain", vaikka mikään draamallinen mestariteos tämä ei ehkä olekaan. Jotain raikasta ja aitoa ja fiilis on hyvä kautta elokuvan.

  Karukosken leffoissa on hyvä ote, oon kyllä tykännyt. Ei tosiaan ehkä sitä omaperäisintä ja aika kaupallista, mutta Karukoski tekee hyviä leffoja, jotka kiinnostavat ja viihdyttävät suurta yleisöä, mutta niissä on myös aina jotain koskettavaa ja sellaista, mihin katsoja voi samaistua. Lisäksi leffojen visuaalinen puoli on kaunista katsottavaa, selkeän harkittua.

  VastaaPoista
 2. Heidi: Karukosken elokuvista olisi vielä Tummien perhosten koti katsomatta, se odottaa digiboksilla. Tästä Tyttö sinä olet tähti -elokuvasta sanoo aika paljon se, että näin sen tiistaina ja vieläkin hymyilen joillekin sen kohtauksille.

  VastaaPoista
 3. Samoilla linjoilla täälläkin - mitään ennalta-arvaamatonta leffassa ei oikeastaa ole, mutta silti se onnistuu olemaan jotenkin aito, vaikkei ihan realistinen oliskaan. Tykkään hirveesti Tyttö sinä olet tähti -leffasta, tosin aika suuri osuus moiseen on tolla maailman söpöimmällä Samulilla ;)

  VastaaPoista
 4. bubble: Samuli Vauramoa kyllä kelpaa katsella, niin tosin Pamela Tolaakin. Tämä on sellainen fiilistelyelokuva, jonka voisi hankkia kotiin niitä hetkiä varten kun kaipaa nuoruutta ja Suomen kesää. :-)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails